Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
662
...
751
>
hyper
Цитиране
17 януари 2024
@nightwarrior Позитивите не ги отричам - точно миналата седмица у приятел бях и вика аре да цъкнем нещо за двама, негов приятел му бил дау PS+ акаунта си с дестки заглавия и за пръв път видях стриймване на игра. Удобно е, да.
Но ако говорим за нещата, които харесваш и искаш "да имаш", Steam уби притежанието на PC игри и затова не го харесвам (и за 15 години да съм купил десетина заглавия, никое от което ААА на пълна цена). Преди 3 години си купих на рс физически NFS Underground и Enter The Matrix, сега трябва да дойде и The Movies: Stunts & Effects, защото това са от времето, когато PC games = console games. Купуваш, инсталираш, играеш и не ти пука 100 лв ли даваш за нет на месец или живееш в Долно Нанагорнище, където уебът е мит. Затова и от много години почти всички игри, които искам да притежавам, ги взимам на конзола. Неща като БГ3 ги изигравам на РС и съм я pre-order-нал на PS5, въпреки че специално това заглавие е от изключително редките случи, в които девовете ме пречупиха и я боднах в GoG, че поне там не ми трябва да чакам скапания Steam Launcher да зареди всеки път (а и не просто заради качеството, ами и количеството ъпдейти, които бълват - стана досадно в един момент да преинсталирам цялата 100+ гб игра, защото пиратския пач не е stand-alone). Но си прав за масата. Както и ние, масово в нета които пишем повече и се интересуваме, роптаем срещу DLC-тата тип 3 скина и 1 мап за 20 долара, но геймингът стана прекалено голям и повечето кежуал играчи дават пари за тия глупости и хора като ЕА и Activision за съжаление главно гледат къде са парите.
Поне има още студия като Фром, които знаеш, че като дропнат ДЛС, ще си заслужава, пък и вероятно ще излезе на диск с играта в някой момент и ще можеш да имаш the full experience. А на мен спасението ми за digital-only games в момента е да ги дебна да ги обявят в Limited Run Games.
lyubohar
Цитиране
19 януари 2024
Погледнах си беклога за 2023 и ми стана лошо...

Dead Space Remake
CoH 3
Jedi Survivor
Age of Wonders 4
Diablo 4
Jagged Alliance 3
Shadow Gambit
Blasphemous 2
Spider-man 2
Talos Principle 2

Имам игри в беклога почващи от 2015-2016, но нито една от годините преди 2023 няма повече от 1-2 заглавия, максимум 3. 2023 наистина е добра година И тук не влизат игрите от 2023, които все пак съм успял да изиграя или още играя - Cyberpunk, BG3, RE4 Remake, AW2...

Дано следващите 15 години да са по-слаби, че да успея да наваксам

Rostik79
Цитиране
19 януари 2024
Пред мен от 2023 дето са излезли са още:

RoboCop: Rogue City
Alan Wake 2
The Invincible
Dead Island 2
BG 3

+ още 20тина заглавия от предходни години

lyubohar
Цитиране
19 януари 2024
А да, забравих AW2 горе. Той поне е от минатите
God
Цитиране
19 януари 2024
Стийм никога няма да падне, защото никой няма интерес. Потребителите няма да бъдат ощетени - ще бъдат компенсирани в някаква форма, защото загубите на корпорациите ще бъдат много по-големи, ако хората тръгнат да ги съдят и/или минат на банани. Докато абонаментите услуги са законно дране за нещо, за което нямаш никакви права.
Освен това пазарът на ключове ти дава възможност да купуваш хитови игри за 10-20 лева и така реално плащаш по-малко, отколкото за абонамент, и всичко можеш да играеш по всяко време.
Rostik79
Цитиране
19 януари 2024
То никой не е казал, че Стийм ще го затворят ей така. Ама всичко става. Катаклизми, войни, може магнитната Буря на Века да се появи и да изпържи всичката електроника на планетата ... макар че при тези сценарии едва ли ще ни е до това дали библиотеката ни с игри в Стийм е още там . Въпросът е до собствеността на това, което купуваш.

Вчера имах подобен пример: купих си една книга от Амазон в елетронен вариант за Киндъла. Обаче да речем искам да я гледам и в ПДФ формат, примерно на обикновен по-голям таблет, защото киндълът ми е малък. Освен това искам да я гледам цветно, защото има яки илюстрации. Само че не може. Купил си си книгата, но само в AZW3 формата на Амазон и нямаш право да го конвертираш в друг формат. Опитах с няколко конвертора, но дава грешка защото е DRM защитено. Знам, че има начини, но са доста сложни и се отказах.
Та мисълта ми е, че уж притежаваш нещо, защото си го купил, но не го притежаваш напълно.

Наскоро в тубата гледах за пича, дето е кракнал ПС3. Неговата логика е, че ти притежаваш устройството и можеш да правиш с него каквото си искаш, включително и да му бъзикаш софтуера и фърмуера, за да го ползваш пълноценно. Да, ама Сони го съдят после.
Същият кракер е кракнал първия айфон, защото той е идвал заключен само с договор към определен оператор в САЩ, а човекът е искал да си ползва устройството към друг оператор, с който вече има договор. Ако искаш айфонче - само с договор към Веризон. Отново уж притежаваш нещо, но не напълно.

Донякъде и двете страни ги разбирам.

The_Doctor46
Цитиране
19 януари 2024
Без да защитавам абонаментните услуги,но те ти дават достъп на релийза или 3,4,5 дни по-рано, до дадена игра за около 30 лева.Легалните сайтове за ключове продават за 10-20 ,но след доста време.На релийза са с около 40-50 лева по-евтино от цената на играта.Ако е 120,я дават за около 80,което е доста далеч от 30 лева.Сега,ако има нелегални,там вече е друг въпрос,но Kiguin,CD Keys,G2A и тн. не могат да свалят чак толкова много.Ако ти се чака,тогава да,по-евтино излиза,но някои игри и след 2 години трудно се намират на под 30.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
19 януари 2024
God написа
и/или минат на банани.

Този влак замина отдавна, няма как да се мине пълноценно на банани вече. Бананите покриват сигурно 20% от ААА заглавията.
lyubohar
Цитиране
19 януари 2024
Rostik79 написа
Наскоро в тубата гледах за пича, дето е кракнал ПС3. Неговата логика е, че ти притежаваш устройството и можеш да правиш с него каквото си искаш, включително и да му бъзикаш софтуера и фърмуера, за да го ползваш пълноценно. Да, ама Сони го съдят после.

Можеш, със сигурност ако си я кракнеш и си я ползваш сам никой няма да те знае/съди. Едва ли е направил само това

Rostik79
Цитиране
19 януари 2024
lyubohar написа
Можеш, със сигурност ако си я кракнеш и си я ползваш сам никой няма да те знае/съди. Едва ли е направил само това

Затова казвам, че и двете страни ги разбирам

Пиратстването иначе наистина вече не е каквото беше преди. Особено дето казваш за ААА заглавията. Там са 1-2-3 години след премиерата им постоянни пачове и добавки понякога не само за оправяне на бъгове, а и допълнителни настройки, съдържание, игрови режими, сезони и т.н.. Освен на всеки по-голям ъпдейт да чакаш нов крак и да теглиш/инсталираш наново..., но към този момент и самата игра вече има стабилни намаления.

Mitko6000
Цитиране
19 януари 2024
Не само намаления, ами и покупателната способност на Българина откъм игри е малко по-добра. Не е като едно време с 300 лева минимална заплата.
hyper
Цитиране
20 януари 2024
Ей, пичове, Митко6К като каза това за 300-те лева - онзи ден гледах стари списания от Project Lazarus (който не знае, Дидо Каролев е сканирал доста списания от 90-те и 2000-ите тук: https://projectlazarus.bg/), и гледам едно от май беше '96-'97, някой който има поне някакъв спомен от тия години цените и парите може ли да ми каже $28 не са ли били пак цифра пара за повечето българи? Че в брой от тогава има реклама на явно първите вносители на легални видеоигри и отгоре пише "цени по джоба на българина", ама тогава Жан Виденов и/или Костов не са ли ни разказвали играта?
hyper
Цитиране
20 януари 2024
[accidental double post]
The_Doctor46
Цитиране
20 януари 2024
hyper написа
Ей, пичове, Митко6К като каза това за 300-те лева - онзи ден гледах стари списания от Project Lazarus (който не знае, Дидо Каролев е сканирал доста списания от 90-те и 2000-ите тук: https://projectlazarus.bg/), и гледам едно от май беше '96-'97, някой който има поне някакъв спомен от тия години цените и парите може ли да ми каже $28 не са ли били пак цифра пара за повечето българи? Че в брой от тогава има реклама на явно първите вносители на легални видеоигри и отгоре пише "цени по джоба на българина", ама тогава Жан Виденов и/или Костов не са ли ни разказвали играта?
След кратко търсене-средната заплата през 1997 е била около 170 000 лева,а един долар около 1800.Смeтката показва,че 28 долара са били малко над 50 000,което както и да го погледнем е една трета от средната тогава заплата.Демек,многo пара за среностатистическия българин.

П.С спомням си,че тогава си купувах дъвка за 100 кинта парчето.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Mitko6000
Цитиране
20 януари 2024
Аз само съм чувал какво е било. За съжаление (по-скоро за щастие), в началото на 1997 съм бил новороден.
<
1
...
662
...
751
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.