Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
143
...
273
>
nightwarrior
Цитиране
20 май 2020
@Peshp, аз като човек с дълги години стаж по igra4-кология ще ти спестя малко главоболия.

Всичко, което някой друг харесва, а igra4-a не е помия. Няма нужда от аргументи или критика, просто е igra4 факт(който се различава от обикновения факт с това, че е лично мнение, представено като факт). Разбира се, като всеки igra4 факт(разбирай мнение) подлежи на промяна, което може да те обърка, заради по-малкото опит.

Също така, ако той харесва нещо и ти имаш неблагоразумието да споменеш, че не го харесваш(дори да имаш аргументи или критики), то ти автоматично си или хейтър или го правиш за пари/импресии, защото something something, българите сме такива - igra4 факт.

Това не важи за сериали конкретно, а за всичко.

Що се отнася до сериала, не съм го гледал, на харда ми е от... Много време, щото адски много хора са ми го хвалили, а и е в топ 3 на почти всяка класация, която съм виждал за велики сериали, заедно със Сопрано. Въпрос на време е да го видя, но повечето сериали, на които обръщам внимание в момента вървят просто за фон докато работя или върша нещо друго, пък ми се струва, че на този трябва да обърна повече внимание.

darkblue
Цитиране
20 май 2020
@nightwarrior +1 за

" Всичко, което някой друг харесва, а igra4-a не е помия. Няма нужда от аргументи или критика, просто е igra4 факт(който се различава от обикновения факт с това, че е лично мнение, представено като факт). Разбира се, като всеки igra4 факт(разбирай мнение) подлежи на промяна, което може да те обърка, заради по-малкото опит.

Също така, ако той харесва нещо и ти имаш неблагоразумието да споменеш, че не го харесваш(дори да имаш аргументи или критики), то ти автоматично си или хейтър или го правиш за пари/импресии, защото something something, българите сме такива - igra4 факт. "

Сега като го гледам какво пише за асасините и ми става хем смешно, хем жалко, да пикаеш така срещу това което си писал до сега за тях.

rosniak
Цитиране
20 май 2020
@darkblue- какво ли не прави една карантина!
lyubohar
Цитиране
20 май 2020
@Rostik79: за пръв път виждам някой да очаква The Wire да се развие като "криминален трилър", мисля че от първите няколко сцени става ясно, че не е такъв сериал. А сравнението с CSI направо изби рибата

Иначе не смятам, че идеята е да се пресъздава драмата на черните в Балтимор. Сериалът е по-скоро моментна снимка на самия Балтимор като един средностатистически американски град. Авторът е журналист от Baltimor Sun и просто е решил да направи сериал за града си от купищата материали и информация, с които разполага. В който град по стечение на обстоятелствата 60% от населението е черно. Но не смятам, че е преследвана някаква полит-коректна адженда, особено предвид че започва преди 20 години, тоест далеч преди модерните PC тенденции.

Rostik79
Цитиране
20 май 2020
Е първите два сезона си бяха точно такива. CSI усещането идваше от конкретиката в случаите с изследване на веществени доказателства, апаратури, аутопсии - елементи, които нататък почти липсват. По-скоро бих казал, че е CSI-елемент, не че са близки сериалите като концепция.
Да, филмът има и привкус на документалистика. Освен това показва и колко е мъчителна полицейската работа при всички спънки, идващи от самата полиция, общински съвет, съда и т.н... Уж институции, които трябва да си помагат, но реално се движат от кариеристи и интриганти. Този елемент ми хареса. А и самите полицаи не са класическите добряци-ченгета, тип Брус Уилис - всеки си страда от собствени пороци и добре е показано това.
lyubohar
Цитиране
20 май 2020
Защото първият сезон е посветен на полицията, така както всеки един от останалите - на други сфери на живота. Затова липсва полицейската конкретика по-нататък. Това си е "по замисъл", така да се каже
darkblue
Цитиране
20 май 2020
@rosniak
Peshp
Цитиране
20 май 2020
The Wire може би след 2-3 седмици, ще го почна да го видя дали ще ме грабне или ще трябва да се насилвам да го гледам, или пък на заден фон, докато правя нещо.
Относно igra4-а, ще го имам предвид.
darkblue
Цитиране
21 май 2020
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
21 май 2020
igra4
Цитиране
21 май 2020
Найтчо, пак се правиш на интересен, споделил съм за тоя сериал, като пример. Просто да се казва, че е най-великия, а той не е е тъпо. За мен, а и не само велики са - Пачино, Де Ниро и тая школа и постарите сериали, доста актьори са. Вие се кефите на Вин Дизел, Стейтъм, Аквамен, тва са напълно ограничени актьори с лимитирани качества които са банални с едни и същи роли. Няма как да съм гледал уникални актьори и после да сваля летвата, не че споменатите са некадърници, но не са нещо особено. Сериалите, казват ми гледай супернейтчърал, бил като досиетата х, не той не е, той е долнопробна имитация на същия. Още много примери мога да пиша, ама то направо есе мога да напиша по темата. Смисъл нулев, комплексите и омразата замъглява съзнанието на хората, ако кажа че земята е кръгла, ще кажеж че е плоска, само и само да си контра. Не ми пречи продължавай, поне нещо може да научиш с времето.
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
22 май 2020
nightwarrior
Цитиране
22 май 2020
Какво общо имат Пачино и Де Ниро с разговора? Кои са тези "Вие" дето се кефят на "Вин Дизел, Стейтъм, Аквамен". Знаеш ли кво е Straw man fallacy? Щото в момента точно това правиш - създаваш си плашило, което оборваш.

Supernatural няма как да е долна имитация на Досиетата Х, понеже никога не са се опитвали да имитират Досиетата Х. WTF. Единствените допирни точки са им, че става въпрос за свръхестествени неща и че... героите са двама(но дори и тук вече както се казва "it's a stretch"). Аз на въпросния сериал му харесах първите два сезона, когато според мен трябваше и да свърши, те го разводниха и стана мега зле(всъщност идея нямам как е сега, защото не съм го гледал от години).

Не си споменал сериала за пример, а изстрелваш "пълна помия негърска долна" при положение, че както казах сериала обикновено е в топ 3 на почти всяка класация за сериали. Това не означава, че ще хареса на мен, теб или Пешо, но означава, че вероятно е далеч от помия. Затова съм ти описал начина на мислене - нещо не ти харесва (в момента, много е важно, че се отнася за в момента, защото се вижда що за фурнаджийска лопата си), значи е помия и това е факт, щото видиш ли Пачино и Де Ниро...; нещо ти харесва и ако не дай си боже друг не го харесва, то той е задължително хейтър.

Единственото което може да се извади от коментара ти е, че сериала помия щото има негри...

Да не говорим, че иксал "някоя класика или да се коментират сериали останали в историята и еталон". Въпросния сериал е точно това, бе, мамка му. Класика не са само сериалите, които на теб ти харесват, мале какво криво мислене.

Омразата замаглявала... човече, като се изкажеш ей така палячовски, как да те вземат на сериозно хората. Сългасявал съм се с теб в редките случаи когато кажеш нещо нормално, правил съм ти забележка обикновено когато крайно припляскаш.

Колкото до учене от теб... не дай си боже.

Peshp
Цитиране
22 май 2020
Пак същата песен става в този форум...
The Wire от трейлъра не ми хареса и така и не го пробвах и се каня след седмици, но да видим. Просто съм виждал подобия във филми и книги, и ми омръзна да се занимавам с неща тип "на улицата" или т.н, точно това очаквам да е сериала. Сега така съм се захванал с Sci-fi, science horror и там supernatural глупости, че сигурно няма да го изгледам.

Попринцип аз на това му викам лицемерие. Първо да хейтваш. после да викаш, че е много добро, както виждам става с асасините. Няма смисъл от такива изказвания, като "пълна помия негърска долна", като не си го видял и разгледал достатъчно. Така да се изказваш на сляпо и след това като го пробваш да почнеш да го хвалиш, не е на добре.

Rostik79
Цитиране
22 май 2020
Специално Де Ниро (като подхванахме темата) е за мен един от най-надценените актьори евър. В почти всичките си филми играе един и същ типаж с едни и същи реплики и едни и същи физиономии. Не може да излезе от рамката си.
<
1
...
143
...
273
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.