Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
431
...
781
>
lyubohar
Цитиране
23 март 2021
Rostik79 написа
Много песимистично гледаш, Любо. Аз мисля, че даже обратно може да се погледне. Именно по-лесната достъпност до медия може да стимулира повече инди и ъндърграунд творци да правят изкуство по техни виждания, вместо да следват мейнстрийма, защото знаят, че може да достигне до повече слушатели.
В гейминга мисля, че това е една от причините да има бум на инди-игри последните години (нищо, че голям процент от тях не стават, но има и много бисери - също като и в музиката, впрочем).

Защо да е песимистично, реалността показва, че става точно обратното на това, което казваш. Инди игрите избухнаха благодарение на Steam, не бива да се бъркат нещата. Стийм не е сървис платформа в смисъла на Нетфликс/Спотифай/Геймпас, в която някой куратор избира и реди игрите и решава кои ще бъдат най-отгоре и кои - махнати след месец.

Кои са инди игрите, които процъфтяват в ГеймПас и кои са инди-филмите, които имат бум в Нетфликс? Няма. Не че няма, там са си, но всички са някъде след ХХ-та страница, където само най-големите ценители ровят и то ако някой ААА филм не им отнеме вниманието по пътя. Виж секцията "most popular in Bulgaria" в Нетфликс. Това не е достъп до по-голяма публика, само така изглежда. И първо тях махат, в ГеймПас има секция "leaving soon" - досега не съм видял ААА игра там, няма и да има.

morgoth_srs
Цитиране
23 март 2021
Charcharo написа
Ти наистина си мислиш, че само защото все още се намират такива конзоли, значи или са безсмъртни или са безкрайни?

Ще ги има като файлове, с които можеш да си програмираш FPGA. Някои конзоли дори и сега ги има. Даже компютър с 80386 може да се програмира на FPGA.
lyubohar
Цитиране
23 март 2021
Ей тук има аргументи и в двете посоки ако на някого му е интересно. Става дума за игри, но може да се приложи за всичко:
Is Xbox Game Pass Good For Gaming?
Charcharo
Цитиране
23 март 2021
JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
Charcharo написа

null

Ay yooo

Rostik79
Цитиране
23 март 2021
lyubohar написа
Кои са инди игрите, които процъфтяват в ГеймПас и кои са инди-филмите, които имат бум в Нетфликс? Няма. Не че няма, там са си, но всички са някъде след ХХ-та страница, където само най-големите ценители ровят

Ми то винаги е било така, брат. Ъндърграундът не е толкова лесно достъпен - затова е ъндърграунд. Да не би 90-те години да са давали по първа програма концерти на Виолетов генерал? Даваха Графа и Дони и Момчил. Разбираш за тази музика от приятелчета и от средата, в коят се движиш или по чиста случайност. Комерса си го има винаги иначе и е нормално.
Разликата сега е, че ако си фен на даден не-популярен стил музика или игри или книги, много по-лесно ще намериш съдържание, което ти допада.
Това, признавам отнема от кефа и удовлетворението да намериш нещо ново, защото става доста по-мързелешката.

JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
https://www.lajollalight.com/news/story/2021-03-02/6-dr-seuss-books-will-no-longer-be-published-over-images-considered-offensive

Представете си някой ден решат, че дадена игра, филм, книга и т.н. е "offensive" и съществуват единствено в дигитална база данни като "услуга"

sauron93
Цитиране
23 март 2021
Много стари игри не тръгват на уин 10 каквото и да направиш ,това в проблема . Конзолите са доста по-добри за играене на стари класики. Винаги има евтини касетки и конзоли на добра цена.
Charcharo
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Много стари игри не тръгват на уин 10 каквото и да направиш ,това в проблема . Конзолите са доста по-добри за играене на стари класики. Винаги има евтини касетки и конзоли на добра цена.

Дай примери плс. Искам примери, не общи приказки.

Можеш ли да ми обещаеш, че ще има PS3ки и PS3 дискове и игри на нормални цени, за всички нейни игри, през да кажем 2450 година?

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
Rostik79 написа
Ми то винаги е било така, брат. Ъндърграундът не е толкова лесно достъпен - затова е ъндърграунд. Да не би 90-те години да са давали по първа програма концерти на Виолетов генерал? Даваха Графа и Дони и Момчил. Разбираш за тази музика от приятелчета и от средата, в коят се движиш или по чиста случайност. Комерса си го има винаги иначе и е нормално.
Разликата сега е, че ако си фен на даден не-популярен стил музика или игри или книги, много по-лесно ще намериш съдържание, което ти допада.
Това, признавам отнема от кефа и удовлетворението да намериш нещо ново, защото става доста по-мързелешката.

Прав си, но сега ми се струват още по-заровени качествените неща и още по на преден план - посредствените.

Освен това за мен въпросът не е как аз, ако съм ценител на дадено нещо, ще го намеря. Аз ще се оправя, това е ясно. Въпросът е как повече хора да бъдат изложени на интересни и качествени неща, за да се създават нови ценители. И когато това не се случва, а то не се случва, инди-създателите и въобще оригиналните хора, които създават новите и интересни неща в което и да е изкуство, просто ще се отказват, защото и те трябва да ядат.

sauron93
Цитиране
23 март 2021
Не ама и ти не можеш да кажеш че на пц ще можеш да играеш днешни игри през 2450-та. Защото софтуера на компютрите ще е друг. А конзолата виждаш ,и сега да си купиш НЕС пак ще цъкаш без проблеми. Може да не е вечно ама оцеляват достатъчно дълго.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/can-i-play-game-designed-for-windows-xp-on-windows/67d0b96d-3eaa-4678-a496-82ef3e69c53a

Ето ,човек от Майкрософт е казал че някои игри може да не вървят,какво ревеш?

Конзолите имат повече живот от пц.

Charcharo
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Retarded Bullshit.

https://pleasantsims.com/sims-2-windows-10/

Проблемът е решен.

"е ама и ти не можеш да кажеш че на пц ще можеш да играеш днешни игри през 2450-та."

Игри със Source Code access = Ще можеш да ги играеш със сигурност.

Игри без Source Code access = ще трябва модове / фиксове / емулатори.

Rostik79
Цитиране
23 март 2021
lyubohar написа
сега ми се струват още по-заровени качествените неща и още по на преден план - посредствените.

Да, така е - просто обемът информация е многократно по-голям днес, а съотношението комерс/ъндърграунд е същото или дори е повече в полза на популярното.

А иначе ако не-ценители са изложени на качествени неща, те няма да ги оценят така или или иначе.

JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Ето ,човек от Майкрософт е казал че някои игри може да не вървят,какво ревеш?

Steve Merik
Independent Advisor

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
Не съм съгласен с последното, никой не се е родил с вкус. Вкусът се развива, мен ме е срам да кажа какви неща съм слушал или гледал в някакъв момент назад в детството си. Има групи, които съм ги въртял на рипийт по 5 пъти докато разбера за какво иде реч и да почна да ги харесвам.
<
1
...
431
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.