Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
824
...
827
>
nightwarrior
Цитиране
07 май 2026
Това са маркетингови приказки, да не кажа глупости. През 2023та гледах, че от 215 милиона продажби 30 да само в Стийм за GTV. И казвам само в Стийм, щото реално на РС те си продават игрите и в собствения лънчър и в Epic стора. Повечето сайтове за ключове, дават ключове именно за техния лънчър. Проблемът е, че само за стийм реално имаме статистика. Но няма да се изненадам ако съберем бройките от трите магазина, да са поне двойно на тези 30(ако не и повече). Не казвам, че на конзолите няма сериозна маса. Отделно гледах някаква статистика, че 37% от купилите я на PC, вече са я взели на някоя конзола.

Пича в това интервю просто цели да активира FOMO частта от мозъка на нетърпеливите. Обективно gta игрите са популярни и обхващат огромна аудитория. Сега охажва конзолите и затова се изказва така, след полови- една година, ще излезе с някво изказване тип "най-добрия начин да се изиска максимума от играта е на РС". По-късно като излезе PS6 ще слушаме почти същото, само че ще заменим последните две букви с три. Реално дано играта е добра, и дано е на по-нормално цена, другото са рекламни съобщения.

igra4
Цитиране
07 май 2026
Rostik79 написа
Т.е. според Тейк2 основната аудитория са им конзоладжиите, а ПЦ-джиите са един вид втора ръка. За мен е възмутително такова изказване, но предполагам добре са си направили сметката.

Много добре го е казал. Защо се учудваш, от сумати години пецеджиите са втора ръка хора и така ще бъде занапред.
Затова играта е ексклузив за конзоли, защото ние купуваме на преорйдър фулл прайс премиум. Пецетата не стига че ги пускат там с 10–20 евро по евтино ами и чакат намаления бъндъли с още 5 игри за 5 лева.
Еми сори но ако не бяха конзолните продажби отдавна мн студия щяха да идат в небитието, в това число и кретащите Юбисофт.
Относно цената при такива капиталовложения почти 1,5 милиярда това е истинско ААА, писна ми от инди боклуци или бъгливи шитове пробутвани за ААА игра. Мисля че цена между 80-100 евро ще е справедлива за това което предлага играта, а то е много, тая игра ще се играе минимум 10 години напред.

nightwarrior
Цитиране
07 май 2026
E, палячо като теб, може и 1000 евро да го нашият за играта и пак ще е доволен, ние за нормални хора говорим.
BossOfGermany
Цитиране
07 май 2026
igra4 написа
Пецетата не стига че ги пускат там с 10–20 евро по евтино ами и чакат намаления бъндъли с още 5 игри за 5 лева.

Липсват ми старите дни, когато от Humble Bundle С цял долар получаваше бъндъл от поне 3-5 добри заглавия.

Кой помни Origin бъндъла от 2013-та?

The_Doctor46
Цитиране
08 май 2026
Тоя па купувал.Бас ловя,че имам повече игри купени на пълна цена от теб.Ако не били конзолните продажби,щели да фалират много студиа.Те ти малко сухи факти.Най-продаваната игра за 2025 е Battlefield 6 като продажбите за първата седмица в Стийм само са повече от сбора на продажбите за PS+XBOX.Играта на второ място-Monster Hunter Wilds,същата история.Друга игра от топ 3-Kingdom Come Deliverance 2.Познай?Да пак е продала най-много на PC.И тук включвам нарочно само първата седмица,за да не кажеш промоции и тем подобни глупости.А също от къде знаеш какво ще предлага GTA6?Игра ли я вече?
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
08 май 2026
Как откъде, превъртал я е два пъти.
igra4
Цитиране
08 май 2026
От 2013 досега около 20 000 лв за игри Докторе.
Мислиш че GTA ще е провал ли? Знаеш ли кои са Рокстар и изобщо какви игри правят. Може да не ги играеш, ей тоя на аватара ти bioware осраха мас ефекта с последния нали, любима поредица ми е и на мен врътвал съм ги три пъти първите три игри, последно врътнах колекцията като я изкараха за конзоли.
Не ми трябва да играя GTA 6, за да знам че ще отговаря на всички критерии - 1,5 милиярда бюджет, това не са балъците от юбисофт или компании изпаднали от пазара.
The_Doctor46
Цитиране
08 май 2026
Никъде не съм казал,че ще е провал.Ти се изказваш супер категорично,че ще си заслужава 100 евро,заради това,което предлагала.Игра,която нито е излязла,нито си играл.Високия бюджет не е застраховка от провал.Примери много.Рокстар винаги си изпипват игрите.Те пускат една игра на 10 години вече,но и те са хора.Няма гаранция,че ще е мега добра.Аз някакво развитие в GTA освен чисто графично и малките готини детайли по света на играта,не съм видял от сума години.Лично смятам,че от всички игри,които съм играл на Рокстар,GTA е най-безинтересната.RDR,Manhunt,Max Payne 3,всяка една от тях е по-добра,но това вече си е лично мое мнение.Почвал съм абсолютно всяка една игра от поредицата и завърших точно 2.Всяка друга игра на Рокстар,която съм играл,съм минавал и втори път.Колкото до цената,никоя игра не заслужава 100 евра.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
08 май 2026
Ще си я пуснат на нормалната цена от 60-70 евра. Добрата вест е, че няма да гледаме безумията на хора, спящи пред магазините като едно време с петицата. Просто повечето народ ще си я вземе дигитална. Отделно, големите пари за Рокстар ще се правят от GTA Online, както винаги е било- скинове и простотии.
Mitko6000
Цитиране
08 май 2026
The_Doctor46 написа
Никъде не съм казал,че ще е провал.Ти се изказваш супер категорично,че ще си заслужава 100 евро,заради това,което предлагала.Игра,която нито е излязла,нито си играл.Високия бюджет не е застраховка от провал.Примери много.Рокстар винаги си изпипват игрите.Те пускат една игра на 10 години вече,но и те са хора.Няма гаранция,че ще е мега добра.Аз някакво развитие в GTA освен чисто графично и малките готини детайли по света на играта,не съм видял от сума години.Лично смятам,че от всички игри,които съм играл на Рокстар,GTA е най-безинтересната.RDR,Manhunt,Max Payne 3,всяка една от тях е по-добра,но това вече си е лично мое мнение.Почвал съм абсолютно всяка една игра от поредицата и завърших точно 2.Всяка друга игра на Рокстар,която съм играл,съм минавал и втори път.Колкото до цената,никоя игра не заслужава 100 евра.

Не е само лично твое мнение. Предпочитам всяка друга игра на Рокстар пред GTA, докато всички се захласват по графиката и колко голям е света. Каталогът на Рокстар от 2001 до 2012, който не е само GTA, е далеч по-интересен. Отварям и една скоба за RDR2 през 2018, също. За жалост, GTA Online им прави парите. GTA V съм споменавал, че ми доскучава бързо. Няколко пъти съм я почвал. За 6-цата, честно казано, грам не ми пука. Имам голяма носталгия към Vice City, но дотам. Даже, може и да изчакам директно за PC релийза и няма изобщо да усетя. За тази година, вече съм си набелязал игрите които ще взимам. Едната от които я чакам в края на месеца - 007: First Light. Другите 2 са AC Resynced на лято и Върколака през Септември.

GTA 6 съм сигурен, че ще разбие всички рекорди и ще изглежда супер, но геймплеят и историята ще са типично познатите вече. Това че Играчкин продължава да им дудуки, нищо не значи.

Rostik79
Цитиране
08 май 2026
Ставаме трима и мисля, че и Летиан споделя същото мнение за ГТА. И аз съм я почвал на няколко пъти и след 5-6 часа рязко ми доскучава и губя интерес. РДР2 от друга страна смятам за шедьовър. Макс Пейн 3 е страхотна, но нея не я броя баш за Рокстар игра, защото механики и концепция са си от първите игри. И аз Вайс Сити повече съм цъкал навремето и ми беше приятна игричка. От останалите им май почти нищо не съм играл. Имах мерак по едно време за ЛА Ноар, но вече май не чак толкова.

Любопитен съм за 6-цата. Макар да нямам намерение да я вземам или играя близките години, ми е интересно какво ще е, защото малко или много ще повлияе на гейминг индустрията и на поп-културата. Ще има мемета и референции, форумите ще обсъждат, пуританите ще се възмущават, в някои страни ще искат да я забраняват и т... . Ама чисто геймплейно кой знае какво не очаквам да е, де - не вярвам да вкарат някакви нечувани механики и нещо хипер-оригинално.

Mitko6000
Цитиране
08 май 2026
Max Payne 3 май е най-мното Рокстар игра, защото е и разработена от тях, за разлика от 1 и 2, а и използва и Rage енджина.

L.A. Noire е много добра игра все още и Рокстар им е само издател, и са ударили едно рамо накрая. Разработчикът й е отдавна несъществуващите Team Bondi, които доста са се бавили накрая и работните условия им били отвратителни. Струва си да се изиграе. Аз си я минавам веднъж на 4-5 години, като ми избледнеят кейсовете, да не помня всички отговори.

Rostik79
Цитиране
08 май 2026
Mitko6000 написа
Max Payne 3 май е най-мното Рокстар игра, защото е и разработена от тях, за разлика от 1 и 2, а и използва и Rage енджина.

Тя че е тяхна разработка, спор няма, но имах предвид, че Ремеди направиха тази иновативна за времето си концепция за bullet-time, и образа на самия Макс Пейн. ДНК-то на играта е на Ремеди.

lyubohar
Цитиране
25 май 2026
Някой следи ли Fatekeeper? Изглежда като духовен наследник на Dark Messiah of Might and Magic. Отделно Warhorse (студиото на Kingdom Come: Deliverance) щели да правят Lord of the Rings RPG.
nightwarrior
Цитиране
25 май 2026
От първия видян геймплей Fatekeeper ми е в задължителните.
<
1
...
824
...
827
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.