Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
750
...
773
>
darkblue
Цитиране
09 януари 2025
Да, то това е ясно за студенината, но така е станало с течение на времето. Като цяло съм си такъв де хахах, дори в игрите които са онлайн ако някой герой не ме кефи как изглежда или стила му на игра не го играя, няма значение колко е мощен. Може всички да играят с него, но аз ще си играя с този който ме кефи на вид и геймплей, може да е средна мощност и да помага само на партитата но с него ще играя. Ще видим сега интел какво ще изкарат, не е толкова проблем. Като му дойде времето аз мога и да взема амд и ако нещо интел ги минат, ще го сменя,все пак не са по 5 бона като картите. Иначе виж на клипчето на 4 мин и 8 сек , скандално яко.

The_Doctor46
Цитиране
09 януари 2025
Да,това е готино.Преди време гледах нещо подобно,но не чак такова.Това обаче едва ли ще го има в България скоро,а и ще оскъпи системата допълнително.Аз за новите карти не съм толкова хайпнат обаче.Искам да видя "сурова" производителност,не с DLSS4.Това,което твърдят и показаха, съм сигурен,че няма да е вярно.RTX 5070 няма да вади производителност като RTX 4090.Готов съм да заложа.Дори RTX 5080 може да не е чак толкова по-бърза,а може и да е на нивото на RTX 4090.Да,DLSS е готина технология,но това си остават изкуствени кадри.Сигурен съм,че RTX 5090 ще е супер,но най-много да е 30% над старото поколение,което за мен не оправдава допълнителните 500 долара,което за Европа ще са допълнителни сигурно 1000 евра след таксите.Може пък и да ме изненадат,но не видя ли бенчовете на Стив,не вярвам.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
darkblue
Цитиране
09 януари 2025
О така е, няма какво да спорим, то тяхната работа си е маркетинг.... да се зарибиш и ако не гледаш много много. То знаеш повечето какво правят, гледат оная графика и о чудо (Цанов) картата кърти, ама отдолу със ситните букви никой не гледа на какъв билд е сложена. Няма как да стане карта за 6 бона и да е в кутия за 1500 лв всичко.
LethianDream
Цитиране
09 януари 2025
darkblue написа
Да, то това е ясно за студенината, но така е станало с течение на времето. Като цяло съм си такъв де хахах, дори в игрите които са онлайн ако някой герой не ме кефи как изглежда или стила му на игра не го играя, няма значение колко е мощен. Може всички да играят с него, но аз ще си играя с този който ме кефи на вид и геймплей, може да е средна мощност и да помага само на партитата но с него ще играя. Ще видим сега интел какво ще изкарат, не е толкова проблем. src="https://www.youtube.com/embed/RU0xUyKqqJc" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="">

Огромен респект, аз съм същия. Даже аз отивам по-далеч и играя с този, който е на-тегав за игра/най-слаб, както Любо е отбелязвал неведнъж- "хипстърея"

Charcharo
Цитиране
09 януари 2025
Charcharo
Цитиране
10 януари 2025
@BloodDagger
Да за 3200 я продадох. Купена беше за 3550.
Взех временно втора ръка RX 7900 XTX. Впечатлен съм и от нея. Този frame pacing е адски добър, особено в STALKER 2. Ще я дам на брат ми и ще продам неговата RX 6900 XT.

@darkblue
Аз лично клоня към AMD по принцип. Не мисля, че Intel процесорите са лоши обаче.

@The_Doctor46
Да на 1920X1080 има огромна разлика но помни, че има изключения.
Има игри като Tarkov или Valheim или Stalker 2 или Starcraft в които 9800X3D просто премазва Intel. Няма значение дали e 14900KS на 6.1GHz с 8200 mT/s RAM и 250 tweaka отнели ти 30 часа. Просто няма еквивалентност. Няма значение какво опитваш - поне засега 9800X3D или дори и 7800X3D не могат да бъдат достигнати.

Но има и игри като Riftbreaker където Intel с overclock може да се съревновава с AMD. Да стоково не, но OC срещу OC има вече игра.

Аз не съм такъв. Взех 9800X3D, взех евтина но добра дънна B650M платка, сложих Power Limit до 88W и EXPO на 6000 mT/s C30 64GB и забравих

The_Doctor46
Цитиране
10 януари 2025
Чарч,сигурен съм,че са подобрили значително FSR,но картите им няма да са конкурент на NVIDIA като производителност.Мога да заложа.Самия факт,че не показаха нищо на CES е доста показателен.Като цена/производителност може и да го докарат,но NVIDIA си остава властелина на GPU-тата.За 2024 държат около 75% от GPU пазара.Intel и AMD се боричкат за 25%.Аз лично винаги се надявам AMD да извади нещо,което да е конкурентно на топ енд-а на NVIDIA,защото конкуренцията е винаги добра за нас,но все не става,а сега направо си казаха,че няма и да се опитват.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
morgoth_srs
Цитиране
10 януари 2025
The_Doctor46, на анонса https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-50-series-graphics-cards-gpu-laptop-announcements/ FarCry 6 е без DLSS, тъй че може горе долу да се прецени колко е по-бърза 5090 от 4090. Трябва да се броят пикселите, но на око е около 25%-30% разликата.
Charcharo
Цитиране
10 януари 2025
@The_Doctor46

Това кой колко % има от пазара не е аргумент. По тази логика трябва да имаш Intel процесор - държат 60% от пазара за гейминг. Сигурно повече като цяло.

Иначе да, AMD няма да имат топ карта това поколение. И като гледам Blackwell смятам, че това е грешка... не е кой знае колко впечатляващо поколение.

The_Doctor46
Цитиране
10 януари 2025
Да,нали и аз това казах.Там някъде ще е 25-30%.Чарчаро,това показва все пак нещо.Ако АМД бяха по-добри примерно,сто процента щяха да са с по-голям дял.Просто NVIDIA са, или поне бяха(не съм имал GPU на АМД отдавна),напред в драйвърите,че и технологично.Сравнението с Интел не е толкова удачно,защото те имаха супер процесори от 12 поколение,а и преди това години наред бяха напред.Много хора все още са с 12 поколение,че и по-стари.Nvidia никога не са били зад АМД и това в причината да държат пазара толкова здраво.Гаранция давам,че ако станат по-добри от NVIDIA,дяла ще се промени.
nightwarrior
Цитиране
10 януари 2025
Забравяш че има фенове на марки. Ако ще АМД да направят най-добрата карта и я пуснат за жълти стотинки, пак ще си купят Nvidia. Ето ти го примера няколко събощения нагоре, дето обясняваш на darkblue колко по-добре е нов Амд процесор спрямо нов Интел и това няма никакво значение за следващата му покупка. Не е само той така. Гледам стриймъри, говорещи пълни глупости и даващи примерни конфигурации с интел процесор и че АМД бил прошляшката опция.

Nvidia и Intel(за процесори) са се наложили на пазара. Амд дори с обективно по-добри процесори не може да бутне Intel. Освен ако вторите не продължат да чупят тъпомера поне още 1 десетилетие, не мисля че ще се променят нещата.

Според мен и от части Амд затова не се борят с високия клас gpu, ама това са си мои разсъждения.

The_Doctor46
Цитиране
10 януари 2025
Аз имах предвид просто по-голям дял от сега,а не че ще изпреварят NVIDIA.Ако АМД някак успеят да минат NVIDIA,ще продават доста повече от в момента.Иначе да,има много фенбойство и аз лично не го разбирам това,но хората сме различни.Аз никога не робувам на марки.Взимам,което обективно е по-добро.
God
Цитиране
11 януари 2025
Интел са в голяма криза, плаши ги фалит, искат да се продадат. АМД ги бутат и още как. В DIY магазините имат 90%.
darkblue
Цитиране
11 януари 2025
nightwarrior - не съм им фенбой, просто не ме кефят amd и с годините е останало така. Като съм с интел нито някоя игра ми е вървяла зле нито пък ми е умирал процесора. Ако интел имаха видео карти от мн отдавна ако бях фен ся щях да съм с тяхна карта ама винаги си взимам гфорс и задължително на асус. Поне за мен в електрониката ползват много по качествени компоненти. Сега ако пуснат амд цпу дет разликата че е космическа , ест че ще го взема. То хубаво ще фалират и в криза интел ама ако отпаднат , какво ще стане ... както с карти да кажем амд ще завземат пазара и ако няма конкуренция могат и да не си дават толкова зор.

@The_Doctor46 / Charcharo - ви с водно охлаждане ли сте ?

nightwarrior
Цитиране
11 януари 2025
Не казвам, че си фенбой, а фен. И мен никога не ме е гърмяла пушка, ама знам да не стоя срещу дулото. Това, че не си имал проблеми с интел процсор, нито значи, че сегашните са добри, нито че не правят проблеми. Впрочем също така не означава, че амд са перфектни.

Примера ми беше, че в сегашното поколение, обективно амд са по-добри откъм процесори(което разбира се може да се промени още при следващото поколение), въпреки това ти предпочиташ интел. Решението ти не е обективно, а провокирано от субективни предпочитания. В което няма лошо, парите са си твои, решението също. Не ми е цел да ти казвам какво да правиш и какъв билд да си сглобиш. Идеята ми беше, че по-добра техника, не означава автоматично повече продажби(пазарен дял), както предположи Доктора.

Амд и Интел и да изкарат турбо яката карта на супер оферта цена, хора пак ще вземат Нвидия. Дали щото името им вдъхва доверие, дали щото просто са свикнали, няма значение.

И не, не искам Интел да фалират, както не искам и Нвидия или Амд да фалират. Най-доброто за мен като потребител е и трите компании да се справят добре и да се конкурират, защото тогава ще мога да избирам какво искам.

Сори ако си се почувствал засегнат, не ми беше по начало това идеята с коментара по-горе.

<
1
...
750
...
773
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.