Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
485
...
781
>
The_Doctor46
Цитиране
04 ноември 2021
Между другото,колеги,някой да е пробвал win 11? Чудя се дали да ъпгрейдна,така или иначе е безплатно.Четох ,че бил по-бърз в гейминга,но с много малко,в рамките на статистическата грешка.Ако някой е пробвал,да сподели.Има ли смисъл или да си цъкам с десетката.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
04 ноември 2021
На мен също ми излезе за ъпгрейд и чакам с нетърпение да приключа едно обучение (че не ми се рискува да скапя нещо лаптопа) и ще го тествам веднага след това. Кефи ме идеята с Мак разположението на бутоните на таскбара. Трябваше отдавна да го направят.
Charcharo
Цитиране
04 ноември 2021
Аз ще изчакам поне още едни 5-6 месеца преди да го погледна Win 11.
lyubohar
Цитиране
04 ноември 2021
vldir написа

Направо си е подобрен Dark Souls.

Не ме кефи, че стават с все по-отворен свят.
vldir
Цитиране
05 ноември 2021
Ново-старо Call of Shity
lyubohar
Цитиране
07 ноември 2021
https://www.escapistmagazine.com/the-open-world-is-dead-sorry-extra-punctuation/?fbclid=IwAR0n9RcR417yPNXgSgmbzIYscI4j4Yg_RMnQLZwTjWJNd1zC5A5bT1LAIRA
darkblue
Цитиране
08 ноември 2021
Charcharo
Цитиране
08 ноември 2021
https://www.videogameschronicle.com/news/drm-chaos-left-major-pc-games-briefly-unplayable-this-weekend/

"Dozens of high-profile PC games were rendered temporarily unplayable this weekend, after DRM firm Denuvo appeared to experience issues with its servers."

LMFAO

Rostik79
Цитиране
08 ноември 2021
Ако някога излезе учебник по история на гейминга, ще има сигурно отделна глава за това Денуво, хаха!
Rostik79
Цитиране
08 ноември 2021
Metal Gear Solid games pulled from sale over historical footage licenses

https://www.eurogamer.net/articles/2021-11-08-metal-gear-solid-games-taken-down-over-historical-footage-licenses

Не знам какви исторически кадри е имало, не съм ги играл - важи за заглавията 2 и 3.

lyubohar
Цитиране
08 ноември 2021
Колкото и да го мразим, свърши си работата Денувото, щом и аз почнах да си купувам всички игри Кракваните игри се броят на пръстите на едната ръка вече и обикновено са само high-profile AAA заглавия. С малко по-невзрачните (ако са с Денуво) никой не се занимава и нямаш никакъв шанс да играеш ако не си я купиш.

Надявам се компаниите да почнат да се успокояват скоро, че са се справили с проблема, и да спрат да използват толкова тегави и тежки решения.

nightwarrior
Цитиране
08 ноември 2021
Въпросът е колко от купувачите са пирати по дифолт. Щото на времето си спомням един пич от Sports Interactivе, си калкулираше свалянията от пиратбея като 100% пропусната печалба. Навсякъде има твърдо пиратска група, ако ще да му пуснеш на 5 евро играта няма да я вземе. Дори по нашите ширини им хора, за които игрите излизат, чак като се появят в Замунда. Тях с Денуво не можеш да ги стреснеш. Ти си бил(вероятно, не се познаваме лично все пак) граничен случай, купувал си нещо но не всичко. Поне така разбирам коментара ти "аз почнах да си купувам всички игри". Реално ти си "спасяем" случай. Щото буквално съм чел коментар от наш тракер "по-добре да си взема 2 кутии цигари, отколкото да ги дам за тази игра" - тоя е неспасяем.

И тук идва въпросът, от пазене на играта от неспасяеми, страдат тези, които си плащат. Щото ако речем аз, дето съм си платил, играя с по-лош перформънс или изобщо не играя(според примера горе), а този неспасяемия дето си я играе крайната без ядове, тогава не е ли сбъркана цялата ситуация?

lyubohar
Цитиране
08 ноември 2021
Не, не бях граничен случай, нищичко не купувах. Е, с изключение на WoW навремето. И не е от тарикатлък или липса на пари, просто отраснах с тракерите и съм отвсякъде тяхна рожба. Дори не ми е хрумвало да вляза в стийм преди замунда. Сега, важно уточнение е, че аз мултиплейър не играя никога, така че и това е фактор. Обърнах палачинката 2018 като си купих конзолата и почнах да си купувам игри за нея. Но и днес все още тествам някои игри от замунда, но ако много ми харесат си ги купувам.

Иначе за Денувото си прав, но това не променя нещата за ААА студията. При тях е като при самолетните компании - ако поправянето на дефект ще им струва повече, отколкото да платят компенсации на близките ако падне самолета - няма да го оправят. Същото е и тук - ако ще изкарат повече пари първите 2-3 седмици, благодарение на Денуво-то, боли ги фара, че част от клиентите ще страдат и няма да си купят нищо повече от тях. Не казвам дали е ОК, но съм сигурен, че така се разсъждава.

Charcharo
Цитиране
08 ноември 2021
Аз бях пират до 2007ма горе долу. Имах купени игри преди това (Fair Strike, Wanted Guns, Warcraft 3 + TFT, Cuban Missile Crisis) но нямах много спестени пари като дете и не виждах смисъл в това да купувам игри. Но когато си взех The Orange Box и след това - STALKER Clear Sky... абе беше си по-яко да притежавам нещо. Да не се боря с кракове и да имам папка за всеки edition на играта (Path 1.01 US/ Patch 1.01 RU / Patch 1.02 PAL etc) ако искам да модвам...

Радвам се на физическите издания, на самото усещане да си дал пари за нещо за да му се насладиш. Харесвам по-лесната игра с приятели и модването. Реално това какъв DRM има никога не е имало значение за мен. Когато имам пари и смятам, че играта заслужава парите ми - давам ги. Даже неща като Denuvo или абсурдни DLC схеми и монетизация ме агресират и намаляват вероятността да я купя.

darkblue
Цитиране
08 ноември 2021
https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/X4Ph8luVca3zOjqargDtzDOJJrI=/0x0:2616x3864/920x0/filters:focal(0x0:2616x3864):format(webp):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/22995278/MassEffect_Teaser_Master_27x40_300dpi_CMYK_ALT3.jpg
<
1
...
485
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.