Интересна статистика може и да се направи като се погледне по държави процентът гласували. Скандинавките страни както винаги са на 100% вече дали гласове над прага. България е на 25% от нужните гласове.
Доколкото ми е известно такива игри към момента, които са спрени се броят на пръсти (една състезателна на Юбисофт), но е добре да има awereness да се предотвратяват такив процеси в бъдеще.
Освен това текстът е доста противоречив и странен - "не искаме да караме компаниите да харчат пари, за да поддържат "живи" игрите си, но искаме да поддържат живи игрите си"?
Освен това всяка игра е в playable state след като е издадена, не е ли така? Какво да ѝ се прави след издаването, че да е още по-playable, не ми е много ясно.
Изключение са игри, които са онлайн или не са, но не могат да се ползват без сървър. Но как ще се накарат компаниите да заделят милиони да поддържат работещи сървъри за умиращи игри (и познайте кой ще плаща тази разлика през цените на нови игри ). И как точно ще стане това "neither does it expect the publisher to provide resources for the said videogame once they discontinue". С магически прах ли да ги поддържат?
Много по-смислено щеше да бъде да се апелира компаниите да заделят малко стотинки за някаква обща база данни за съхранение на стари игри, така че да не се загубят, но предполагам това не е достатъчно woke за Gen Z и има прекалено малко драма
Като човек, който има магистърска степен по европейска интеграция и писал десетки европейски проекти, мога да ти кажа, че reasonable means и reasonably functional (playable) state не означават нищо, и в този вид петицията е пълна глупост и НЯМА ДА СТАНЕ НИЩО (не като българин, а като човек, който се е занимавал с подобни неща).
Евентуално шанс е някой европейски бюрократ-геймър да я види тая петиция и да я припознае и да започне да си я гони като лична кауза, но в този ѝ неясен и общ вид хич не ми се вярва. Ама подписвайте и с вяра и оптимизъм ще станат нещата
Мисля, че основната причина в случая е, че бяха изтекли правата на музиката в играта (което само по себе си ми е странно, но то е друг казус). Не теория не пречи да пуснат пач, с който да махнат изцяло музиката, примерно. Да я заменят с друга няма смисъл, защото ще е не малко количество труд и инвестиция за игра, която евентуално я играят десетина човека на планетата.
Така или иначе засега са изолирани случаи. Всъщност освен за The Crew не знам за други такива. Може и да има.
С риск да се повторя - така написано това не е сериозно и не съдържа изчерпателно проблема или предлаганото решение. Щом дори дърт и запален геймър като мен се затрудни да разбере какъв точно е проблемът (не играя The Crew), представи си как европейската машина ще го разбере и ще се размърда заради тези 2 параграфа
Обаче позицията ми, че ако нещо такова мине, ние ще плащаме разходите под формата на по-високи цени на игрите, си остава.
Аз затова и добавих видеото защото в него се отговарят въпросите.
Има смисъл това което искаме. Не е много.
https://youtu.be/hHFp_yoHqC0?t=5456