Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
764
...
766
>
Veluvian
Цитиране
19 март 2025
Хах, виждам, че във форума тече настроение, нещо като опело/панахида на тема Убисофт и се проследяват техни игри през годините. С жито и други раздавки.
Скоро бях тръгнал да пиша дълъг коментар за Assassin's Creed: Mirage и го изтрих. Харесва ми да го играя само заради Багдад, заради епохата, но иначе доскучава, скучни герои, убиваш някой шеф и след 10 секунди си го забравил. Според мен, политиките за моралност, равноправие (за пред другите де), които Уби се опитват да спазват и те бележат известен идеен упадък, сега няма да са много на преден план, виждайки какво се случва не само в САЩ, но и при другите глобални играчи. И това според мен ще засегне облика и репутацията и на големите гейм компании.

Като цяло решенията, които се взимат там наподобяват много сходни ситуации с какви ли не други мултинационални корпорации. Хора на бюро на висок ръководен пост, които взимат решения, без по никакъв начин да са в крак с реалностите. И виждаме напълно нелогични и анти-прагматични събития, които довеждат до разруха. Виждам го това и през призмата на работата ми за клиент, който е подобна компания, с друг предмет на дейност разбира се.
От зората на века, Убисофт ми харесваха с почти всичко, което що годе изкарваха, като трилогията за Принца и Splinter Cell бяха моят субективен пик. Предполагам много неща са били различни тогава, и хората и потреблението бяхме различни.

Както и да е. Това е тема пак да се съберем на по бира. Гемингът наистина много се промени. Много ми е трудно да играя игри напоследък и ми е трудно да следя форума и да съм в час с повечеро игри напоследък. Бих опитал новия Сталкер и разбира се като излезе новия Death Stranding 2.

Rostik79
Цитиране
19 март 2025
Юби наляха много пари в няколко несполучливи проекта. Skull & Bones се смята, че са вкарали между 650 и 850 милиона долара по информация от интернет. Честно казано защо струват чак толкова тези разработки, представа нямам. Ще кажеш са извикали да озвучават Том Круз, Робърт Дауни Дж. и Леонардо ди Каприо. Star Wars Outlaws: 200-300 млн. И двете игри флопнаха и повлякоха компанията. А само допреди 5-6 години бяха в пика си като капитализация и акциите им бяха по 100 евро. Сега са пo 13.

Това, което Велувиан казва, иначе е точно така - много често висши мениджъри/директори нямат представа как реално се случват нещата, живеят в някакви балони, изградени от университета и богатото семейство, в което са израсли и затова вземат някакви нелепи решения по проектите. Бил съм свидетел на това и аз.

Death Stranding 2 ми е задължителна игра за годината - едно от малкото заглавия, които се осмелиха да вкарат почти напълно нови идеи.

God
Цитиране
19 март 2025
Дано да не хлопнат само Division 2, други ценни заглавия оттогава нямат.
logout
Цитиране
20 март 2025
BloodDagger написа
Аз вчера си pre-load-нах Shadows, пък каквото дойде след това. Assassin's Creed си ми остава слабост и реално само една от основните не съм превъртал - Odyssey, която откровенно и субективно мога да нарека слаба игра в много отношения. Поне от ревютата за Shaodows чувам, че не е толкова натоварваща откъм грайнд като Валхалата (и разбира се грайнд фестът, който не изтърпях - Odyssey), има хубав стелт с Наое и добър комбат с Ясуке и съответно красив отворен свят. Общо взето каквото и очаквам от заглавието.

Вчера заради наградите в Twitch погледах малко стриймове (бях го пуснал на лапопа да върви за време и от време на време хвърлях по един поглед), освен малоумните стриймъри, не знам как си ги избират, които не могат да схванат изобщо механиката на играта, забелязах, че има мнго голяма разлика с кой протагонист играеш - Наое пада от два удара на "по-силните" мобове, докато Ясуке е тотален танк, но хубавото е, че почти всичко можеш да изпълняваш с който решиш има само някои конкретни мисии, които са "заключени" за един от двамата.
Позитивно е и ревюто на DF, според които Юби доста са си развили енжина си в правилна посока.
Beyond Good and Evil силно ме съмнява, че някога ще го избутат до релийз. Миналата седмица гледах някакво видео в което се обсъждаха 10-тина подобни заглавия на големи студия, които са в "разработка" от дълго време и няма никаква информация или поне да покажат нещо за играта в поселдните 2-3 г.
А относно "харесването" на определени игри народа си го е казал "Вкус приятел няма". Другото, поне при мен, е че с годините ми се променя интереса към определен тип игри за пример мога да дам, че на първия Дарк Соул имам над 500 часа, а на Елдера направих 40-тина и го зарязах.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
logout
Цитиране
20 март 2025
God написа
Дано да не хлопнат само Division 2, други ценни заглавия оттогава нямат.

Според мен ще падне под ножа за съкращаване на разходи. За Division3 Massive Entertainment наемат хора от поне 2 г. и още не са наели каквото им трябва (сега проверих на сайта им, още 14 позиции стоят отворени). Експанжъна за Бруклин, който трябваше да излиза миналата година, е отложен за тази без определена дата, като слуховете са, че ще е доста по-малък от последния и има вероятност изобщо да не види бял свят.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
hyper
Цитиране
20 март 2025
Колкото и да го барат тоя енджин, когато паркурът, ОСНОВНАТА механика на играта, след 15+ години още е на моменти choppy, а противниците "замръзват" за секунда преди да ги убиеш като в някаква детска игра, то за какво качество говорим...

Като гледам плачевното АИ, разбирам защо слабите на соулс хора я харесват, тя е за малоумници бе Иначе нека си продават 20 милиона, а селския елден ринг/соулс по 10 милиона. На мен ми стига, че всеки път като се говори за игри на генерациите или мерила за някаква система/арт/lore, на Миязаки игрите са ВИНАГИ споменати, а Ив Гиймо плаче тихо в ъгъла.

lyubohar
Цитиране
20 март 2025
hyper написа
Като гледам плачевното АИ, разбирам защо слабите на соулс хора я харесват

Ауч...
The_Doctor46
Цитиране
20 март 2025
Тъй,тъй,само дето ER продаде към 30 милиона,а ФРОМ ако продължават да пуска толкова добри игри,може и по 50м. да почнат да продават.Въпроса не е,че някои хора са слаби в соулсите,а че доста хора не харесват самия жанр,което няма общо с моженето.ФРОМ ftw естествено

П.С сега гледах видеото.Не знам,но ми се струва,че AI-то е деградирало още повече от Outlaws,което в онзи момент ми се струваше невъзможно.Това е обдиа за геймърите.Сериозно.Те даже си саботират механиките по този начин.Защо има стелт,като не те виждат дори да си пред тях.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
20 март 2025
Тъкмо в обедната отидох да я взема от куриера Сенчицата и се прибрах да я сложа да се инсталира, че да мога довечера направо от вратата -> на стола
Хейтърчетата може да си хейтят и злобеят на воля - никой не ги кара да играят нещо, дето не ги кефи.
BloodDagger
Цитиране
20 март 2025
Като не-слаб соулс играч аз също се радвам на AC и подобни заглавия; въпрос на настоение, а и игрите са различни. Не знам защо каквото и да излезе напоследък, веднага влиза в едно изречение със соулс... да не говорим, че почти всяка нова екшън игра, с фокус на комбата, е със соулс механики. Факт е, че игрите на From са адски силни и съответно много студиа се "вдъхновяват" от тях, но понякога на човек му се иска нещо различно (или поне на мен ). Именно за това се радвам на игри като AC, GoT, Spiderman, DMC, GoW и т.н; просто са нещо различно и все пак без голяма липса на предизвикателство.
Аз можех още снощи да пробвам асасина - ако информацията ми е вярна са я отключили в 23:00 за Париж, но реших да си поспя и днес ще я налегна.
The_Doctor46
Цитиране
20 март 2025
Аз също се радвах на Асасините и като "болен" соулс играч,който прави и челиндж рънове,обичам още една камара жанрове.Играя почти всичко без ММО-та и turn-based игри,но не е въпроса в това,а в качеството,което предлагат.Асасините не бяха с толкова малоумно АИ навремето,а и почти всички игри.Не е само АИ-то де,но то е супер фрапиращо.Не трябва всяка игра да е соулс-подобна,а с поне прилично качество.Ако Юби влагаха старание в правенето на Асасините и аз щях да ги цъкам.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
20 март 2025
BloodDagger написа
Не знам защо каквото и да излезе напоследък, веднага влиза в едно изречение със соулс...

Защото станаха универсалното мерило за качество в този жанр и заслужено То не е случайно, че всички ги копират. Даже цитираните от теб игри като нещо "различно" - половината са силно повлияни от соулс игрите в последните си итерации.

Mitko6000
Цитиране
20 март 2025
Интересното е, че преди 10-12 години, Batman Arkham поредицата беше мерило за невероятна бойна система. Редица игри я използваха. Лесна за хващане, но с умерено висок таван. Сега модата е друга и всички сякаш гледат Соулсовете повече. И тази мода почна от 2019 някъде.
Veluvian
Цитиране
20 март 2025
Впрочем другата седмица ще има лекция в СУ за нинджите - кои са реалностите и кои са хиперболите и измислиците. 27 март от 17:30 в Аула Магна, в ректората на СУ.
bonchef
Цитиране
20 март 2025
Чета от време на време и като гледам болшинството тук предпочитат игри в които трябва с "гол в ръката нож" да си пробиваш път в играта имам предвид в екшън жанра. Много рядко се споменават шутъри и още по рядко ФПС таква изключая СТАЛКЕР, но това е то едничко. Не играете ли такива игри или няма нищо интересно такова? Божо беше споменал за Снайпер Елит 2 мисля, но то и от единицата след средата си доскучаваше. Така че ми беше ясно ,че няма да има нищо ново в следващата част и даже не съм посягал за нея. Та, нещо по въпроса........
<
1
...
764
...
766
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.