Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
BloodDagger
Цитиране
11 януари 2025
То и аз до преди 2 години използвах само интел процесори (не са били чак толкова много); първият ми геймърски компютър с i5 3570 отпреди 11 години все още работи на пушка. Даже в момента на работа използвам машина с i7 13700 (не отключения модел), който работи добре и се охлажда съвсем прилично от Arctic Freezer 34 eSports DUO. Просто в момента Intel не са най-добрата опция ако човек иска да вземе максимума за парите си, но това в никакъв случай не ги прави лоши процесори. Ако в момента трябва да сглобявам гейминг машина базирана на интел, бих сложил точно 13700/14700 - не са много по-бавни от отключените варианти и най-вероятно няма да се самоубият от жега и волтажи . Единственият минус на това е, че PC-то ще е на outdated платформа, ама Ultra 7-ците вървят по близо +200 лв отгоре
Charcharo
Цитиране
11 януари 2025
@The_Doctor
Имало е поколения с AMD победа. Но ще се съглася че Nvidia по-често имат Halo продукта.

това, което ме дразни е - Blackwell не е впечатляващ. Мисля, че голям RDNA4 чип би могъл да достигне 5090 в Raster и да е поне никак лош в Ray Tracing/Path Tracing.

Но AMD - Another Micro Dick като мислене...

@Darkblue
Не, Noctua D14 нещо си. Читав air cooler но нищо особено.

The_Doctor46
Цитиране
11 януари 2025
darkblue написа
@The_Doctor46 / Charcharo - ви с водно охлаждане ли сте ?
Не,аз съм с въздушно охлаждане-noctua NH-U14S модела и това ми е най-старата част в PC-то.От около 10 години го имам сигурно и все още рулира,но може по-натам да взема някое AIO.Ползвам го на 5 конфигурация вече Чарчаро,те Noctua произвеждат най-добрите въздушни охлаждания.Да 14 модела вече не е най-добрия,има ъпгрейдван 15.То ако Noctua не са нищо особено,значи другите хептен не стават.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
11 януари 2025
Навремето като се занимавах сериозно с хардуер и овърклок пак имаше една такава мантра, че АМД процесорите били бързи, но бъгави и нам-кво-си. Говорим ранните 2000 години, когато в един момент АМД пак бяха издухали Интел с производителност и цена. Аз също бях свикнал с Интел и ми беше трудно да се пречупя, но все пак си взех AMD процесор и после няколко поколения само AMD купувах и винаги са били чук - никакви грижи, забивания, прегрявания и каквото и да било друго. В момента пак съм с Интел, но нямам никаква "лоялност" към марки и без никакво замисляне бих сменил ако преценя, че АМД отново са по-добри, а в момента изглежда, че са.
nightwarrior
Цитиране
11 януари 2025
Първия ми процесор беше АМД, полсе няколко Интела, сега пак съм с АМД. Картите също съм ги редувал. Като сглобявам конфиг гледам цени/качество, които мога да си позволя и от това се водя. Марката честно казано не помня да ме е интересувала.
Charcharo
Цитиране
11 януари 2025
@The_Doctor

NH-U12A е охладителя. Смисъл не че е не е добър а че не е от НАЙ-високият клас. Иначе знам, че е добър модел. Дали е най-добрият не знам но със сигурност е отличен за тезе размери.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.