Нямам търпение за петъчната ми вечерна сесия, но в същото време не мога да си кривя душата - наистина е бавна и фрустрираща на моменти. Ако усетя, че наистина много напразно говорят, почвам да скипвам. Диалогът наистина е много и хем мога да отдам почитания, че толкова старателно са озвучавали абсолютно всичко, хем малко идва прекалено на моменти. Все едно е някакъв ТВ-сериал. Някои казваха, че РДР2 била бавна, но е нищо пред КЦД2. Вече съм 30+ часа навътре и още се чувствам като пълен цървул. Срещу повече от двама изправя ли се, означава смъртна присъда. Едвам съм събрал окло 200 гроша и ми свиди да си купя рецепта да си правя сапун. А сапун само от едно място засега видях да мога да си купя и ако съм далече, ходя с мърляви дрехи.
За по-добри оръжия и дрехи не смея и да мисля засега.
Има обаче яки моменти - срещанах един ловец-алкохолик, който ме черпи ракия. Викам си да ударя един гълток (може и да откажеш) да видя в играта с алкохола как е. В първия момент нищо не стана (както в другите игри) и си викам тая механика нещо е счупена, само показателите ти променя. Обаче след малко постепенно почна да се върти света и да се замъглява. А тоя ловец трябваше да го мъкна на гръб, че си беше навехнал крака. И двамата пияни вървим с мъка през гората и са някакви смешни диалози от сорта на "да не вземеш да повърнеш на гърба ми" или "братле, я зарежи бивака, закарай ме до най-близката кръчма да си допиваме"