Аз в чакане на "божествения ГоУ" (намигване към един съфорумник, който се губи напоследък) си инсталирах пак Ghost of Tsushima и пак ѝ се кефя. Пуснах я на NewGame+ с повишена трудност. Има някои нови механики, които може да променят геймплея - например да умираш само при един удар, противниците да не пускат никакви предмети, можеш да "опитомяваш" монголски кучета и те да се бият за теб, лекуването да струва двойно, но също и някои твои атаки да са по-силни и т.н... Забелязвам при повишената трудност не само, че повече щети поемаш, но и противниците имат малко по-различен и агресивен move-set.
Добре свършена работа и към оптимизацията на играта - дори в режим "качество" на ПС5 върви пак с 60 кадъра (поради което не знам защо изобщо има performance-режим, който също е 60 кадъра), ъпгрейднах я към native версията за ПС5 срещу 20 лева и играта е още по-красива. Вече японското аудио е синхронизирано с говора на героите.
@rostik - Ghost-a си има минуси, къде по-валидни, къде по-малко, но аз много я харесах. АА това, че се отнасят добре и към Ng+ и към ъпгрейда, ме кара по никакъв начин да не съжалявам, че дадох парите за ъпгрейда.
P.S. Погледах малко русата пачичка Натали в "Геймър" как Дедсет я мъчеше със SCORN и съм доста впечатлен от атмосферата на играта, изглежда много стабилно хорър заглавие, задължително ще я пробвам, като излезе за PS5 Никога часовете не са ми били критерий дали игра е добра, и тук въпреки малкото часове, явно ще е мега яко усещането.
P.S.S. Scorn нямало да излиза за PS5, ексклузивна била за Бокса и ПеЦе. Да си ебат майките тогава
Тъпо направиха Убисофт, че не се възползваха, докато имаше малко такива модерни игри с подобна тематика. Сега, като пуснат Codename Red, сигурно ще я сравняват нон-стоп. И не за добро.
Разбира се има у личен вкус и усещане, аз тях не ги коментирам.