Има и продобни клипчета където сравняват с Watch Dogs и други игри, никоя няма такъв детайл.
Dandelion, може и да си прав че такъв тип клипчета са малко манипулативни. Виж тогава примерно това:
Коя друга игра е толкова изпипана ? И това клипче е part1 има още 10 такива...
Вероятно само друга игра на Rockstar може да се срявнява с такова ниво на детайла.
Но е факт че рокстар влага най-много детайли във игрите си,доказаха го и със рдр 2
Не мисля, че правят най-добрите светове ROckstar... но RDR 2 е доста добра там признавам.
Но две неща не разбирам тук. Никъде другаде не съм виждал някой да твърди, че точно Rockstar са най-добрите. Само тук и в PCMania. Не съм виждал това в Западни форуми, не съм го виждал в Руските... знам, че децата и тийновете се радват много на GTA и евалата за което но и от такива не съм чувал "Rockstar über alles". Не казвам, че няма хора, за които GTA или RDR или пък Rockstar не са най-добрите, просто не мисля, че това е някакво всепризнато становище.
Другото е - и какво от това, че имат такива малки world details? Къде е добрият симулационен ИИ? Защо старият STALKER и AA играта Bannerlord премазват Rockstar тук? Къде е отличният и дъблок Quest дизайн? Как може 15 човека в Русия да са по-добри от тях тук? Къде е балистиката или симулация на пробивност или поне реалистична кинематика и съпромат за да пресъздава материалите добре?
Защо във важните детайли, от които има смисъл са назад?
И BTW преди някой да ме атакува - аз харесвам RDR 2 и то доста.
@Charcharo: мисля че отговорът на всичките ти въпроси е ясен - ако бяха като STALKER и другите споменати, щяха да имат и популярността и финансовия успех на същите Просто няма нужда за този тип игра и тази аудитория.
То успеха на игрите на Rockstar си е 90% маркетинг и 10% игра за масите.Нещата, които написах по-горе не я правят задължително по-комплексна.
Вярно е че и играта опитвайки се да бъде всичко едновременно, няма как да бъде перфектна във всяко едно отделно нещо което се опитва да прави (не знам дали става ясно какво искам да обясня ) Но пък го прави най-добре спрямо "конкурентните" open world action-adventure игри които се опитват да следват този модел. Това като си говорим за обективни неща като за възможности за интеракция със виртуалната среда, нивото на детайл и реалистиката. Сега, ако някой не се кефи на такъв сетинг, не го кефи историята или атмосферата, а предпочита фентъзи или нещо друго, тогава разбирам защо може да критикува играта.
Charcharo, игрите които споменаваш са друг тип. Не ги омаловажавам, не съм ги и играл, но знам че са съвсем друг мащаб спрямо GTA. Тия неща които казваш че има Stalker звучат супер. Предполагам че всеки се вълнува от различни детайли. Голяма част от геймърите пък даже не ги и забелязвват или не им пука за тях и гледат само да комбинират някакви item-и и магии и да вдигат левели и статистики.
Аз лично не мисля, че съществува понятие като маловажен детайл или прекомерно количество детайли когато става дума за видео игри които не са тип 8/16 битови класики
А това защо детайлите са много често на заден план си го обяснявам с това че са скъпи/ трудни за правене, изискващи специалисти с някакви много дълбоки академични знания, а в крайна сметка средностатистическия геймър въобще няма да им обърне внивание. Ще му трябва поне някакъв рекламен трейлър да види, който му обяснава за колко супер яко и модерно next-gen нещо става дума. Затова примерно едно реалистично огледало все още се смята за голяма работа, въпреки че и в игри от 90-те могат да се срещнат, а какво остава да реалистична балистика, AA или damage модел на нещо си.
Точно за това говорех - никой не ги гледа тия неща и затова са толкова рядко срещани. За мен пък точно тия неща правят играта толкова яка. Както примерно Max Payne 2 е в пъти по-добра от единичката заради майсторски използваната Havok физика. Тия неща правят игрите яки според мен. Не се вълнувам от това как героят ми вдига левели или какъв бил обратът в историята на главните герои.
E тук си прав, особено за по-кежуъл феновете на Rockstar. Но все пак, защо дават пари за тези по-тъпи детайли?
Тези видеа ме впечатляват. Е не всичко в тях, виждал съм по-добро за някои неща а други дори аз какъвто съм кретен ги мога в Unreal 4 но общо всичко като цяло е МНОГО детайлно. Но защо да дадеш пари за такива, още по-маловажни детайли а не за тези, които аз изброих?
Това ми е странното.