Ще попълня тази празнина.
Други франчайзи, от които съм много далеч са WarHammer вселената и Final Fantasy вселената.
Оня ден почнах там да гледам Астероид Сити, но Уес Андерсън сякаш се е поизчерпал. Филмът е далеч от Гранд Хотел Будапеща и си личи, че насила се бутат някои работи само и само да изглежда като "уес-андерсън-филм".
Първия сезон на сериала покрива буквално първата книга. Така че е добро начало. Втория сезон вече прескача няколко книги, но както казах, заради това че повечето са си stand-alone не пречи.
Редовно си гледам новите сезони на сериали, на които не помня как е завършил предния сезон
П.С.3 body problem започна доста прилично, но все повече попадам на мнения, че този сериал няма как да обхване и 90 процента от книгите. Май ще се чете, дано е приличен превода.
Разбира се няма как да покрият напълно книгите, казвам книгите, щото в първия сезон има и неща от втората(та дори може би малко от третата, ама мина време откакто ги четох и за последното може да бъркам). Поднесеното обаче е поднесено прилично. При книгите голяма мъка ми бяха имената. Някакъв бъг у мен ли е, какво ли обаче китайските/корейските имена дето са някакви произволни срички(не че са такива, просто мозъка ми ги възприема като такива) са ми много трудни за запомняне и за връзване. С японските ми е по-лесно. Пак са азиатски, ама ми звучат повече като име. Та тук с позападнячените имена доста по-лесно се следят нишките.
Интересното е че персонажите не са едно към едно копия на тези от книгите с променени имена. Обаче в развитието на сериала, почваш да влизат в коловоза на оригиналните герои.
Хареса ми, като цяло добре поднесена версия на едно доста силно sci-fi произведение. А Dumb and Dumber показват, че като имат готов материал, от който да черпят не са толкова неадекватни.