Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
585
...
751
>
The_Doctor46
Цитиране
07 февруари 2023
Третия сайт даже не съм го чувал.Последно влизах в Kotaku миналата година,а в VG247, много отдавна.Иначе погледах стабилно Хогуортс-а и едва ли ще го взема, дори и на намаление.Просто не е моето нещо.За феновете сигурно е супер обаче .Малко графиката ми се стори зле,но това не е проблем.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Web-Head
Цитиране
07 февруари 2023
Първите ми впечатления от Hogwarts Legacy са много добри. Наистина говорим за МАСИВЕН отворен свят, видял съм само една минимална част от замъка и без guide, който играта предлага абсурд да намеря куестовете само по карта. То са стълби, коридори, загадки... Детайлите са зашеметяващи, само в един коридор можеш да прекараш много време, гледайки "живите" картини и всички детайли, които има. Историята започва пленително, хваща те веднага.
Ще се играе дълго тази игра. Като за луд Хари Потър фен като мен това е нещо върховно. Едвам се откъснах от контролера сега за малка почивка.
Наистина не знам дали съм пристрастен като фен или наистина става дума за масивно RPG, което дори нефен би харесал. Твърде рано е да преценя.
Дано я кракнат, за да я изтегля на компа и да играя със Слидерин. Не ми се дават пари и за PC версията, най-малкото защото не съм сигурен как ще върви, изискванията са като за компютър на НАСА.
Rostik79
Цитиране
08 февруари 2023
Погледах и аз малко стриймчета. Изглежда вярно към франчайза. Действително казаха, че Хогуортс е огромен и сам по себе си е едва ли не игра в играта. Дори и десетки часове навътре в играта, пак откриваш цели нови крила. Отделно и света извън училището и множеството локации там. Но и за мен като Доктора не е точно моето нещо.
logout
Цитиране
08 февруари 2023
Освен детайлите и света изглежда жив, разхождат се хора по пътечките и стълбите, не изчезват малко след като ги подминеш, с част от тях може да се разговаря, те самите водят разговори, които чуваш. Иначе играта не е нещо ново и революционно, но за фен на Хари Потър вселенета е като сбъдната мечта, даже им завиждам. Графиката на PS5 изглежда много добре, рейтрейсинга не е пълен, но е на задоволително ниво, някои имат шътеринг, но на мен не ми се е случавало, както и краткото зареждане когато минаваш през врата се случва само ако минеш през нея и веднага след като се затвори се върнеш обратно. Но както казах и в предния ми пост, явно малките ми очаквания към играта спомагт за положителната оценка (за сметка на това предполагам, че Диабло 4 и Старфийлд ще ме разочароват жестоко, като се надявам и новия Сталкер да не е наравно с тях в това отношение).
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Web-Head
Цитиране
08 февруари 2023
Нещо ми се струва трудничка обаче. На NORMAL умрях няколко пъти с обикновени врагове, нещо не мога да запомня комбинациите за различните заклинания. С помпане на бутон не става, трябва мисъл. Харесва ми, надявам се да свикна.

Другото, не мога да си определя на какъв режим да я играя. Засега съм се спрял на Fidelity RT с отключени кадри и в busy areas е 30fps, но в по-празните видимо стига 45-50fps и не знам, не знам. Най-готино е с performance mode, но усещам, че се губи доста детайл.

Charcharo
Цитиране
08 февруари 2023
Доста неоптимизирана игра отново е тази Hogwarts Legacy.
Charcharo
Цитиране
08 февруари 2023
morgoth_srs
Цитиране
09 февруари 2023
Гледайки това клипче Hogwarts Legacy харчи бая VRAM
Charcharo
Цитиране
09 февруари 2023
https://www.sapphirenation.net/valheim-wishlist

Мое ^

logout
Цитиране
09 февруари 2023
@Web-Head на Fidelity я пусни, махни RT, на много места е бъгав. Те комботата не са много, но трябва да се мисли и да внимаваш, а и кристалите за пълнене на кръв и специалното умение мобовете гарантирано ги пускат при комбота с поне 10 удара, иначе е много малък шанса (феновете на соулс игрите ще им е брутално елементарна). Трябва и да внимаваш какви магии слагаш на 4-те слота преди да влезеш в някое меле, че влязох в един лагер с някакви рейнджъри с брадви и арбалети, които без магията за обезоръжаване направо ми разкатаха фамилията. Тези с магиите, ако пропуснеш перфектния блок на първата пускат още две бързи, забелязах и че ако двама кастват в приблизително близко време само за единия получаваш предупреждение (на последния дуел от странични куест най-много се забелязва). Влязох в два пъзела вече, лесни са, но са направени добре, има и странични пътеки с ковчежета. Приятно са направили и NPC-тата (без тези с куестовете) да имат и те цикъл ден/нощ, при това не изчезват веднага, а постепенно намаляват и през ноща замъка става пуст.
Но нещо не са помислили с левълинга, още не съм оключил дървото с уменията, а вече съм 16 лвл, до колокото разбрах са общо 40 лвлв-те, а куестовете в момента ми ги дава с препоръчителен 3-4 лвл, поне мобовете са ги направили да вървят с лвл-а ти и не се забелязва толкова.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
darkblue
Цитиране
10 февруари 2023
Web-Head
Цитиране
11 февруари 2023
@logout наистина ray-tracinga прави нещата да изглеждат дори по-зле, осветлението което е страхотно при fidelity с ray-tracing трепти и е странно.
Иначе играта е феноменална, 13 часа и нищо не съм направил, като луд фен на Хари Потър само обикалям, разглеждам и разучавам. Буквално съм като преди 16 години когато играх Орденът на Феникса, за тия времена замъка беше солидно пресъздаден и чувството беше както е сега. Аз мразя дълги игри, обаче с тази няма да е така, искам никога да не свършва, дано има DLC-та.

Kaто недостатъци мога да посоча няколко неща
-NPC-тата ако не са за някакъв куест, въобще не са разговорливи, дори да се бутнеш в тях, да ги омагьосваш или каквото и да правиш. Дори в "Орденът на Феникса" която е от преди 16 години имаше възможност да предизвикваш случайно NPC на дуел, ако се блъснеш в него те обиждаше и ти казваше да внимаваш, други просто те поздравяваха. Тук това ми липсва, леко убива дълбочината на атмосферата.

-Второто пак е свързано с първото, през нощта замъка е празен, няма хора освен духове и като отидеш в общите стаи или спалните също няма спящи хора. Това е важен детайл, също убиец на атмосферата. Да, това е незначително за един геймър, който просто иска да играе готино RPG, но за един Хари Потър фен който цял живот е чакал такава игра е леко разочароващо, ние (феновете) очаквахме едва ли не sims игра в Hogwarts. И сигурно проблема си е в нас.

P.S - Случиха ми се няколко неща, които включваха паяци и като човек, който се ужасява от паяци едвам ги изиграх, анимирали и озвучили са ги брилятно, щом така ме побиват тръпки като пролазят някъде около мен и им се чуе крясъка като ги запаля...
Сигурно има още безкрайно много неща в играта. На мен картата си ми е сива, аз общо взето от Hogwarts и близките околности не съм мръднал даже.

nightwarrior
Цитиране
11 февруари 2023
Като нулев фен на поредицата, аз не мога да изляза още от замъка. Толкова детайли, толкова неща за разглеждане, за търсене, впечатлен съм.

Още съм сравнително в началото, но изглежда с голям любов е работено.

Замъка да е празен през ноща е ок, но да няма хора по леглата си е недоглеждане. Бойната система си е правена за контролер обаче. На мишка и клавиатура може с някои хватки ама ще си счупи пръстите човек.

Това за паяците на РС май е решено, гледах в нексуса някакъв мод за арахнофоби. Не знам с какво ги заменят, аз проблеми с паяци нямам, спомням си в Скайрим ги сменяха с мечки.

lyubohar
Цитиране
11 февруари 2023
nightwarrior написа
Това за паяците на РС май е решено, гледах в нексуса някакъв мод за арахнофоби.
WTF...
nightwarrior
Цитиране
11 февруари 2023
https://www.nexusmods.com/hogwartslegacy/mods/19

Прави ги на кутии? Явно си е сериозен проблем при някои хора. Аз затова се сетих и за мода за Скайрим.

<
1
...
585
...
751
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.