Spotify дори цензорират подкаста на Joe Rogan като просто не му дават да качи считани от тях "controversial" интервюта. Да не говорим за автоцензората, която самите създатели си правят с цел да избегнат скандали.
Един разследващ журналист сравнява новото общество, което ще се роди от възхода на AI и тези системи на услуги и социални мрежи като "паноптикон", в който всяко едно действие, като отварянето на хладилника и входната ти врата, ще се регистрира в база данни, защото вратата и хладилника ти ще бъдат "smart" и по този начин ще се създава ефекта на паноптиокона, в който авторитарната фигура е невидима, но обекта/символа на авторитарната фигура е винаги в твое присъствие.
Само не ми казвайте "не се притеснявам, защото нямам какво да крия", защото по-голяма глупост няма.
Ще ти дам по-прост пример с ресторантите - говори с някой собственик на ресторант да ти каже дали са хепи от доставянето на храна като услуга. Всички минават през 2 фирми за доставка и вече никой не може да си позволи да има собствена доставка, защото просто никой вече не поръчва извън Takeaway и Foodpandа. Съответно нямаш избор освен да робуваш на този монопол, доколкото знам плащат 30% от цените на доставчика, съответно цените към нас, клиентите, се увеличават с 30%. А добрите, предприемчиви и работливи собственици на ресторанти нямат възможност да развиват собствен маркетинг и доставка и да печелят повече, а са длъжни да се съобразяват с едноличните правила на доставчика на услугата и да потънат в морето от посредственост. Където и невероятните гурме бургери и бургерите тип "женския пазар" имат оцена 5. Щото селяндурите нагъват питка с кифтак, мислят си, че са бургери, и цъкат 5-ци. Е, същото е и с музиката, филмите и игрите.
@JakePaulKOsConor: сигурен съм, че е така, за съжаление в YouTube не му е било по-различно. Там са още "по-woke" и вероятно заради това се е махнал. Очаквам да става все по-либерален с времето.
Ето конзола от 1988 . Това че конзолите са смъртни не знам кой го измисли ама е прост човек . И не е само единичен брой,олх е пълно със всякакви конзоли от старите ,дори дискети има.
https://www.olx.bg/ad/pleysteyshan-2-ps2-palen-komplekt-s-nov-dzhoystik-i-50-igri-hard-disk-CID632-ID7RPIm.html
Добре.
Намери ми 1 000 бройки, защото ми трябват за училища по образователна програма на тема "изкуствознание"
"В поста ти бяха открити забранени думи! Имаш 24 часа да се явиш в най-близкото полицейско отделение за анализ."
Ти май не можеш на БГ да четеш.
И да смъртни са. Машини са. ВСИЧКИ машини се износват или чупят с времето. Няма изключения. От ядрени ледоразбивачи до най-добрите военни машини, дори "прости" механични механизми спират да работят с времето.
Много песимистично гледаш, Любо. Аз мисля, че даже обратно може да се погледне. Именно по-лесната достъпност до медия може да стимулира повече инди и ъндърграунд творци да правят изкуство по техни виждания, вместо да следват мейнстрийма, защото знаят, че може да достигне до повече слушатели.
В гейминга мисля, че това е една от причините да има бум на инди-игри последните години (нищо, че голям процент от тях не стават, но има и много бисери - също като и в музиката, впрочем).
Windows 12048572 може и да не може да пуска Windows 95 игри, но ще има мод/фикс/емулатор и за това. Както е и с DOS. Демек самото изкуство ще оцелее. Игри със Source Code access са буквално почти безсмъртни на PC.
И не знам за игра, която да не работи на Windows 10. Знам за 4-5 за които им трябват фиксове ама след 5 мин работа вървят перфектно. Играя повече стари игри от теб тъй че...