Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
06 януари 2025
Идвам да кажа колко разцепващо як и задължителен за гледане е The Substance. Абсолютен шедьовър в хорър жанра! Изключителен сценарий, единственото подобно нещо, което съм виждал последните години беше също толкова страхотния и прекрасен филм Infinity Pool с Миа Гот. The Substance проследява живота на вече престарялата актриса и бивша телевизионна звезда Елизабет (Деми Мур), която решава да промени живота си кардинално и вследствие на това се "ражда" Сю- млада, очарователна и атрактивна мацка, която я замества по кориците на списанията. Но кога "съжителството" им ще се пропука?
Много силна режисура на Корали НякояСи, ще седна да й гледам и предишните два филма, толкова съм впечатлен. Всякакви Егърс, Мегърс, Носфератувци и путки майни могат да се снимат, когато стигнат до такава дълбочина на изказа.
Лична оценка - 8,7/10, реално е за деветка и нагоре, но във финалната част малко прекалиха с кръвта, gore и гняс, чак отвращение ми предизвика. Ясно ми е защо е така, но все пак..

ШЕДЬОВЪР!

Rostik79
Цитиране
06 януари 2025
Почти всеки коментар по този филм обяснява колко гнусни били последните 30 минути. Задължителен ми е за гледане, но още май го няма в стрийминг платформите.

Аз през ваканцията много-много май не гледах филми. Изгледахме с приятелката едно нетфликско сериалче Black Doves - бива като цяло. Изгледах най-после и The Banshees of Inisherin. Изгледахме отново и трите Хобити и почнахме после Властелина

Снощи изгледах първия епизод от втори сезон на Силозът и беше интересно.

LethianDream
Цитиране
06 януари 2025
Деми Мур вчера е взела и Златен Глобус за превъплъщението си в The Substance. Напълно заслужено, бих добавил.
По-интересното ми е как Конклав взима Глобус за най-добър сценарий, при положение, че както отбелязах и по-горе, такъв сценарий като на Субстанцията не съм гледал последните години, може би само донякъде нещо подобно имаше в Инфинити Пуул. Поправете ме ако греша, но Конклав е нещо изключително обикновено спрямо нещата, които се случват в The Substance. Но явно на старчетата, които избират наградите, не им е понесъл края и са решили всички да са доволни

Ростик, днес смятам да започна втория сезон на Силоза или Калмарите- ще хвърлям чоп кой да гледам А имам да започвам и сериала по Дюн, изобщо само време няма налично, сериали дал Господ

The_Doctor46
Цитиране
06 януари 2025
Аз в последните години спрях да гледам филми,а сериали никога не съм гледал.Просто новото кино грам не ме влече.Сигурно има много добри филми все още,просто ме мързи да търся.Предпочитам да цъкам,а ако седна и сериали да гледам...От къде време и това го казва човек,който е сам,и има тонове свободно време в сравнение със семеен човек,или такъв с гадже.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
06 януари 2025
Горе-долу и аз така като Доктора все по-малко филми гледам. Не, че съм от тези носталгици, които хейтят новото, но се усещам, че често си пускам любими старички филми. Оня ден си пуснах Робокоп от 1987 на Верховен и Взвод, наскоро преговорих и Престиж.
Panthers
Цитиране
06 януари 2025
The Substance къде може да се гледа? По кината ли е или може да се стриймва?
lyubohar
Цитиране
06 януари 2025
Трудно става, аз успявам да гледам по 2-5 филма на месец, но рядко наведнъж. Обикновено на части като сериал, понеже такива слотове от време ми се отварят Конклав не беше лош, малко джендър адженда накрая, но историята беше зарибяваща и сравнително оригинална, не се учудвам, че са го оценили добре.
Rostik79
Цитиране
06 януари 2025
Субстанцията го има само в някои американски стрийминг платформи, а по кината отдавна мина. Понастоящем единствено от пиратски сайтове може да се гледа, мисля, обаче гледам, че нито в Замунда го има, нито в 123movies. Според мен е някак си дупка в системата, че и да искаш да си платиш да гледаш някой филм, просто няма кой да ти го предложи. Не мога да си го обясня.
Виждам, че може да се наеме в Амазон Прайм, но тази услуга с наем и продажба на Амазон поначало не работи за Европа или поне за България.

Приятелката ми гледа Конклав-а и казва, че много ѝ харесал. Аз през това време обаче геймих.

The_Doctor46
Цитиране
06 януари 2025
Rostik79 написа
Приятелката ми гледа Конклав-а и казва, че много ѝ харесал. Аз през това време обаче геймих.
Както си му е реда.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
06 януари 2025
А, да - гледахме и два семейни коледни филма, нали коледни празници Единият беше със Скалата и Крис Евънс - фентъзи-екшън-комедия (Red One). Доста глуповат, както си му е реда, но беше забавен
Другият - една анимация - That Christmas, който ми се стори откровено скучен.
LethianDream
Цитиране
06 януари 2025
The_Doctor46 написа
Rostik79 написа
Както си му е реда.

Това е семейство за показ! Браво! Страхотни сте

Конклав-а още довечера ще го дръпна, няма да мога да спя дa разбера с какво е по-оригинален от The Substance Иначе, за гледането, аз си свалих Субстанцията от рутракер- перфектно качество с английски субтритри.

lyubohar
Цитиране
06 януари 2025
Е що се хабиш, ти отдавна вече си си решил, че е лайно, след като е спечелил пред любимия ти филм. И както всички знаем, ще го гледаш с цел да не ти хареса и да го нахраниш утре
nightwarrior
Цитиране
06 януари 2025
Не е нужно да е по-оригинален, нито с по-добър сценарии(второто ми се струва тежко субективно). Важното е да е добре направен и изигран. Освен това хоръри много трудно печелят награди. Също като фентъзи и сай-фай, екшъни(освен ако няма тонове драма вътре).

Като гледам на Конклава жанра и актьорския състав съвсем не се изненадвам, че събира награди. Това без да съм гледал който и да е от двата филма все още.

lyubohar
Цитиране
06 януари 2025
Да, Конклавът си е класически Oscar bait, но беше приятен въпреки това.
bojosan
Цитиране
06 януари 2025
Субстанцията е има в Арената който иска да я гледа, аз я гледах още щом като излезе ама нещо не ме изкефи, филма със сигурност може и да е много як ама тогава си спомням че имах много гаден ден и бех много ядосан, а нали знаете че когато имаш тежък проблем и най яката игра не ти се играе, щото съзнанието ти е в проблема и нищо не те кефи
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.