За PS3 обаче, мисля че още си струва хакната конзола за нещата които могат да се играят на него: всички PS1 игри, по-голямата част от PS3, всички PS3, тонове емулатори, стрийминг на филми и телевизия през Movian (не знам дали още функционира). Липсва ми 3-ката понякога, но не се кефя да имам повече от една конзола вкъщи, а съм пробвал.
Това се сетих като каза Митко, че на ПС3 вървят и ПС1 заглавия, които сега си припомних. Почвам да се превръщам в досадния чичка, който разказва за "славното минало", хаха!
@Rostik историйката ти ме накефи щото и аз мога да разкажа близка до твоята. 1999-2000 бях малък, ама дядо ми на село имаше завадение/дискотека. В един ъгъл вуйчо ми сложи 2 PS1-ци, така че това беше и "игрална зала" през деня. И аз се заключвах вътре да цъкам игри, носил съм си конзоли вкъщи и т.н. Аз винаги играех безплатно, разбира се и няколко "мои хора".
2 години по-късно "дискотеката" се въртеше от мен и майка ми, тоя път обаче конзолата беше само една, но моя собствена. Местните хлапета се избиваха да играят за 80ст/час. Записвах часове кой кога ще играе на една тетрадка, играех с децата, показвах им как се бият босове и т.н и аз се чувствах доста велик. Всъщност така изкарах пари за първото си PC. Вечерта пък като пускахме светещото кълбо и нудувахме чалгата, аз се вживявах като dj. По едно време уредбата (една антична руска машина) спря да чете CD-тата и свързах PS1-цата към усилвателя
Знам, много добре. Имах точно такъв хак на 4.80 фирмуер. Просто сравнявах хака на 3.55 тогава с този който в момента е на PS4. Горе-долу на същото дередже е, само че няма решение, както при 3.55 имаше докато не хакнаха по-новите. Или поне аз не знам да има. Хакнат фирмуер над 8 май няма изобщо все още.
Колкото до витата, не знам още дали има игри с устойчива игрова база, а и като ще затварят стора скоро така или иначе... Според мен живее втори живот като машина за емулация и е много добра в това което прави. Ако някога решиш да я хакнеш, ти препоръчвам да е на 3.60 фирмуер. Има най-много съвместимост с homebrew програми, особено с Adrenaline емулатора, който отключва изцяло backwards compatibillity-то с PSP и PS1 игри. Реално третира витата като хакнато PSP на което повечето програми за него тръгват.
Иначе и аз имам славни спомени с PS1. Това ми беше първата гейм платформа. Tekken 3, Smackdown 2, Spider-man на Neversoft и Gran-turismo 2. Жалко, че конзолата беше на братовчед ми и имах много ограничено време което да прекарам с нея. Но пък, беше време добре прекарано.
Ранните години с нея, около 2001-2002, бях на 4-5 и братовчеда се ебаваше с мен на Smackdown 2 и ми даваше втория джойстик без да е включен. А аз си мисля, че играя и натискам и се чудя що губя. Лапешка работа. Постепенно почна да ми дава да играя, даже си правехме турнирчета с аверите му от даскало. След това изгоряха няколко терминатора, главно защото ревах на нашите за PS1 а те ми купиха по-евтиния вариант. Чак след това се появи компа, научих се да търся неща в интернет, и беше като нов свят. Някъде в промеждутъка имаше и мърморене за различни неща като PSP и PS3 за малко, преди да започна да събирам пари с навлизането в пубертет и няколко години след това и да почна да работя.
Част втора на моята статия.