Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
430
...
781
>
nightwarrior
Цитиране
23 март 2021
Фотьойл брои ли се? Щото тъй играя като съм с джойсика, дори да е на РС-то
LethianDream
Цитиране
23 март 2021
Чакай, че тук преплетохме няколко теми като пийняците от НЛО Любо, това, че има Спотифай по никакъв начин не блокира младите банди, напротив, дава им шанс за изява. По-скоро този тип стрийминг платформи бъркат на големите по джобовете - Металика, Мадона и така нататък. За младите банди е важно да стигнат до по-голям брой фенове, не толкова колко стинки ще приберат за слушане на тяхно парче. А и винаги ще има алтернативи като Бандкамп. За тях е важно да свирят на живо и да продават дискове и тениски на място. Нещо, което няма как да се случи, ако няма Спотифай, където да чуеш бандата без пари, вместо да изпукаш 20 лв за диск, който да не ти хареса и да го метнеш в кофата. Така че доброто е лошо и лошото е добро в случая. А това, че в бъдеще нямало да има музика заради стрийминга си е откровена тъпотия. Все едно да обвиним дисковете, че са заели мястото на аудио касетките и видиш ли - това е края на всичко. Музиката си продължава, любимите ми банди си издават нови албуми, които имам удоволствието да слушам на ден първи Сега ако си някакъв аудиоманиак, купуваш си дискове и забравяш. За обикновен човек като мен тези формати са отдавна умряли. И явно не само за мен
JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
lyubohar написа
Къде точно ще ги търсиш, като единственото място е Спотифай и някой друг решава дали новата банда въобще ще я има там

Spotify дори цензорират подкаста на Joe Rogan като просто не му дават да качи считани от тях "controversial" интервюта. Да не говорим за автоцензората, която самите създатели си правят с цел да избегнат скандали.

Един разследващ журналист сравнява новото общество, което ще се роди от възхода на AI и тези системи на услуги и социални мрежи като "паноптикон", в който всяко едно действие, като отварянето на хладилника и входната ти врата, ще се регистрира в база данни, защото вратата и хладилника ти ще бъдат "smart" и по този начин ще се създава ефекта на паноптиокона, в който авторитарната фигура е невидима, но обекта/символа на авторитарната фигура е винаги в твое присъствие.

Само не ми казвайте "не се притеснявам, защото нямам какво да крия", защото по-голяма глупост няма.

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
LethianDream написа
Чакай, че тук преплетохме няколко теми като пийняците от НЛО Любо, това, че има Спотифай по никакъв начин не блокира младите банди, напротив, дава им шанс за изява. По-скоро този тип стрийминг платформи бъркат на големите по джобовете - Металика, Мадона и така нататък. За младите банди е важно да стигнат до по-голям брой фенове, не толкова колко стинки ще приберат за слушане на тяхно парче. А и винаги ще има алтернативи като Бандкамп. За тях е важно да свирят на живо и да продават дискове и тениски на място. Нещо, което няма как да се случи, ако няма Спотифай, където да чуеш бандата без пари, вместо да изпукаш 20 лв за диск, който да не ти хареса и да го метнеш в кофата. Така че доброто е лошо и лошото е добро в случая. А това, че в бъдеще нямало да има музика заради стрийминга си е откровена тъпотия. Все едно да обвиним дисковете, че са заели мястото на аудио касетките и видиш ли - това е края на всичко. Музиката си продължава, любимите ми банди си издават нови албуми, които имам удоволствието да слушам на ден първи Сега ако си някакъв аудиоманиак, купуваш си дискове и забравяш. За обикновен човек като мен тези формати са отдавна умряли. И явно не само за мен

Ти явно не разбираш, че в случая не говорим за формат, а за бизнес модел. Едното е капитализъм (по-добрият оцелява и продава повече), другото е форма на социализъм - някой там "специалист" в Спотифай решава новата банда дали е достатъчно подходяща за Спотифай и в коя точно 9-та глуха да бъде забита, така че да изкра 50 лева от цялата работа защото е просто една капка в океана от милиони банди и само най-вманиачените фенове ще стигнат до нея. Какви дискове какви касетки, какво общо имат с това - учудващо елементарно разсъждение по темата, не говорим за формат. Всички губят от този модел - и големите музиканти и малките. Печели само монополистът.

Ще ти дам по-прост пример с ресторантите - говори с някой собственик на ресторант да ти каже дали са хепи от доставянето на храна като услуга. Всички минават през 2 фирми за доставка и вече никой не може да си позволи да има собствена доставка, защото просто никой вече не поръчва извън Takeaway и Foodpandа. Съответно нямаш избор освен да робуваш на този монопол, доколкото знам плащат 30% от цените на доставчика, съответно цените към нас, клиентите, се увеличават с 30%. А добрите, предприемчиви и работливи собственици на ресторанти нямат възможност да развиват собствен маркетинг и доставка и да печелят повече, а са длъжни да се съобразяват с едноличните правила на доставчика на услугата и да потънат в морето от посредственост. Където и невероятните гурме бургери и бургерите тип "женския пазар" имат оцена 5. Щото селяндурите нагъват питка с кифтак, мислят си, че са бургери, и цъкат 5-ци. Е, същото е и с музиката, филмите и игрите.

@JakePaulKOsConor: сигурен съм, че е така, за съжаление в YouTube не му е било по-различно. Там са още "по-woke" и вероятно заради това се е махнал. Очаквам да става все по-либерален с времето.

sauron93
Цитиране
23 март 2021
https://www.olx.bg/ad/16-bita-sega-mega-drive-2-e-16-bitova-televizionna-igra-sega-mega-dri-CID632-ID89VuX.html

Ето конзола от 1988 . Това че конзолите са смъртни не знам кой го измисли ама е прост човек . И не е само единичен брой,олх е пълно със всякакви конзоли от старите ,дори дискети има.

https://www.olx.bg/ad/pleysteyshan-2-ps2-palen-komplekt-s-nov-dzhoystik-i-50-igri-hard-disk-CID632-ID7RPIm.html

LethianDream
Цитиране
23 март 2021
За бизнес модел не ми пука - кое е комунизъм, кое е социализъм, аз гледам от моята камбанария - банди ще има, музика ще има винаги, дали е през фудпанда или директно- това мен не ме вълнува. Абсолютно естествено е да има бизнес модели- фудпанда наливат пари в маркетинг, който обикновения ресторантьор няма как да позволи да налее. Връщат ми обратно някакъв процент, като плащам с карта и това ме устройва- идеята е да стигнеш до крайния потребител и той да се връща към теб. "капитализъм (по-добрият оцелява и продава повече)" - ето това е елементарно съждение - в капитализма никога не успява най-добрия, а най-предприемчивия и най-агресивния.
Драмите на Джейк за смарт нещата не искам да ги коментирам- пич, като не ти харесва, никой не те спира- изтрий си фейса, живей горе в Родопите, шибай си козичките, но не давай акъл на хората как да живеят. Все едно сега не живееш в Оруелово общество- виж ги зомбитата с маски по улиците. Нали се сещаш, че като убиеш някой със секира (давам пример), на секундата по GPS-а на телефона ти ще те издирят и намерят.
JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
https://www.olx.bg/ad/pleysteyshan-2-ps2-palen-komplekt-s-nov-dzhoystik-i-50-igri-hard-disk-CID632-ID7RPIm.html

Добре.

Намери ми 1 000 бройки, защото ми трябват за училища по образователна програма на тема "изкуствознание"

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
LethianDream написа
За бизнес модел не ми пука - кое е комунизъм, кое е социализъм, аз гледам от моята камбанария - банди ще има, музика ще има винаги, дали е през фудпанда или директно- това мен не ме вълнува.

Щом ти харесва качеството на нещата, твое право си е.

LethianDream написа
"капитализъм (по-добрият оцелява и продава повече)" - ето това е елементарно съждение - в капитализма никога не успява най-добрия, а най-предприемчивия и най-агресивния.

Е аз нещо друго ли казах? Очевидно под "най-добрия" нямам предвид "добър" в библейския смисъл
JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
LethianDream написа
Драмите на Джейк за смарт нещата не искам да ги коментирам- пич, като не ти харесва, никой не те спира- изтрий си фейса, живей горе в Родопите, шибай си козичките, но не давай акъл на хората как да живеят. Все едно сега не живееш в Оруелово общество- виж ги зомбитата с маски по улиците. Нали се сещаш, че като убиеш някой със секира (давам пример), на секундата по GPS-а на телефона ти ще те издирят и намерят.

"В поста ти бяха открити забранени думи! Имаш 24 часа да се явиш в най-близкото полицейско отделение за анализ."

Charcharo
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа

Ти май не можеш на БГ да четеш.

И да смъртни са. Машини са. ВСИЧКИ машини се износват или чупят с времето. Няма изключения. От ядрени ледоразбивачи до най-добрите военни машини, дори "прости" механични механизми спират да работят с времето.

Rostik79
Цитиране
23 март 2021
lyubohar написа
Къде точно ще ги търсиш, като единственото място е Спотифай и някой друг решава дали новата банда въобще ще я има там и колко дълбоко заровена ще бъде? И нали разбираш какво казвам - не е проблемът да намериш новото и интересното днес. Проблемът е дали въобще ще го има новото и интересното утре,

Много песимистично гледаш, Любо. Аз мисля, че даже обратно може да се погледне. Именно по-лесната достъпност до медия може да стимулира повече инди и ъндърграунд творци да правят изкуство по техни виждания, вместо да следват мейнстрийма, защото знаят, че може да достигне до повече слушатели.
В гейминга мисля, че това е една от причините да има бум на инди-игри последните години (нищо, че голям процент от тях не стават, но има и много бисери - също като и в музиката, впрочем).

Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
23 март 2021
sauron93
Цитиране
23 март 2021
Ама вие като казвате конзолите са смъртни имате впредвид смъртта на платформата. Сега като ви стегнах малко дупетата ,ама пластмасата не е била вечна. От платформата го обръщате на единични бройки . Пц-то е смъртно ,защото на нов Уиндоус не се играят някои игри предназначени за по-стари уиндоуси. Сега и Нес ще има и след още 30 години ,ама на Уиндоус 68 няма да можеш да цъкаш всичко което е било компатибъл със уин 10 примерно. Пц-то е смъртно за гейминг.
Charcharo
Цитиране
23 март 2021
PlayStation е смъртен. Ще дойде ден, в който PS1 работещи НЯМА да има. После ще има и ден в който PS2 и PS3 и PS4 също ще умрат. Всеки един техен екземпяр. Това е сигурно. 100% сигурно. Всичко умира с времето, било то организъм или машина.

Windows 12048572 може и да не може да пуска Windows 95 игри, но ще има мод/фикс/емулатор и за това. Както е и с DOS. Демек самото изкуство ще оцелее. Игри със Source Code access са буквално почти безсмъртни на PC.

И не знам за игра, която да не работи на Windows 10. Знам за 4-5 за които им трябват фиксове ама след 5 мин работа вървят перфектно. Играя повече стари игри от теб тъй че...

Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
23 март 2021
<
1
...
430
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.