П.С "Lies" може би ще е някаква механика, в някакъв момент играта ме подтикна да излъжа, че не съм кукла, а човек . Отделно като пукна изписва "Lie or Die" и в зареждащия екран loading bar-а е растящият нос на Пинокио, като вместо "Loadnig now...", пише "Lying now..."; зарадва ме това . Забравих и да спомена, че оръжието деградира с времето и трябва да се точи от време на време на механичната ръка на героя, но пък има и repair kits като консуматив.
То гледам тропат играта, че това било краят на играта ама го пуснали в DLS
GND-Tech Review
Мода вкарва companion, наречем Herika в играта. За тези които не знаят - companion е NPC, дето върви с човечето ти, биете се заедно и т.н. Дотук нищо особено, има тонове такива модове. Интересното обаче е, че този мод ползва ChatGPT. Модъра го е вързал за него и посредством стабилен text to speech, ти буквално си разговаряш с въпросната Herika. Тя изпълнява команди, дава съвети, дори се шегува. Един вид "оживява". Разбира се, усеща се, че е text to speech, усеща се, че е AI, но ми се струва огромна стъпка. Не една и две игри съм ги изиграл с кеф заради companions/party(примерно Dragon Age Origins), а те са били скриптирани(макар и готини персонажи), докато тук имаш взаимодействие на друго ниво. Да Herika пак е ограничена от това, какво може да прави в играта, интерактивността е впечатляваща.
Говорили сме си, че в днешно време в гейминга няма много иновации, че повечето е открито и се изпипва (или влошава). Може би развитието на AI е следващата стъпка дето ще направи гейминг преживяването още по-уникално.
Може би съм страшно овърхайпнат в момента, но както съм споделял съм огромен фен на модването и това наистина ме впечатли. Споделям и видеото с демонстрацията на мода, което гледах:
https://youtube.com/watch?v=AQq8M88s3BU
Тук е и Картаген, българска игра.