И тогава и сега има както качествена, така и некачествена храна. Това е факт, другото е носталгия.
Също както си викаш едно време като бях студент колко готино беше. Настоящето е винаги най-тегаво, щото миналото го гледаш с носталгия, бъдещето с надежда, само настоящето с тежък реализъм(не всички).
Единствената разлика сега е в технологията. И че им е по-лесно/изгодно да пипат с хормони и добавки. Слава богу че това го нямаше през тошово време, че тогава сигурно вярно щяхме да измрем.
И сега се намира качествена храна, просто трябва да се внимава и да се гледа. Вярно, относително по-скъпо е от лошата. Ама не мисля, че стандарта е мръднал много. То и затова както каза Ростик се събираше с години за телевизор.
Абсолютно не съм съгласен. Както казах- едно време, имаше едно сирене, една каша Слънчо, една кока-кола ( в пъти по-вкусна от сегашните лайна).
Храната си беше топ тогава, но това не е причина да искам да се върне този режим. Само като се сетя за какво чакане е било да гледаш филм или да си купиш книга, това няма да го издържа
Стандартът сега е много по-висок, това и Ростик каза, особено технологично не може и дума да става за сравнение, но хората сега са по-зли и лоши. Всички ламтят за пари и постепенно се обезцениха някои изконни морални принципи. Разбира се, обобщавам в случая, която не е особено правилно )
Иначе специално за колата, един приятел дето бачкаше там ми обясни, че било заради сиропа дето ползват вместо захар. Казваше, че на командировка в Гърция си била като едно време, ма (поне тогава) те си я правели със захар.
Нещата в края на 80-те се промениха по време на перестройката, когато комунистите почнаха да се усещат, че предстои колапс на системата.
Оспамихме темата, но тези дни няма много нови неща в гейминга, та поне да си почешем езиците с други неща
Иначе и сега има добри храни, но цената им е доста по-висока - вчера си купих от една мацка среден пилешки дюнер за осем лева. И сме си говорили с нея- тя вика- братле, няма при мен картофи да ти сложа- само пиле и салата е. И идват цигани да ми продават "месо" за дюнер - огризки и лайна, които слагат в "нормалния" дюнер. Тя им вика, че им е друга схемата на работа.
Ама как един път не ми е станало зле от тоя дюнер, да имам газове или уригни от него..
А иначе тези дни сънувах, че ям в KFC. Последно там ядох през 2018 година и се заклех никога повече да не стъпя.. Явно това е като цигарите, мозъкът си го иска, независимо колко години минат..
Докторе, ние продаваме столове, ама нашите са най-голямата китайска евтиния, не ти я препоръчвам, те са за хлапета, които и да цапат и да лежат и почупят стола, няма да е голяма трагедия, че майката е дала 300 лв за стол.
Моя си е обикновена версия(има някви брандирани я с е-спортс отбори/игри/марвелски неща, които обикновено вдигат цената.
Не знам как успявам да губя толкова време да изписвам по една стена текст у тия форуми и накрая посланието на разказът ми да се разтълкува по тотално противополжния начин спрямо тоя който съм го бил замислил
Тотално противоположоно ми е мнението на дядото пред бакалията. Аз не казвам че едно време е било по-яко, ами точно обратното - беше доста по-зле поне според мен. Якото е че съм на такава възраст, че да бъда поне донякъде свидетел на скокът от телевизор В.Търново 84 и ВАЗ 2101 до неограничените средства на комуникация, пътуване и забавления които имаме в момента, дето засенчват и SCI-FI произведенията от едно време и на всичкото отгоре всичко това e по-досгъпно отколкото сме си представяли.
Едната част от тезата ми бе, че това е якото - споменът от миналото и съпоставката му с настоящето, а не че миналото е било мега яко Щото ако си на 60 години в момента, твърде вероятно единственото нещо което да си имал като малък да е било радио точка - в такъв случай ако сега имаш последния модел oled телевизор ше го цениш по друг начин.
Другата ми част от тезата е че младите сега няма как да станат свидетели на такъв технологичен бум. Ако си на 6 годинки в момента като станеш на 30 няма да се впечятляваш нито от смартфони, нито от компютри нито от игри нито от нищо - просто излязъл е новия модел на еди кое си - много е яко и до там ... няма уау ефект. Защото от day one тези неща са ти закотвени в живота. Няма революция т.е тотална промяна на начина по който правиш нещо от ежедневието си.
Технологиите се развиват още, разбира се, но няма революцинни скокове. След 40 години колите може да са супер хай тек, компютъризирани, от незнам си какви материали, по-бързи, по-удобни, умни и икономични или електрически ако щеш, но разликата спрямо сегашнатати кола няма да е толкова голяма колкото разликата от това да имаш и да нямаш кола.
Иначе не знам защо електрическите коли в сегашния си вид се слагат в графата "ново" и "революция", наравно с AI и революции в генетиката, ама това е друга тема. Просто колите са най-добрия пример като си говорим за технологичен прогрес.
AI вероятно е последната ревюлция от нашето време. На тази технология не гледам като на някаква революция която ще стане в бъдещето, защо тя вече е станала.
crispr cas9 не знам какво е, но явно е свързано с медицината. Аз това го написах в предишния дълъг пост. Остава и медицаната да дръпне колкото и ИТ технологиите и машините, да се лекува ракът и другите нелечими и смъртоносни болести, физически да се подобряваме чрез наука и технологии. Другото да се осъществят нещата като тези които Елон Мъск рекламираше - космосчески пътувания, колонизация на Марс и т.н И вече най-голямата, но и невероятна революция би била връзка с по-висш разум. Останалото просто няма накъде да се развива толкова - просто по-нов модел на нещо си.
Мнението ми че просто сме превъртели играта. По-добре, поне откъм технологична гледна точка, трудно ще става и ше е с малки темпове. Мисля се вече е ясно защо не се впечятлявам особено от Tekken 8
Абсолютно е така.
Виж, ако някой твърди че звуча като пенсионер, защото намирам Tekken 3 за най-добрата тупалка правена някога и че новите са по-зле, тук съм напълно съгласен Ако някой е убеден че едно време саламът беше по-хубав и по-евтин също е ок. Някои неща са субективни и всеки може да гледа на тях както си иска. Аз не искам да си налагам мнението, просто се разпалвам като не е правилно разбрано и затова пак написах една стена текст
п.п Гледам докато ме нямоло Токсик се завърнал и се завъртяла темата "Било ли е по-яко по бай Тошово време"... тук вече пасувам.