А иначе определящото нещо в Souls игрите са босовете, на мен обикновените противници... никога не са ми правели особено впечатление. Като отиваш в нова зона минаваш бавно-бавно по терлици и избиваш каквото можеш, после като я понаучиш - здраво на спринт между противниците и това е. Това си е половината от Souls концепцията. После намираш удобно местенце за фарм, то мисля, че немалко даже разработчиците нарочно са ги сложили (противници, които дават немалко опит точно до някой bonfire), вдигаш малко нивото и продължаваш нататък. Е, да, най-омразното ми нещо в Souls игрите е тичането от последния огън до боса и няколкото противници, сложени по него, колкото да ти вземат малко кръв и да те изнервят. Ама ако го изключим... обичайните гадове ги приемам като по-скоро фигуранти.
Souls игрите са това, което са, заради босовете, а тях най-добре ги правят From, това е истината. То на теория може да се "съблече" всичко от Соулсовете и да се остави само скоростно правене на билдове и изпробване на различни варианти за изтребване на босовете и това пак ще стане добра игра. Даже ме кефи като идея. Някое студио трябва да се заеме, всъщност имаше една игра (то не е една, вероятно са много), в която има само битки с босове. Трябва да проверя коя беше. Ама пак ти трябва това парченце магия за направата на добри босове.
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Beyond:_Two_Souls#Input