То реално те сами си насраха почти всички яки франчайзи, които имат под крилото - Асасин, Ghost Recon, Принцът на Персия дори го направиха метроидваиден (което в моите очи е провал, независимо, че играта е май по-скоро добра).. Да не говоря как може изобщо да ти хрумне (директно бих го застрелял този "предложител", ако бях мениджър в Юби) да правиш цяла игра, базирана на най-ГНУСНОТО нещо във всички Асасини- морските битки
Остана само Splinter Cell, мисля, че е време да му посегнат предсмъртно и на него
Рос, стратегия няма да откажа ала XCOM- да си движиш асасинчетата по картата Шутър първо лице също е много свежо, нещо като катана оръжието в Киберпънка. Всичко ще е по-добро от сегашното трето лице, дето сме играли с години. Иначе за черния самурай съм съгласен. Цветът на кожата не следва да определя нищо- просто последните години в Холивуд и гейм студиата управляват "лесбийки, които се режат с триони и търнокопи", както би казал великия Юлиан Вучков
Иначе за раздутия щат е ясно, че колкото повече народ, толкова повече се размива качество и отговорност.
Но това са по-скоро нишови игри (Heroes особено, Anno по-малко) и там шансът да ги наакат е по-малък. Освен това явно самите служители са по-мотивирани, когато работят по игра, в която има някаква мисъл, а не поредния конвейерен копи/пейст с нов скин, който излиза по часовник всяка година.
Мисля, че прекалено на гъсто почнаха да пускат асасини. На всеки две години има игра и разработчиците, макар и да се сменят вътрешните студия, са тотално изчерпани и за всяка следваща игра си смучат от пръстите вече.
И тук идва японският асасин, който обещава разнообразяване на концепцията, но пък удариха греда с черния самурай, който не го искат хората и обявиха играта за провал още преди да е излязла.