Май му се вижда края на физическите игри на Сони. Почват вече от Япония и вярно, засега важи само за Blu-Ray дисковете на които може да се записва, ама все се почва отнякъде.
Лично аз си взимам дискове по-скоро за колекцията, обикновено игрите съм ги изиграл вече
Но най-големият ми проблем с дигиталките, е че не само купуваш лиценз, който може да ти бъде отнет, ами и се съгласяваш с това за да го купиш. Компаниите изискват да се съгласиш с ToS-а им преди да продължиш, който съдържа тази информация. Дискът, ако само не си го прецакаш, има много по-малък шанс да бъде изгубен.
Отделно, дигитални игри 2-ра ръка които да са по-евтини, няма. Има промоции, ама доста често, пак излиза по-изгодно физическото копие. А и физически диск можеш пак да продадеш, един или няколко. Дигиталка ако тръгнеш да продаваш, целия акаунт е единствената опция. Всичко или нищо.
Иначе да, аз също си купувам повече дискове. Има го и факта, че е готино да имаш физическа колекция която можеш да пипнеш. А понякога, дори и има някакви други готини благинки, като картата в Рокстар игрите или плакат, или нещо друго, макар и да са рядкост последните 2 поколения. Едно време дори книжките с инструкции бяха готини и беше кеф да се разглеждат. Няма да забравя на RDR GOTY за PS3 като си купих от Пулсар, през далечната 2013, преди дори да пусна играта ги разглеждах първо.
Откъм PC игри, вече нямам избор, но там предимно си купувам само евтини ключове за Steam или игра на промоция отпреди няколко години. В Epic обирам само безплатните. Така и да ми откраднат акаунта, ще ме е по-малко яд.
Ако има нова игра, която ме интересува и искам да си взема веднага, ще е на 5-цата, на диск.