Като цяло решенията, които се взимат там наподобяват много сходни ситуации с какви ли не други мултинационални корпорации. Хора на бюро на висок ръководен пост, които взимат решения, без по никакъв начин да са в крак с реалностите. И виждаме напълно нелогични и анти-прагматични събития, които довеждат до разруха. Виждам го това и през призмата на работата ми за клиент, който е подобна компания, с друг предмет на дейност разбира се.
От зората на века, Убисофт ми харесваха с почти всичко, което що годе изкарваха, като трилогията за Принца и Splinter Cell бяха моят субективен пик. Предполагам много неща са били различни тогава, и хората и потреблението бяхме различни.
Както и да е. Това е тема пак да се съберем на по бира. Гемингът наистина много се промени. Много ми е трудно да играя игри напоследък и ми е трудно да следя форума и да съм в час с повечеро игри напоследък. Бих опитал новия Сталкер и разбира се като излезе новия Death Stranding 2.
Това, което Велувиан казва, иначе е точно така - много често висши мениджъри/директори нямат представа как реално се случват нещата, живеят в някакви балони, изградени от университета и богатото семейство, в което са израсли и затова вземат някакви нелепи решения по проектите. Бил съм свидетел на това и аз.
Death Stranding 2 ми е задължителна игра за годината - едно от малкото заглавия, които се осмелиха да вкарат почти напълно нови идеи.
Вчера заради наградите в Twitch погледах малко стриймове (бях го пуснал на лапопа да върви за време и от време на време хвърлях по един поглед), освен малоумните стриймъри, не знам как си ги избират, които не могат да схванат изобщо механиката на играта, забелязах, че има мнго голяма разлика с кой протагонист играеш - Наое пада от два удара на "по-силните" мобове, докато Ясуке е тотален танк, но хубавото е, че почти всичко можеш да изпълняваш с който решиш има само някои конкретни мисии, които са "заключени" за един от двамата.
Позитивно е и ревюто на DF, според които Юби доста са си развили енжина си в правилна посока.
Beyond Good and Evil силно ме съмнява, че някога ще го избутат до релийз. Миналата седмица гледах някакво видео в което се обсъждаха 10-тина подобни заглавия на големи студия, които са в "разработка" от дълго време и няма никаква информация или поне да покажат нещо за играта в поселдните 2-3 г.
А относно "харесването" на определени игри народа си го е казал "Вкус приятел няма". Другото, поне при мен, е че с годините ми се променя интереса към определен тип игри за пример мога да дам, че на първия Дарк Соул имам над 500 часа, а на Елдера направих 40-тина и го зарязах.
Според мен ще падне под ножа за съкращаване на разходи. За Division3 Massive Entertainment наемат хора от поне 2 г. и още не са наели каквото им трябва (сега проверих на сайта им, още 14 позиции стоят отворени). Експанжъна за Бруклин, който трябваше да излиза миналата година, е отложен за тази без определена дата, като слуховете са, че ще е доста по-малък от последния и има вероятност изобщо да не види бял свят.
Като гледам плачевното АИ, разбирам защо слабите на соулс хора я харесват, тя е за малоумници бе Иначе нека си продават 20 милиона, а селския елден ринг/соулс по 10 милиона. На мен ми стига, че всеки път като се говори за игри на генерациите или мерила за някаква система/арт/lore, на Миязаки игрите са ВИНАГИ споменати, а Ив Гиймо плаче тихо в ъгъла.
П.С сега гледах видеото.Не знам,но ми се струва,че AI-то е деградирало още повече от Outlaws,което в онзи момент ми се струваше невъзможно.Това е обдиа за геймърите.Сериозно.Те даже си саботират механиките по този начин.Защо има стелт,като не те виждат дори да си пред тях.
Защото станаха универсалното мерило за качество в този жанр и заслужено То не е случайно, че всички ги копират. Даже цитираните от теб игри като нещо "различно" - половината са силно повлияни от соулс игрите в последните си итерации.