Интересно ми е дали може Ано-тата да се играят на конзола? Сигурно може, ама ще е трудно Сигурно хаптика почва да трепери като ти запали някой лош къщата В Darkest Dungeon е така- като си на "смъртен" одър, почва да се тресе контролера
Иначе няма такива брутални колапси в Анно 1800, трябва МНОГО да се постараеш, за да прецакаш играта и да влезеш в някаква финансова спирала.
Не е като да не са опитвали нови неща. След като Синдиката флопна, взеха пауза и смениха формулата с последните три. Да, сетинга е различен, но той беше такъв измежду 1/2/3/4, но играта с изключение на морските битки в 4 си беше кажи речи още от същото. Реално промяна в геймплея имаше в Ориджинс.
Е и тези Хрониките, които са си платформъри. Но те бяха нещо малко и странично(като последните два Принца).
Гледах, че за Сенките, много са били повлияни от "протестите" за Флойд. Не помня къде беше интервюто обаче.
Въпросът е, че тук не спират да се излагат. То не беше колекционерско издание с неща от One Piece, анахроничната порта символ на Нагасаки. Трейлър, в който Яске не знае как се пише и т.н и т.н. И дори напълно да подминем споровете за това колко историческо е самурайстворо на Яске, никога няма да ми стане нормално че избраха него за тая игра. Ако правеха нещо тип чист хак енд слаш, как да е. Ама игра в която трябва да се сливаш с околните, да правиш покушения, да си чернокож в средновековна Япония е нелепо. Той ще се откроява като тъмно петно на бяла риза. Тотално ми. Наречете ме расист или каквото пожелаете, ама ако около мен всички са бели, пък видя черен да убива някого, това е първата характеристика която ще дам, ако ме разпитат.
Edit: и още повече проверих и се оказа, че историята в играта е базирана точно на неговата.
Ако му е интересна историята лично аз не виждам нищо лошо. Шогун на Джеймс Клавел разказва за бял в Япония и даже не е по реална история. Пък е велика книга.
Колкото до Шогун, романът разказва реални събития, но променя локации и имена, за да разкаже своя история. Примерно Блекторн е вдъхновен от William Adams, който действително е катастрофирал в Япония, просто не там където в романа. Торанага е вдъхновен от Токугава Иеясу и т.н. А и бял по онова време в Япония е бил далеч по-често срещан, предвид че Йезуитите(същите които дефакто водят Яске в корта на Нобунага) по това време са имали доста силни връзки с Японското правителство.
Тук Ubi сами си рязаха клона, на който стояха. Първо твърдяха, че играта си е чист фикшън, което е ок, смисъл имат стари раси, катаклизъм в историята на игрите, все тая е дали са решили да сложат черен самурай. После взеха да обясняват колко е исторически достоверно, позовавайки се на онзи въпросния американски "професор" и оттам тръгна шитсторма.
Японците, особено като се връщаме назад са доста ксенофобски и дори може би расистки настроени. Деца на смесени бракове често не са ги брояли за японци. Мисля че сега не е чак така, но в средновековна Япония черен(а и дори бял) самурай, щяха да са като атракция. Отдалеч ще се забелязват в тълпата.
Трябваше просто да използват японец. Във всички игри досега, използваха локални персонажи. Изключение донякъде са само Revelations, дето си с Ецио в Турция и Конър, дето е наполовина индианец. Никой нямаше против, че Байек не е бял или че Конър е наполовина индианец. В Цушимата никой нямаше против, че Джин е японец. Едва ли някой ще мрънка, ако в игра за Блейд той е черен.
Просто Ubi проведоха цялата кампания абсурдно. Да, Яске е само един от потенциалните проблеми и е по-скоро симптом, а не болест, той беше най-отличаващия се белег поне в началото.