Относно Първата светлина, не посмях да и направя pre-order след последният фейл на Пустинята. Възможно ли е вече всяка нова играя която излиза да не върви добре на PS5 базовата конзола или това с Пустинята според вас беше изключение? Честно казано ме е страх вече да поръчвам игри предварително, а никак не ми се дават едни допълнителни пари за PS5 Pro.
Аз, слава богу, си минах на про и нямам никакви грижи. Съветвам и вас да минете към нея, но трябваше преди това лято, че сега вдигнаха много цените. Аз хванах някакво английско про на супер оферта, даже ми дойде с два кабела за тока- английски и европейски.
Вероятно за Коледа 2027 ще я пуснат
Сега не е гаранция, че пак ще стане така.
6-цата още не е обявена, но с цените на рамта, мисля че няма да излезе по-рано от 2028. Иначе, ако имаш пари за харчене и държиш на най-доброто за момента, можеш да купиш Про-то. Ако не, стой си с базовата 5-ца.
Иначе, 6TB 5-ца няма, освен ако не си монтираш M.2 SSD. PS5 Pro идва с 2TB вградени. Цените са такива, защото Сони ги вдигнаха няколко пъти за последните 3 години. Последно на 2 Април. ![]()
Говорейки за хардуер,Митко,чакаш от умрял писмо.Не знам дали следите теч новините,но NVIDIA миналата седмица,когато постнаха печалбите си за първото тримесечие на годината,съвсем леко намекнаха,че ще отбичват гейминга,или поне в хардуеърната част.Имайки предвид,че същата NVIDIA държи 90% от пазара на GPU-та,плюс недостига на почти всички други чаркуляци,да си сглобиш добро PC, ще ти излезе мега солено.Още към края на годината такива неща като така наречените entry-PC-та ,демек за 500euro няма да съществуват.Сега,за 16 милиарда долара годишно,колкото е печалбата на NVIDIA от GeForce линията им, все ще се намери някой нов "играч" да запълва,защото очевидно е огромна печалба,но ще отнеме време,за да стигне някякво прилично ниво.Вече има някаква китайска видеокарта,но тя е пълен майтап засега.Ако NVIDIA наистина се откажат от гейминга,ще има огромен недостиг на графични ускорители,който недостиг ще изисква време,за да се запълни,а през това време цените на конзолите и PC-тата,ще си еват майката.Единствената надежда е AMD да се мотивира,да вземе дела на NVIDIA,щото в момента само те имат някакви прилични карти,но във високия клас се отказаха.Това малко ме съмнява като гледам как Хуанг и Су(шефчетата на NVIDIA и AMD) взеха да се колаборират все повече.Вече всичко що е теч,се бута в AI центрове,щото там е парата.Стигна се дотам,че RAM отдела на SAMSUNG информирал отдела им за сматрфони,че няма да има много рам за тази година,а са една компания.Прави сметка.Не искам да си представям какви цени ще са новите конзоли.