Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
487
...
781
>
Rostik79
Цитиране
09 ноември 2021
По спомени, България беше един от центровете на пиратство за Източна Европа - тук бяха машините. После нещо ги подгониха и мафията се премести в Украйна. Така се говореше, не знам дали беше така. Но е факт, че края на 90-те брат ми ходи в Украйна и донесе оттам една торба дискове - игри и музика. Дисковете бяха все едно оригинални - щамповани, в кутийки с обложки и всичко. "Оригинални" ментета им викахме. Първи път като изиграх Half-Life беше на руски и така са ми останали някои реплики от играта и до днес. Сред другите игри бяха Aliens vs Predator, Clive Barkers Undying (много любима игра), Black and White ...
vanmx
Цитиране
09 ноември 2021
Едно време жълтите "дискети" от сергиите барабар с хардуера на който се пускат беше пиратска работа, ама тогава не съм знаел какво значи това Sega конзолите и дискетите бяха на космически цени, даже и ментетата. PS1 и по-късно PS2 се чипираха в момента в който излязат от магазина. Дискове си купувах от една сергия на един батко на битака. Продаваше записани verbatim дискове които още работят, както и такива оригинални ментета на руски. Даже Silent Hill 1 го играх за първи път, озвучен на руски, беше голям майтап. xbox360 стана популярен по нашите ширини именно защото почти веднага се появиха хакове за него. PS3 беше за някакви богаташчета, докато 2011-та и за него не измислиха хак. Положението със пиратстването в миналото за което говоря не е през 2000s, даже и през 2012-та беше горе долу същото положение. Дали една игра е излязла се разбираше дали има торент в замунда, а покупката на конзола се определяше от това дали може да се хакне. Сега на никой не му пука от това - PS4 се продаваха като топъл хляб, въпреки че хак излезе само за малко, за някакви много ранни броики. За PS5 трябва да убиеш човек за да успееш да се докопаш до бройка. Хората трескаво търсят тая митична конзола и в никой форум не прочетох някой да казва "абе хак ще пуснат ли скоро" Повече се обсъжда откъде да се купи еди коя си игра и къде има бройки от машината.
Mitko6000
Цитиране
09 ноември 2021
За PS4 хака си го има още, но е само за един определен фирмуер. Игри които изискват версия над него, не могат да се играят. Не е както на PS3 като имаше експлоит за всяка игра да тръгне на 3.55 след 2010-2011. Другото тъпо на хака на 4-ката, е че доколкото знам не е постоянен и трябва да се пуска след всеки рестарт. А пък пускането на хака ставаше през браузъра, за който пък нет трябва. Абе като цяло, недоразвита работа. Не знам дали още се работи по него, но след като масово се купуват игри вече, не знам има ли нужда.

За PS3 обаче, мисля че още си струва хакната конзола за нещата които могат да се играят на него: всички PS1 игри, по-голямата част от PS3, всички PS3, тонове емулатори, стрийминг на филми и телевизия през Movian (не знам дали още функционира). Липсва ми 3-ката понякога, но не се кефя да имам повече от една конзола вкъщи, а съм пробвал.

Rostik79
Цитиране
09 ноември 2021
Навремето бях барманче в едно заведение и имаше ПС1, от който пускахме музиката, т.е. ползвахме го като CD-player. Имаше вградена функция за визуализации и беше яко. Ако пуснех музика от касета (говорим за 98-ма/99-та), плейстейшънът оставаше свободен и редовните клиенти или "мои хора" си цъкаха някоя игричка на бара, докато си поркат. В барчето се слушаше само техно и се пафкаше трева свободно. Славни времена Най-вървежни бяха Формула 1, Гран Туризмо, Теккен 3, Мортал Комбат ... Доста игрички там играех и аз. Даже през деня понякога го вземах у нас да цъкаме с брат ми и вечер го връщах като си ходех на работа или след работа като си тръгнат пиянките, заключвах отвътре и си геймех в "моя" бар. Една от любимите ми беше Gex 3D - страшни бъзици имаше.

Това се сетих като каза Митко, че на ПС3 вървят и ПС1 заглавия, които сега си припомних. Почвам да се превръщам в досадния чичка, който разказва за "славното минало", хаха!

lyubohar
Цитиране
09 ноември 2021
Младоци...
vanmx
Цитиране
09 ноември 2021
@Mitko6000 то това за хакването на PS3 с фирмуера над 3.55 е доста неактуална информация. Отдавна има хак който работи на всичките PS3-ки, независимо с какъв фирм са, става пак през браузъра подобно на тия PS4-ки с по-стария фирмуер Аз доста съм го играл тоя филм с хакването на конзоли и пускането на тонове свалени игри и всякакви любителски програмки и мини игрички и май тая работа ми омръзна. Осъзнах че тия екстри конкретно от хакнатата PS3-ка нищо не ми носят, още повече като имам доста голяма част от игрите които ме интересуват оригинални. Емулаторите са по-добри и по удобни на дъртия ексбокс от 2001 и raspberyPI които си ги имам и двете. Витата още не смея да я хакна, щото си пускам някакви неща да играя онлайн и ме хваща параноята да не ми баннат акаунта от PSN, същото важи и за PS3.
Само една конзола да имам не ме кефи мен, много ограничаващо ми се струва, а пък съм си и вехтошар . Кефи ме да играя ретро игрите по начина по който са замислени. Даже наскоро си взех един 29 инчов Сони Тринитрон кинескоп и една истинска PS1 на него с пусната Castlevania си е направо като някаква магия...

@Rostik историйката ти ме накефи щото и аз мога да разкажа близка до твоята. 1999-2000 бях малък, ама дядо ми на село имаше завадение/дискотека. В един ъгъл вуйчо ми сложи 2 PS1-ци, така че това беше и "игрална зала" през деня. И аз се заключвах вътре да цъкам игри, носил съм си конзоли вкъщи и т.н. Аз винаги играех безплатно, разбира се и няколко "мои хора".
2 години по-късно "дискотеката" се въртеше от мен и майка ми, тоя път обаче конзолата беше само една, но моя собствена. Местните хлапета се избиваха да играят за 80ст/час. Записвах часове кой кога ще играе на една тетрадка, играех с децата, показвах им как се бият босове и т.н и аз се чувствах доста велик. Всъщност така изкарах пари за първото си PC. Вечерта пък като пускахме светещото кълбо и нудувахме чалгата, аз се вживявах като dj. По едно време уредбата (една антична руска машина) спря да чете CD-тата и свързах PS1-цата към усилвателя

Mitko6000
Цитиране
09 ноември 2021
vanmx написа
@Mitko6000 то това за хакването на PS3 с фирмуера над 3.55 е доста неактуална информация. Отдавна има хак който работи на всичките PS3-ки, независимо с какъв фирм са, става пак през браузъра подобно на тия PS4-ки с по-стария фирмуер Аз доста съм го играл тоя филм с хакването на конзоли и пускането на тонове свалени игри и всякакви любителски програмки и мини игрички и май тая работа ми омръзна. Осъзнах че тия екстри конкретно от хакнатата PS3-ка нищо не ми носят, още повече като имам доста голяма част от игрите които ме интересуват оригинални. Емулаторите са по-добри и по удобни на дъртия ексбокс от 2001 и raspberyPI които си ги имам и двете. Витата още не смея да я хакна, щото си пускам някакви неща да играя онлайн и ме хваща параноята да не ми баннат акаунта от PSN, същото важи и за PS3.

Знам, много добре. Имах точно такъв хак на 4.80 фирмуер. Просто сравнявах хака на 3.55 тогава с този който в момента е на PS4. Горе-долу на същото дередже е, само че няма решение, както при 3.55 имаше докато не хакнаха по-новите. Или поне аз не знам да има. Хакнат фирмуер над 8 май няма изобщо все още.

Колкото до витата, не знам още дали има игри с устойчива игрова база, а и като ще затварят стора скоро така или иначе... Според мен живее втори живот като машина за емулация и е много добра в това което прави. Ако някога решиш да я хакнеш, ти препоръчвам да е на 3.60 фирмуер. Има най-много съвместимост с homebrew програми, особено с Adrenaline емулатора, който отключва изцяло backwards compatibillity-то с PSP и PS1 игри. Реално третира витата като хакнато PSP на което повечето програми за него тръгват.

Иначе и аз имам славни спомени с PS1. Това ми беше първата гейм платформа. Tekken 3, Smackdown 2, Spider-man на Neversoft и Gran-turismo 2. Жалко, че конзолата беше на братовчед ми и имах много ограничено време което да прекарам с нея. Но пък, беше време добре прекарано.
Ранните години с нея, около 2001-2002, бях на 4-5 и братовчеда се ебаваше с мен на Smackdown 2 и ми даваше втория джойстик без да е включен. А аз си мисля, че играя и натискам и се чудя що губя. Лапешка работа. Постепенно почна да ми дава да играя, даже си правехме турнирчета с аверите му от даскало. След това изгоряха няколко терминатора, главно защото ревах на нашите за PS1 а те ми купиха по-евтиния вариант. Чак след това се появи компа, научих се да търся неща в интернет, и беше като нов свят. Някъде в промеждутъка имаше и мърморене за различни неща като PSP и PS3 за малко, преди да започна да събирам пари с навлизането в пубертет и няколко години след това и да почна да работя.

The_Doctor46
Цитиране
09 ноември 2021
Аз пък си спомням как през вече далечната 1996,когато отвориха първите гейм центрове,каква суматоха беше.Преди това цъках на конзоли,но PC-то там някъде ме омагьоса. На най-добрия ми приятел по онова време,баща му беше програмист,един от първите,които познавам и си взе PC ,за да работи и вкъщи. Не излизахме от тях,когато го нямаше,а после в гейм клубчетата. Цъкахме Diablo,Duke,Quake 1,Tomb Raider 1 и тн.Тогава хем игарехме,хем се "социализирахме". Сега всеки от вкъщи цикли. Не е същото.Славни времена бяха.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Charcharo
Цитиране
10 ноември 2021

BossOfGermany
Цитиране
10 ноември 2021
Хммм. Като ви чета постовете се сдобих с PS1 чак през 2012-та, когато я намерих от един битак в Чехия за 20 лв. Това ми беше първият Плейстейшън който бях притежавал. Имаше си и чип. Скъсвал съм се да цъкам на него .
Някъде 2001 купиха за мен и по-големия ки брат мегадрайв2, и оттогава нататъка тя се превърна в любимата ми конзола. Години по-късно я развалих и ми подариха Терминатор под формата на компютърна клавиатура. Отначало не ме кефеше и ревах пред майка ми да ми вземе отново SEGA, което не се получи разбира се
bobkata.gerov
Цитиране
10 ноември 2021

Какво мислите? На мен лично ми харесва, но ще видим утре как ще е откъм геймплей.
Charcharo
Цитиране
10 ноември 2021
https://www.sapphirenation.net/good-games-you-can-no-longer-purchase-_part-2

Част втора на моята статия.

Mitko6000
Цитиране
10 ноември 2021
Кинг Конг ме удари "прао в имоциити". Наскоро я бях дръпнал от замунда да видя дали ще тръгне и имаше проблем с камерата, че гледа само нагоре и така и не успях да я подкарам на Win 10.
lyubohar
Цитиране
10 ноември 2021
Мен пък Black & White. Най-яката игра, която не съм довършвал
nightwarrior
Цитиране
10 ноември 2021
Гледах видео от Pinokioborne и изглежда интересно, дано направят добра игра.
<
1
...
487
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.