Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
556
...
751
>
Rostik79
Цитиране
03 ноември 2022
Играй ги по реда на излизане Батман-ите. Игрите се развиват като геймплей механики и всяка малко или много надгражда предходната, нищо, че Ориджинс е предистория. Нея я хейтнаха първоначално, че излезе доста бъгава, но после я закърпиха и заглавието си е "чук". Аз ги подреждам City->Origins->Asylum, но като цяло с малка разлика. И трите са много добри. За съжаление рицаря така и не изиграх, почвах я на два пъти, но нещо не ме зариби. Може би съм си стигнал лимита на "батман" игри за момента.

Аз в чакане на "божествения ГоУ" (намигване към един съфорумник, който се губи напоследък) си инсталирах пак Ghost of Tsushima и пак ѝ се кефя. Пуснах я на NewGame+ с повишена трудност. Има някои нови механики, които може да променят геймплея - например да умираш само при един удар, противниците да не пускат никакви предмети, можеш да "опитомяваш" монголски кучета и те да се бият за теб, лекуването да струва двойно, но също и някои твои атаки да са по-силни и т.н... Забелязвам при повишената трудност не само, че повече щети поемаш, но и противниците имат малко по-различен и агресивен move-set.
Добре свършена работа и към оптимизацията на играта - дори в режим "качество" на ПС5 върви пак с 60 кадъра (поради което не знам защо изобщо има performance-режим, който също е 60 кадъра), ъпгрейднах я към native версията за ПС5 срещу 20 лева и играта е още по-красива. Вече японското аудио е синхронизирано с говора на героите.

darkblue
Цитиране
03 ноември 2022
@Rostik79 - скоро като излезе ГоУ-Р ще се появи и ще ти натрие сол на главата
nightwarrior
Цитиране
03 ноември 2022
Стига сега, ако му хареса хем трябва да обожествява, хем трябва да има едно на ум, че като излезе на РС по-късно трябва да я нарече посредствена. Да не е лесно?

@rostik - Ghost-a си има минуси, къде по-валидни, къде по-малко, но аз много я харесах. АА това, че се отнасят добре и към Ng+ и към ъпгрейда, ме кара по никакъв начин да не съжалявам, че дадох парите за ъпгрейда.

Rostik79
Цитиране
03 ноември 2022
И аз така. За последните няколко години ми е сред топ заглавията, които съм играл. Взели са най-доброто от Асасин-формулата, махнали са по-калпавите елементи и са шлифовали идеята. Обикалянето по картата и откриването на разни неща някак си не ми е така досадно както по някое време неминуемо става при асасините. По-стегнато е и смислено. Инвентарът е също по-консервативен. В асасина доста време из менютата прекарвам да преглеждам тонове екипировка, ъпгрейди, 7-8 слота за дрехи и брони, тонове оръжия, руни ... По някое време просто даже спирам да преглеждам какво ново съм намерил.
Минуси виждам малко в бойната система, че нямаш локване на противника. По някое време удрям във въздуха, ако не позиционирам правилно Джин, но от друга страна го прави по-имерсивно (баси, не се сещам българска дума за това).
Пейзажите и ландшафтите са приказни, но помещенията са малко стерилни и средна графика. В това отношение Асасина е доста напред като ниво на детайли.
LethianDream
Цитиране
03 ноември 2022
Не знам, за мен Гоуст-а беше феноменален..боклук, но Любо неведнъж е казвал, че аз имам нисък праг на внимание и ако началото е скапано, няма как да ми хареса играта. Специално си го пуснах Куросава стайл- черно-бял с японско аудио и пак я изтрих след половин час Само тея педалски ветрове като пуснаха като механика и щях да си срежа вените. Не знам, (най-вероятно) проблемът е в мен- може би повече от нужното съм играл Асасините и това ми беше тотално копие, и то некадърно изпълнено.

P.S. Погледах малко русата пачичка Натали в "Геймър" как Дедсет я мъчеше със SCORN и съм доста впечатлен от атмосферата на играта, изглежда много стабилно хорър заглавие, задължително ще я пробвам, като излезе за PS5 Никога часовете не са ми били критерий дали игра е добра, и тук въпреки малкото часове, явно ще е мега яко усещането.

P.S.S. Scorn нямало да излиза за PS5, ексклузивна била за Бокса и ПеЦе. Да си ебат майките тогава

Mitko6000
Цитиране
03 ноември 2022
Цушимата за мен си е чук. Атмосфера, графика, история и бойна система. Даже, честно казано, предпочитам че няма lock-on. Ако съм "залепен" за един лошковец, като се бия с няколко, това би направило системата по-малко плавна. Така е малко, като Батман, с crowd control. Взеха AC формулата, локация и времеви период които отдавна са искани, и направиха чудесна игра. Даже миналата година, на драго сърце си доплатих за експанжъна като излезе. Що се отнася до свят, и страничен контент, ами пак беше по добре от боклука пълен с лайнян пълнеж, наречен, Валхала (според мен).

Тъпо направиха Убисофт, че не се възползваха, докато имаше малко такива модерни игри с подобна тематика. Сега, като пуснат Codename Red, сигурно ще я сравняват нон-стоп. И не за добро.

Rostik79
Цитиране
03 ноември 2022
Чак боклук с лайнян пълнеж не бих нарекъл Валхалата - има си добри моменти и я играх с удоволствие. Даже тези дни разъквам The Forgotten Saga режима - успях втория бос да елиминирам и стигнах до третия - един дракон, който трепах, трепах и тъкмо си мислех, че вземам превес, животът му пак се възстанови и погинах.
За незапознатите - този режим е като Returnal - тръгваш с базова екипировка, трепеш се наред, ъпгрейдваш с рандъм предмети, които намираш по пътя, но ако умреш, почваш отначало.
Само че е с доста по-ниска степен на трудност - имаш скил-дърво, което е перманентно и можеш да запазваш някои неща (оръжие или скил) от предния рън, а враговете по пътя са сравнително слаби. Само босовете са по-тегави.
Както и да е - това не спасява Валхалата да е наистина най-слабият асасин от "новите" три.
nightwarrior
Цитиране
03 ноември 2022
Съгласен съм. Валхалата отнесе много критика, макар че обективно надгражда някои механики спрямо предишните. Единствен обективен минус е дължината. Ситуацията е малко като с Андромедата, по-слаба ли е от предходната - да, чак толкова ли е зле, колкото я изкарват - не.

Разбира се има у личен вкус и усещане, аз тях не ги коментирам.

Mitko6000
Цитиране
03 ноември 2022
Може и аз да съм прекалено негативно настроен към играта, защото изобщо не оправда очакванията ми, че дори и отиде в обратна посока. Чак за Одисея, която плюх доста, успях малко да си променя мнението, че дори и да я смятам за добра игра (Ако не я приемам за част от AC, целият lore настрана). Но Валхалата изобщо не я тача, опитвал съм, ама не става. Толкова блудкава и наситена с безмислени неща, просто не за мен. Очаквах нещо малко по-друго, откъм AC с викинги. Може след време пак да й дам шанс, но засега нямам никакво желание. За сметка на това пък Origins, за мен е точно обратното. Принос към историята, читава стелт система, сетинг който харесвам. Абе друго си е.
Charcharo
Цитиране
03 ноември 2022
The_Doctor46
Цитиране
03 ноември 2022
nightwarrior написа
Ситуацията е малко като с Андромедата, по-слаба ли е от предходната - да, чак толкова ли е зле, колкото я изкарват - не.
Найт,аз като фанатизиран фен на Мас Ефект,хич не съм съгласен.Андромеда беше чиста,ама чиста подигравка с франчайза.Ако беше някаква стенд слоун игра,бих и дал максимум 7,но като Мас Ефект игра е някъде между -1 и 0 Колкото до Валхалата,Ами скука като почти всички игри на Юби в последните години.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
igra4
Цитиране
04 ноември 2022
Цяло лято една игра не излезе. Сега тоя месец поне излиза GoW Ragnarock(която е по слаба от GoW 1,2 и 3) и приятната изненада Evil West.
lyubohar
Цитиране
04 ноември 2022
igra4 написа
GoW Ragnarock(която е по слаба от GoW 1,2 и 3

И числата от тотото да ми пуснеш на лично...
Rostik79
Цитиране
04 ноември 2022
Хм, това Evil West изглежда интригуващо. Нещо съм го пропуснал. От студиото Flying Wild Hog, които правиха Shadow Warrior, Hard Reset, наскоро излезе и Trek to Yomi.
В Полша да не би да има някаква специална държавна политика за видеоразработчици? Тези хора имат вече солидно количество гейминг компании и не малко читави полски игри са излизали през годините.
LethianDream
Цитиране
04 ноември 2022
Рос, сигурно има някакви субсидии от държавата, наистина много полски студия се нароиха на едно добро ниво (за разлика от CD PROJECT)
Специално аз не съм грам впечатлен от трейлърите на Evil West, много шаблонно ми идва, виж Weird West е наистина мега яка игра (създадена от главния човек зад Dishonored).
За Рагнарок почнаха да излизат десетките от купените западни медии. След като предната игра солидно ме разочарова, въобще не смятам да й обръщам внимание, ако я пуснат някой ден след 3-4 години в премиума, може и да й хвърля око, ако съвсем, ама съвсем няма какво да играя
<
1
...
556
...
751
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.