Много приятно изненадан останах от Трите Тела! Дори и чел книгата (само първата), почти нямам забележки към екранизацията, при все множеството промени, но са направени по добърт начин. Общо взето историята е напълно същата и следва същата схема от книгата.
Някои персонажи не само, че не са 1:1 копия на тези от книгата, ами дори един от главните персонажи тотално не присъства и е заменен от двама други, но въпреки това не се издразних. Отлична продукция! Остават ми последните три епизода.
Трите Тела в последните 3 епизода изгубиха ритъм след силните първи 5 и се появиха някои дразнещи моменти. [SPOILER]Това да ускоряваш капсула в космоса чрез детонация на ядрени бомби ми се струва малко too much. Още повече, че в тази капсула има органична материя, която би трябвало да стане на пихтия от радиацията на 300 детонации една след друга.
Да не говорим, че има вече напълно реална концепция за ускоряване на микро-сонди до скорост 15-20% от светлинната, чрез използване отново на платна, но ще се ускорят от лазерен лъч.
Казва се Breakthrough Starshot този проект, на който му е интересно.
Breakthrough Starshot проекта мисля, че го почват поне 3-4 години след излизането на третата книга. Та вероятно автора е работил с каквото има. Тази теоритична система с бомбите мисля се появява за сефте след втората световна. Колкото до материята, ние и сега имаме материали, които помагат срещу радиацията. Всичко дето изстрелваме от земята и без друго има защити от космическа радиация. Друг въпрос в колко е възможно да се сложи защита и да е леко, но пък в книгите/сериала нанотехнологиите са доста по-напред от това което имаме сега, та на теория може би е възможно.
Те последните три епизода(особено последния) са си сетъп за втори сезон. Особено с нещата от по-късните книги изтеглени по-рано(капсулата).
Казвам го щото аз примерно съм доста бъхнат и хич не харесвам незавършени неща. От както съм с достъп до интернет, на пръстите на едната си ръка мога да преброя сериали, които гледам седмица за седмица. Обикновено чакам минимум да свърши сезона(ако не и сериала).