Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
825
...
829
>
Mitko6000
Цитиране
25 май 2026
Не знам дали има хайпнати, но на 27-ми излиза 007: First Light. Пре-ордърнах си я и ще се сцепя.
LethianDream
Цитиране
26 май 2026
Малко съм на кантар за Първата светлина. Ще видя първо ревюта и отзиви и ще реша, вероятно ще поизчакам
tenga
Цитиране
26 май 2026
Аз малко оттвърах козите, не съм влизал във форума от доста време, не ми остава време за игри.

Относно Първата светлина, не посмях да и направя pre-order след последният фейл на Пустинята. Възможно ли е вече всяка нова играя която излиза да не върви добре на PS5 базовата конзола или това с Пустинята според вас беше изключение? Честно казано ме е страх вече да поръчвам игри предварително, а никак не ми се дават едни допълнителни пари за PS5 Pro.

Mitko6000
Цитиране
26 май 2026
Пустинята не съм я играл, но от тоновете игри които имам и съм играл на PS5, не съм имал проблеми. PS5 Pro си струваше само за ентусиасти като излезе, но с настоящите цени си е направо загуба на пари.
tenga
Цитиране
26 май 2026
Аз също досега не бях имал проблеми, за първи път ми се случи на Пустинята, но четох някъде че тепърва излизащите игри ще бъдат тежки за стандартната конзола, та затова се питам дали Пустинята беше (и все още е) неправилно отпимизирана за PS5 или тепърва това предстои да виждаме за по-тежките игри.
LethianDream
Цитиране
26 май 2026
Все по-тежко ще става на нормалната петица, буквално ще се задъхва на новите игри. Едно време така като излезе Одисеята, на четворката й се стъжни, брутално сечене особено в градовете, където има много неща за рендеринг..

Аз, слава богу, си минах на про и нямам никакви грижи. Съветвам и вас да минете към нея, но трябваше преди това лято, че сега вдигнаха много цените. Аз хванах някакво английско про на супер оферта, даже ми дойде с два кабела за тока- английски и европейски.

Rostik79
Цитиране
26 май 2026
Рано или късно ПС5 ще почне да се задъхва, няма как хардуер на 6-7 години да е адекватен още дълго.
Но въпреки това бих казал, че петицата е отличен хардуер и може би ще се окаже от най-дълго-работещите Сони-конзоли. Имам предвид, че ще излизат игри за 5-ца още доста време нататък, дори и след дебюта на 6-цата (то май и до днес излизат нови игри с поддръжка на 4-ката).
Особено с Про-то, дето вика Летиан даже спокойно ще откараш първите 1-2 години след 6-цата, когато в игрите няма да има особено голяма разлика между поколенията, както стана при излизането на 5-цата.
И аз май добре, че я взех, че сега цените вече наистина дебели станаха, макар че ме заболя сърцето за такава сума като дадох.
LethianDream
Цитиране
26 май 2026
За гейминг не ме боли сърцето, че си ми е страст, виж за други неща като храна и дрехи (които са много по-важни и ключови) си ме наболява чат-пат
Mitko6000
Цитиране
26 май 2026
Който се кефи на Про-то, супер. Ама аз посмъртно никога няма да дам толкова пари. Ще си карам на дебелата 5-ца, докато работи. Освен да си играя беклога, май няма да се занимавам с други нови заглавия след тази година след като и Black Flag Resynced и Върколака излязат. Пък като излезе 6-цата, както е тръгнало, въобще няма да я взимам. Ако още имам време за гейминг следващите години, по-добре нов компютър да си сглобя.
Rostik79
Цитиране
26 май 2026
Чистата 5-ца към момента си е супер, Митко, не се притеснявай. Има буквално 5-6 заглавия, при които има по-осезаема разлика. При повечето, които са "PS5 Pro enhanced" разликата е някаква едва доловима - просто уж ъпскейлва малко по-бистро текстурите, иначе нито осветление, ниво ниво на детайли или физика примерно е подсилено. Може би при предстоящите игри от тази година и нататък ще се усеща все повече, но и на 5-цата пак ще си е ОК.
bonchef
Цитиране
27 май 2026
Е в крайна сметка да се купува ли PS-5 Pro или да се чака PS-6 ? Кога всъщност се очаква тази 6-ца? И друго да питам защо така варират цените от 2000лв. за конзола + диск драйв до над 3000лв за същото но с по голяма памет примерно 6 ТВ. Това всичкото заради паметта ли е? То вярно , че доста поскъпнаха паметите ама чак толкова.
LethianDream
Цитиране
27 май 2026
Официален прозорец за премиерна дата на PS6: Най-спряганият период за премиера е есента на 2027 г. или през 2028 г..

Вероятно за Коледа 2027 ще я пуснат

bonchef
Цитиране
27 май 2026
Помня отначало , че 5-ци не можеше да намериш да си купиш т.е.е в самото начало, като ги пуснаха. Успях мисля чак след 6-7 месеца.
Mitko6000
Цитиране
27 май 2026
То това беше главно заради Ковид и фактът, че скалпърски ботове ги изкупуваха за секунди, Сони не смогваха и заради липса на материали покрай пандемията. В България те задължаваха да купиш и игри заедно с конзолата. Моята 5-ца си я взех точно около Коледа 2022 и беше бъндъл с GOW Ragnarok. Но понеже бях задължен да си взема още 2 игри, си избрах Death Stranding: Director's Cut и Spider-Man: Miles Morales, която пък имаше и код за ремастъра на първата. От Януари 2023, това вече отпадна, защото Сони наваксаха с производството.

Сега не е гаранция, че пак ще стане така.

6-цата още не е обявена, но с цените на рамта, мисля че няма да излезе по-рано от 2028. Иначе, ако имаш пари за харчене и държиш на най-доброто за момента, можеш да купиш Про-то. Ако не, стой си с базовата 5-ца.

Иначе, 6TB 5-ца няма, освен ако не си монтираш M.2 SSD. PS5 Pro идва с 2TB вградени. Цените са такива, защото Сони ги вдигнаха няколко пъти за последните 3 години. Последно на 2 Април.

The_Doctor46
Цитиране
27 май 2026
bonchef написа
Е в крайна сметка да се купува ли PS-5 Pro или да се чака PS-6 ? Кога всъщност се очаква тази 6-ца? И друго да питам защо така варират цените от 2000лв. за конзола + диск драйв до над 3000лв за същото но с по голяма памет примерно 6 ТВ. Това всичкото заради паметта ли е? То вярно , че доста поскъпнаха паметите ама чак толкова.
Най-общо казано-дата центровете.Освен РАМ-та ,поскъпнаха SSD дисковете,а сега се очакват и процесорите.В близко бъдеще не очаквайте да се подобри положението.

Говорейки за хардуер,Митко,чакаш от умрял писмо.Не знам дали следите теч новините,но NVIDIA миналата седмица,когато постнаха печалбите си за първото тримесечие на годината,съвсем леко намекнаха,че ще отбичват гейминга,или поне в хардуеърната част.Имайки предвид,че същата NVIDIA държи 90% от пазара на GPU-та,плюс недостига на почти всички други чаркуляци,да си сглобиш добро PC, ще ти излезе мега солено.Още към края на годината такива неща като така наречените entry-PC-та ,демек за 500euro няма да съществуват.Сега,за 16 милиарда долара годишно,колкото е печалбата на NVIDIA от GeForce линията им, все ще се намери някой нов "играч" да запълва,защото очевидно е огромна печалба,но ще отнеме време,за да стигне някякво прилично ниво.Вече има някаква китайска видеокарта,но тя е пълен майтап засега.Ако NVIDIA наистина се откажат от гейминга,ще има огромен недостиг на графични ускорители,който недостиг ще изисква време,за да се запълни,а през това време цените на конзолите и PC-тата,ще си еват майката.Единствената надежда е AMD да се мотивира,да вземе дела на NVIDIA,щото в момента само те имат някакви прилични карти,но във високия клас се отказаха.Това малко ме съмнява като гледам как Хуанг и Су(шефчетата на NVIDIA и AMD) взеха да се колаборират все повече.Вече всичко що е теч,се бута в AI центрове,щото там е парата.Стигна се дотам,че RAM отдела на SAMSUNG информирал отдела им за сматрфони,че няма да има много рам за тази година,а са една компания.Прави сметка.Не искам да си представям какви цени ще са новите конзоли.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
<
1
...
825
...
829
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.