Dead Space
Alan Wake 2
Atomic Heart
Jedi Survivor
И горе-долу това е. Е, има и други силни (надявам се) заглавия - СТАЛКЕР 2 ми е много интересно, но излиза ексклузив за Виндолс/ХБокс и няма да мога да го играя. Диаблото и Стрийт Файтер са си институции сами по себе си, но не са мои игри. За Хогуортса доста хора имат очаквания, но тази вселена някак си не ме вълнува, макар че сега гледам филмите и трябва да призная, че не са лоши, но не ме зарибяват.
Гледам, че PRAGMATA я водят уж за 2023-та, но малко ме съмнява да излезе тази година. Пък и даже не се знае какво точно ще е, но ми е интригуващо заглавие.
Новият АСАСИН също май е тази година. Ще го видим какво ще е и това.
Това искам
Borderlands 2
Dishonored
Mass Effect 3
Far Cry 3
Max Payne 3
Halo 4
Diablo 3
Darskiders 2
Sleeping Dogs
Това са най-отличените заглавия за тази година, но и други имаше. Всички тези игри са малко или много и до днес актуални (оня ден цъках точно BL2 и си имаше хора по сървърите). 2013-та също е с яки игри.
не е мой списък, потърсих хората какво считат за най-великата година, и ми попадна тази, както и няколко други, разбира се
Това пак от позицията на човек който не е фен, ако бях, сигурно щях да се изпускам вече, щото остават само няколко дни.
Докато стигна до нея ще гледам да привърша Dead Space. На 16ти излиза Wild Hearts която мислех да я цъкам по-нататък, ама така и така е в ЕА абонамента, ще се тества. По нататък Atоmic-a, Jedi-a, новата Zelda, новото Final Fantasy, дай боже Spider-a, Stalker-a и Starfield и се очертава приятна година. Гаранция пропускам нещо, а вероятно ще обявят още до края на годината.
2007-ма също.
Съгласен съм, тази година е началото на модерния гейминг
Assassin's Creed - не съм ги играл дотолкова игрите че да мога да заключа, че сегащните нямат нищо общо, но тази игра може да се каже че бе началото на този тип игри с отворен свят, след нея съм играл доста подобни на нея, реално почти всяка популярна игра която не онлайн шутър е накакъв AC клонинг с със сменени декори - например Horizon, Days Gone дори няпомнят на AC.Тази игра реално направи манията по отворения свят, дотолкова голяма че сега чак започнна да ми става мъчно че и сега почти не излизат стандартните "коридорни" игри.
Tomb Raider Anniversary пък няма нищо общо със игрите от 90-те, но пак се усеща като нова игра и е доста близка като Uncharted.
Просто 2007-ма излязоха игри които наложиха някакви стандарти и като механики, и като презентация, графичен интерфейс и като бюджети и като всичко, стандарти които и сега си се следват. Някои от тези неща като QTE елементите или cover based шугърите тип Gears of War (пак от 2007-ма) се задържаха само няколко години, но останалото си важи и до днес. Това е и годината началото на силни поредици.
За God of War 2, Crysis и Stalker бих казал че са едни от последните заглавия представители на старата школа. Като си пусна игра от 2007-ма имам чувството че играя нова игра с по-скапана графика. Като си пусна нещо дори от 2006-та вече се потапям в атмосферата на някаква минала епоха. 2004-та мисля че е епогеят на тази епоха, затова 2004 печели според мен