Има игри с по 5 часа, които са ми правили супер добро впечатление, има и игри с по 100 часа, които за нищо не стават. За мен абсолютно излишно е дори да се коментира коя игра колко е дълга...
Времето става фактор тогава, когато не играеш всичко наред, а трябва да избираш. И под "избираш" нямам предвид дали да отложиш някоя игра и да я минеш след 2 месеца, понеже караш всичко наред и не си стигнал до нея. А да не я играеш потенциално никога.
Примерно Elden Ring e страхотна игра, но сега, когато се дръпнах малко от нея, мога да кажа, че ми идва твърде голяма. DS, DS1,DS3,BB съм ги превъртал множество пъти, с различни билдове. ER 2 пъти(веднъж на РС и веднъж на конзола), точно колкото и DS2. DS2 2 пъти, щото е шит, ER 2 пъти щото е огромна. Да, за да я мина, не е нужно да я минавам цялата, да ходя във всеки дънджън да бия всеки бос, вероятно ако не го правех, щях да съм навъртял преигравания. Ама... не мога(затова и казвам, че за мен е твърде голяма). Това не я прави лоша, сред любимите ми игри е, просто не мога да се връщам към нея колкото ми се иска. Тръгна със нова свежа идея за билд и нещо в мен се чупи още в Лимгрейв.
Затова и никога няма да преиграя последните две Зелди. Та да, размерът има значение