От моята камбанария това е грешно на толкова много нива, че ако тръгна да обяснявам защо, целият ден ще мине, а пък и аз съм на работа в момента ![]()
Бих ти купил с кеф някоя от PS3 конзолите ти, ако си склонен да се разделиш с нея. Че моята я подарих с добро сърце на един "приятел", мислех си, че петицата ще върти PS3 дискове, ама не върти. А тоя глупак пуснал и продал подарената конзола в OLX
И си търся сега конзола PS3 втора ръка (НЕХАКНАТА), че иначе кур за игри на дискове, които имам, като Remember Me и Deus Ex: Human Evolution..
За гледането на разни гейминг диарии в тубата- на сто процента споделям мнението на Любо, явно си личи, че сме безвъзвратно остарели. Аз дори мразя да гледам уоктрута, предпочитам десет часа да седя над някой пъзел, вместо да отворя и да кажа- "еее, баси лесното, как може да съм бил толкова тъп". Не може и дума да става да гледам как някой УБИТАК играе, няма как да се случи
Само "ръка да пипне джойстик, око да види геймплей" ![]()
P.S. Колеги, спукват от хвалби Helldivers 2, някой дали успя да я поцъка да каже мнение?
Обаче този кооп-модел ме напряга. Особено, ако с непознати играеш.
Аз тъкмо си взех Pacific Drive, въпреки, че като я гледам, малко за конзола ще е зор работа с тази инвентарна система от тонове слотове за предмети, менюта, под-менюта и т.н.. но самата игра ми изглежда оригинална и с интересна атмосфера. Като разцъкам, ще кажа как е.
Ама то кое по-напред? На ЕЛДЕН-а блокирах и малко я зарязах, макар че пак ми си иска да се върна в този свят. Почнах отново Rise of the Tomb Raider, уж само за да мина DLC-тъмниците, обаче подкарах основната игра и не мога да отлепя. Поразцъках оня ден пак и TLOU2... Сега и Пасифик Драйв-а ...
Геншин я бях почнал, но нещо не ме зариби като хората, много детска и лигава ми дойде.
Псето си спомням, че едно време много я играеше и беше здраво зарибен.
Изваращения от FromSoftware
Не е точно така
В смисъл да, има игри които са ми насталгични и си ги цъкам понякога. Напоследък имам и страст да колекционирам конзоли и игри, това е съвсем различно хоби от гейминга (макар и свързано с него). Покрай това хоби има игри които ги преоткривам за първи път 20 години след премиерата и тръпката е същата като игра излязла тази година. Няма как да имам носталгия към нещо което виждам за първи път, нали така ?
Просто ако ме кефи играта я играя, ако не я дропвам. Всяка игра която не си играл е нова, това е моето мнение. И ми е тъпо това слагане на времеви граници на игрите или нещо да се зачерква все едно че не съществува, само защото е старо и не се върти по рекламите, независимо колко е добро и колко би могло да те изкефи. На въпроси от типа на "най-добрата игра от 2023-та" кво да кажа - най-добрата игра която играх въпросната година беше Van Helsing на PS2, а даже и филма не съм гледал ![]()
Относно развитието на игрите - няма никакъв обективен критерий който определя какво е развитие нито в игрите, нито в музиката, нито във филмите... изкуството си е изкуство и всичко зависи от решението или уменията на твореца, дали шефа иска да се следват трендове, бюджетите и т.н. а не от това кога е излязло. Как е възможно това да се смята за нетрадиционно мнение ? Най-слушаната музика до ден днешен е тази правена меоду 1960-1990, всички слушат тия парчета и се смята за нормално. Ако си пуснеш обаче PS3-ката, това те прави по-нестандартен и влизаш в графата "ретро геймър" ![]()
Може би само трендовете са свързани с определен времеви период. Това са различни механики които се слагат в мейнстрийм заглавията, после отпадат, идват други или се връщат някакви стари и т.н. Според модата в момента се правят различни неща които ня накой може да му допадат, на други не. Под развитие поне аз разбирам когато нещо се подобрява по някакъв обективен показател, а не просто промяна заради модни течения.
Единственото нещо което може да се каже че се развива, следвайки лесно измерими и обективни данни това са технологиите. Само че технологиите вече не се развиват чак толкова бурно че да афектира на самите игри. Един Killzone Shadowfall e 10 годишна игра и ако човек не знае спокойно може да си помисли че е излязла тази година.
Даже и графиката, физиката, ai-а, мащабността и детайлите да се развиваха супер динамично, то това не би означавало че игра с по-лоша графика примерно е по-лоша игра. Понеже и квадратите изчезнаха някъде 1998-ма и едва ли може ААА игра да има дразнещо лоша графика, па какво остава за 2010-та (стига разработчика да не си е оставил ръцете ) В същото време пък мога да дам примери за доста неща които за мен бяха яси в старите игри, но сега вече ги няма защото са голяма занимавка за разработка, а пък не влияят на продажбите. Да подчертая - не казвам че няма развите на технологиите. Казвам че текущото технологично ниво (дефакто единственото нещо което можем обективно да отчетем че се развива) отдавна не се явава bottleneck-а при качеството на крайния продукт. Както е да е... просто моите си банални раздъждения ![]()
п.п Нямам PS3-ки за продан ![]()
И аз не гледай записи на playthroughs, на Dunkey каналът е с хумористични, ревю и коментаториски върху гейминга насоки. Иначе щом Rostik79 казва, може би наистина не излиза на всеки, аз иначе и по разни форуми и събредити съм виждал да го постват, та предвид милионите му гледания викам вероятно въпросният алгоритъм го пушва, но не би.