Иначе играта кефи и напомня, че римейци не е лошо да се правят, макар много хора да недоволстват срещу тях като bojo, например. Оригиналната РЕ2 не съм играл и нямам мерак да я играя сега, но римейкът оправя нещата.
Макар че в случая римейкът е доста различен, не е просто същата игра с подновен енджин, а самият геймплей е тотално различен.
RE2 беше супер за времето си, но гледайки танк контролите и фиксираната камера (елементи на които хич не съм фен), аз също нямам мегдан да играя старите. Затова и се радвам, че римейковете са по-модерни, защото и съм голям почитател на зомби жанра, колкото и наситен да е той.
Ами, не съм съгласен. "Римейка" тук, е главно на графиката и изкуствения интелект. Историята, кътсцените и диалога, чисто сюжетно са едно към едно. Геймплея всички очакваха, че ще бъде пресъздаден с подобрени механики от 2-та част, но не. Не съм го играл от първо лице, не мога да кажа дефинитивно, но от това което съм гледал, не виждам почти никаква разлика, чисто технически откъм начина по който геймплея функционира, като сравня "римейка" с ремастъра за PS4 отпреди 8 години (а него съм играл, както и PS3 версията преди това). Даже ако не бях гледал онова кратко видео където обясняват какво е ново, сигурно нямаше да ми направи никакво впечатление като изключим графиката. За мен, това е още по-полиран ремастър, но римейк в никакъв случай, камо ли да се продава на пълна цена. Но, ще видим като излезе за PC, може да си променя мнението.
По мое мнение, римейк е да вземеш основната концепция на една по-стара игра, и да създадеш изцяло нова игра по нея от почти нищо (from the ground up). Точно както Мафия и RE римейковете. Ама при TLOU, не го виждам. Виждам хубава графика и останки от 2013, което в никакъв случай не я прави стара или лоша. А това, че я класифицират като римейк, не значи, че е такъв.
Мафия също е почти същата, но се "усеща" по-различна, понеже дистанцията на времето е голяма. Е, вярно, че има някои нови неща в интерфейса и геймплея, а някои даже са даунгрейд спрямо първата (полицаите не те глобяват, ако минеш на червено, не можеш да се возиш в тролеите).
Резидентите 2 и 3 бих окачествил като трета категория (ако мога и аз да си измислям дефиниции) - нещо като total overhaul remake.