Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
darkblue
Цитиране
07 януари 2025
The_Doctor46 написа
Знам,че е скъпо.Аз съм ентусиаст и ъпгрейдвам на всяко поколение.Майтапех се,защото каза кутия.12 бона са реална сума,но само ако искаш RTX 5090.5080 ще е около 2500 предполагам.Тогава сметките излизат доста по-приемливи.Иначе in Win имаха само кутии за около 4-5К.

мда с 5090.Ама не съм фен на амд.

darkblue
Цитиране
07 януари 2025
The_Doctor46 написа
Знам,че е скъпо.Аз съм ентусиаст и ъпгрейдвам на всяко поколение.Майтапех се,защото каза кутия.12 бона са реална сума,но само ако искаш RTX 5090.5080 ще е около 2500 предполагам.Тогава сметките излизат доста по-приемливи.Иначе in Win имаха само кутии за около 4-5К.

мда с 5090.Ама не съм фен на амд.

Charcharo
Цитиране
07 януари 2025
The_Doctor46 написа
Къде го намери само за 1000?Аз дадох 1300 и си мислех,че е евтино. Картите нямше ли да с два слота сега.Сегашната ми заема 3 и половина.Доста по-малки ми се виждат.

Взех го като излезе. Цената тогава беше по-ниска.

@Darkblue 14900/K/KS е добър но много енергия използва. И да да достигнеш 7800X3D или 9800X3D (особено) трябва бая работа. И дори тоганв в някои игри няма да е достатъчно

The_Doctor46
Цитиране
07 януари 2025
Остави енергията ,но 13 и 14 генерация Intel деградират с времето.Производителността на АМД е много по-високо ниво в момента.Като чиста производителност и като производителност за ват.Не знам обаче дали Даркблу говореше за АМД карти или процесори.На днешно време да избереш интел пред АМД за CPU си е престъпление.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Charcharo
Цитиране
07 януари 2025
Чак престъпление не е. Има хора на които им е забано да OCват Intel. Има и добри евтини Intel процесори.

Иначе AMD картите - зависи. Временно съм с 7900 XTX и впечатленията ми са АДСКИ позитивни особено за Frame Pacing-d. Но най-големият противник на Radeon е Radeon.

The_Doctor46
Цитиране
07 януари 2025
Така е,някои хора обичат да клокват,но в случая на Даркблу ще си е престъпление. 14900KS е по-бавен в игри от 7800X3D ,да не говорим за 9800X3D,а е по-скъп.Като добавиш енергийната ефективност и деградацията...За гейминг си е престъпление,а и за почти всичко друго.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
darkblue
Цитиране
07 януари 2025
За процесора говорих. Но просто не ме кефят AMD. От много години не съм взимал на амд нещо. За процесора може да е по бавен, не съм чак такъв фен, просто не искам амд хаха не знам за енергийната ефективност и деградацията, ама по предното ми PC е с i7.. като стана на 10 години взех сегашния (колкото да изкарам до новите ртх5 и процесори ) Та това на 10 години съм го дал на жената да го ползва, понеже гледа само филми и си работи без проблем. Не знам каква е тая деградация ама колко да искам от един комп... 30 години... каква е файдата, като дето се вика на две години излиоза нещо ново.
The_Doctor46
Цитиране
07 януари 2025
Значи ,човек помисли малко логично.Няма да вземеш по-бърз,по-енергоефективен и по-евтин продукт,защото......не те кефи производителя.Сериозно?Какво не ти харесва в АМД?Все едно да се откажеш от RTX5090-ката сега,защото не те кефи НВИДИА.
Charcharo
Цитиране
07 януари 2025
TBH 5090 не е по-евтина

Но иначе да.

Charcharo
Цитиране
07 януари 2025

помнете - Digital Foundry са с доста тежък про-nvidia bias.

BloodDagger
Цитиране
08 януари 2025
Моето мнение е който иска да ъпгрейдва от 40-та към 50-та серия да чака ревюта и истински сравнения без DLSS и FG. Аз бих се замислил дали да не пенсионирам 4080-ката и да взема 5080, но това ще стане при условие, че 5080 е поне толкова бърза, колкото 4090 без AI щуротиите. От 5090 за себе си не виждам смисъл, твърде много пари за единия кеф.
Иначе моят 9800X3D ми дойде на 1000 лв миналата седмица , но го чаках на пре-ордър от края на ноември. Спрямо предишния ми 7900X не видях особена разлика на 1440p, но пък откъм температури направо е студен . Intel в момента изобщо не са опция за гейминг процесори; дори и "старият" 7800X3D бие всеки Intel в тази категория.

П.С @Charcharo значи все пак продаде 4090-ката. Надявам се да си и взел добри пари в последния момент .

logout
Цитиране
08 януари 2025
Видях в новините от CES, че на SteamDeck ще пуснат GeForceNow, вече ти трябва само стабилен нет да имаш за тези машинки (предполагам, че ще пуснат и някакъв по-евтин план за тях).

Аз чакам да видя на какви цени ще ги пуснат в България, но обявената като стартова за 5080 от 999$ е добре, 4080 обявиха стартова при представянето от 1199$.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
darkblue
Цитиране
08 януари 2025
The_Doctor46 написа
Значи ,човек помисли малко логично.Няма да вземеш по-бърз,по-енергоефективен и по-евтин продукт,защото......не те кефи производителя.Сериозно?Какво не ти харесва в АМД?Все едно да се откажеш от RTX5090-ката сега,защото не те кефи НВИДИА.

To няма логика, просто не ме кефят. Навремето взимах, gpu-тата им бяха смотани, процесорите греят, умират и с течение на времето започнах само гф за карти и интел за процесори. Преди бях фен на айфона и винаги взимах такъв.Спряха да ме кефят и от няколко години съм само на xiaomi. Доста съм доволен от флагмана им за момента. Като цяло съм такъв нещо като не ме кефи На amd колко да е бърз и там каквото е , предполагам I няма нещо с което да не се справят, че да ме накара да взема друг.Толкова ли е коренна разликата ( не говорим за пари нали).

darkblue
Цитиране
08 януари 2025
The_Doctor46 написа

To няма логика, просто не ме кефят. Навремето взимах, gpu-тата им бяха смотани, процесорите греят, умират и с течение на времето започнах само гф за карти и интел за процесори. Преди бях фен на айфона и винаги взимах такъв.Спряха да ме кефят и от няколко години съм само на xiaomi. Доста съм доволен от флагмана им за момента. Като цяло съм такъв нещо като не ме кефи На amd колко да е бърз и там каквото е , предполагам I няма нещо с което да не се справят, че да ме накара да взема друг.Толкова ли е коренна разликата ( не говорим за пари нали).

BloodDagger написа
П.С @Charcharo значи все пак продаде 4090-ката. Надявам се да си и взел добри пари в последния момент .

Определено ще изчакам ревюта.

The_Doctor46
Цитиране
08 януари 2025
Разликата е колосална на 1080p.На 4К не е толкова голяма,но средно е по-бърз с 18% а в low 1% е около 22.Говорим за 9800X3D.В някои игри е с 62%! по-бърз,но не е само това.Много по-студен,много по-икономичен и няма да почне да става по-бавен както е възможно с интел.Когато някоя част е по-хлядна ,има по-голяма продължителност на живот.Няма нито един минус спрямо Интел.Нито един.Парите са си твои,ти си решаваш,но не виждам причина умишлено да си "скопяваш" системата само защото не си фен.Нещата,които изброи за АМД,отдавна не са верни.Сега интел са така и неслучайно изпаднаха в криза.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.