Игри има, идват и излизат както добри така и шлака. Винаги е било така. Тва "с едно време какви игри имаше" ми звучи малко като пенсионер със спомени за комунизма.
А ремастери/римейкове... Повечето са доене на пари - 15 версии на Скайрим, 10 на GTA, ама някой път водят до нещо наистина прилично - RE2.
Ама пак казвам, не смятам, че ние, дето вече сме играли играта, сме целевата група. А че го правят с комерсиални игри... много ясно.
Найт, темата е дълга, не ми се занимава да ти отговарям на всичко Старфилд ще излезе най-рано 2023 година, GoW: Рагнарок е продължение (каква изненада!), Дед Спейс 4 ще е пак продължение, скрито като нов франчайз, както е скрит и The Quarry като продължение на Until Dawn.
За мен игралната ААА индустрия е в тотален колапс на идеи и написах горе основните причини.
А, да, забравих, че чакаме нов Мас ефект и нов Dragon Age скоро Дори любимото ми френско студио ще изпраска нов Dishonored (такива слухове се носят), а другите ми любимци ще изтрескат A Plague Tale: Реквием.
Забравих и новото Saints Row за цвят
Та какво казахте за нови игри?
Големите играчи вярно, че играят на сигурно, но и геймърите това очакват. Ако някой излезе малко от формулата (като ТЛОУ2 или Death Stranding - и двете игри аз много ги харесвам) веднага гракват, "ама то не е това, което чакаме, искаме си същото като предното".