Кои са инди игрите, които процъфтяват в ГеймПас и кои са инди-филмите, които имат бум в Нетфликс? Няма. Не че няма, там са си, но всички са някъде след ХХ-та страница, където само най-големите ценители ровят и то ако някой ААА филм не им отнеме вниманието по пътя. Виж секцията "most popular in Bulgaria" в Нетфликс. Това не е достъп до по-голяма публика, само така изглежда. И първо тях махат, в ГеймПас има секция "leaving soon" - досега не съм видял ААА игра там, няма и да има.
Ay yooo
Ми то винаги е било така, брат. Ъндърграундът не е толкова лесно достъпен - затова е ъндърграунд. Да не би 90-те години да са давали по първа програма концерти на Виолетов генерал? Даваха Графа и Дони и Момчил. Разбираш за тази музика от приятелчета и от средата, в коят се движиш или по чиста случайност. Комерса си го има винаги иначе и е нормално.
Разликата сега е, че ако си фен на даден не-популярен стил музика или игри или книги, много по-лесно ще намериш съдържание, което ти допада.
Това, признавам отнема от кефа и удовлетворението да намериш нещо ново, защото става доста по-мързелешката.
Представете си някой ден решат, че дадена игра, филм, книга и т.н. е "offensive" и съществуват единствено в дигитална база данни като "услуга"
Дай примери плс. Искам примери, не общи приказки.
Можеш ли да ми обещаеш, че ще има PS3ки и PS3 дискове и игри на нормални цени, за всички нейни игри, през да кажем 2450 година?
Освен това за мен въпросът не е как аз, ако съм ценител на дадено нещо, ще го намеря. Аз ще се оправя, това е ясно. Въпросът е как повече хора да бъдат изложени на интересни и качествени неща, за да се създават нови ценители. И когато това не се случва, а то не се случва, инди-създателите и въобще оригиналните хора, които създават новите и интересни неща в което и да е изкуство, просто ще се отказват, защото и те трябва да ядат.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/can-i-play-game-designed-for-windows-xp-on-windows/67d0b96d-3eaa-4678-a496-82ef3e69c53a
Ето ,човек от Майкрософт е казал че някои игри може да не вървят,какво ревеш?
Конзолите имат повече живот от пц.
https://pleasantsims.com/sims-2-windows-10/
Проблемът е решен.
"е ама и ти не можеш да кажеш че на пц ще можеш да играеш днешни игри през 2450-та."
Игри със Source Code access = Ще можеш да ги играеш със сигурност.
Игри без Source Code access = ще трябва модове / фиксове / емулатори.
Да, така е - просто обемът информация е многократно по-голям днес, а съотношението комерс/ъндърграунд е същото или дори е повече в полза на популярното.
А иначе ако не-ценители са изложени на качествени неща, те няма да ги оценят така или или иначе.
Steve Merik
Independent Advisor