Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
20 декември 2024
В случая седнах да го гледам с настройката, че ще е супер добро, каквито бяха оценките. Но явно хората имат много ниска база за оценките си- да, за модерна анимация никак не е лошо филмчето, но тези деветки и десетки- смешно е. Иначе за стила, вероятно си прав, аз просто съм опериран мозъчно и правя сравненията много бързо. Повечето хора явно не го забелязват. Пак казвам, Аркейн става, не е тотален боклук, но личната ми оценка е между шест и седем. И самият факт, че нямам желание да гледам МЕГА СИЛНИЯ И ВЕЛИК втори сезон след 3 епизода говори сам за себе си.
lyubohar
Цитиране
20 декември 2024
По принцип може да намалиш постоянното говорене за "хората" и какво не е наред в оценките им и колко им е ниска базата (а моята колко е висока, ahem, ahem). Това само потвърждава каквото казах преди и говори повече за теб, отколкото за тях.

Иначе вторият сезон се завърта след 3 серия, както беше и с първия. Пък дали имаш желание да го догледаш или не не ме вълнува особено, казвам го за другите - като всеки добър сериал има нужда да набере малко инерция в историята и образите, но внимателното гледане се възнаграждава многократно.

Rostik79
Цитиране
20 декември 2024
Аз като го гледах Arcane си мислех и за Bioshock Infinite - също доста подобна стилистика, но и Dishonored си е същото. Ако гледаш някой откъс без да знаеш, спокойно може да си кажеш "Я, направили са филм по Dishonored".

Иначе изгледах първите 4-5 епизода на първи сезон, яко е, но нещо не ми задържа интереса. Трябва да го догледам.

LethianDream
Цитиране
20 декември 2024
В първия сезон ми е интересно какво ВЕЛИКО се случи, че не разбрах? Тривиална история с още по-тривиални герои (освен копирания арт стил).
Аз затова и чаках втори сезон да ме РАЗТЪРСИ (справка- поне деветки като оценки на ВСЕКИ един епизод в имдб). Ми не успя, толкова ме разтърси, че сега грам не ми се гледа. Не знам какво възнаграждава този сериал, но определено не е интелекта Но щом теб те радва, няма лошо, аз си изказвам личното мнение, че неслучайно е доста неизвестен този сериал. Така и трябва да бъде и да не се лъжат хората по деветките и десетките на опиканите нърдове в имдб.

Ето, Ростик потвърждава моето мнение. Има нещо, което му липсва на този сериал. Може би собствен стил и не толкова тривиални герои, за да те държи наистина на ръба. Иначе имам приятели - художници, които са във възторг от анимацията- според тях това е наистина топ ниво. Но аз не съм художник, а зрител и за мен анимацията е просто фон на историята и героите.

lyubohar
Цитиране
20 декември 2024
Нали беше ужасна анимацията? В такъв случай предлагам ти да говориш и с приятели писатели да ти обяснят за историята, образите и диалозите, може тогава и за тях да прогледнеш

"Аз затова и чаках втори сезон да ме РАЗТЪРСИ (справка- поне деветки като оценки на ВСЕКИ един епизод в имдб)."
Това какво ти говори за настройката преди да гледаш нещо в контекста на каквото казах по-рано?

Сериалът е много интелигентен макар и историята да е сравнително банална (не знам какво очакваш, то всичко е измислено и написано вече). Сериалът възнаграждава вниманието и има детайли, които получават контекст след 3-4-5 епизода, но само ако си внимавал. И никой не ти напомня за тях, който видял - видял, който разбрал-разбрал. Това не е филм на Нолан с постоянни ретроспекции и небрежно връщане назад, "скрито" в диалози - да не би случайно моите зрители неандерталци да не са разбрали тука ся това защо стана така. Та да, доста интелигентен е сериалът и е за интелигентни хора

LethianDream
Цитиране
20 декември 2024
Ужасна за анимацията никъде не съм казал, че е Измисляш си в момента

Нолан е класи над тая помия, недей, моля ти се, че наистина се отчайвам Ако не те познавах лично, щях да мисля, че тролиш.. Което не пречи да си тролиш де

Щом този сериал е интелектуален за теб, майка плаче, мисля да спирам да си губя времето повече да пиша за него...Нека го гледат хората и сами да преценят кой прав и кой крив.

lyubohar
Цитиране
20 декември 2024
Не съм казал, че е интелектуален, казах, че е интелигентно направен, не знам дали правиш разлика. Иначе Нолан е среден режисьор за мен, това винаги съм го твърдял (и тук) и не е нещо ново, че да троля. Третира публиката си като слабоумни с постоянните си експозиции. Тук няма такова нещо, ако не си внимавал и си пропуснал половината скрити детайли (както и аз, между другото, на първото гледане), си е твой проблем и няма връщане назад. На второ гледане обаче внимавах много и се вижда колко дълбочина има всъщност и в темите, и в образите и в историята.
lyubohar
Цитиране
20 декември 2024
Rostik79 написа
Иначе изгледах първите 4-5 епизода на първи сезон, яко е, но нещо не ми задържа интереса. Трябва да го догледам.

Догледай го мен ако питаш, ама го гледай внимателно. Като излезе първия сезон го гледах с телефона в ръка и сигурно нямаше да му дам и аз повече от 7-8. После вторият сезон ме грабна и зарибих и жена ми и с нея изгледах отначало първия - но този път внимателно - и все едно за пръв път го гледам. Толкова неща бях проспал, толкова детайли и толкова контекст, че не е истина. И като история всичко се навърза супер мазно.
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
20 декември 2024
Е аз го хвалих тук още като излезе първият сезон, така че you kids get off my lawn!! Още не съм почнал втори, но първият не бих казал, че бе баш за десятка. Имаше някои доста ръшнати персонажи и сюжетни нишки, просто 40 минути на епизод бяха крайно недостатъчни. Както и да е, важното е че въпреки проблемите сериалът е отличен.

Между другото случайно или не студиото зад Dishonored се казва Arkane Studios

lyubohar
Цитиране
20 декември 2024
Така е, малко е ръшнато на моменти наистина, явно се притесняват че повече от 40 минути за анимация и ще изгубят публиката. Иначе тая конспирация с Arcane я забелязах и аз, ама то "аркейн" си е и обикновена дума все пак
nightwarrior
Цитиране
20 декември 2024
Аркейн си е дума като всяка друга и поне в Лигата се ползва от кажи-речи началото. В Лигата та да дадат бекраунда на героите(щото първо са измислени героите, после взеха да се напъват да мислят стори) в един и същи свят има стиймпънк(това дето се показва в сериала, поне първи сезон, втори още не съм го гледал), типичното аниме източно кралство с разните му там духове, северно такова(очевидно вдъхновено от викинги), стандартни средновековни кралства(с магьосници и антимагове), даже гръцка митология, египетски вдъхновено кралство и космически хорър.

Един вид манджа с грозде, но въпреки това някак си успяват да го микснат така, че lore-a им да е смилаем.

В първи сезон дефакто почти всички действащи лица са един вид ориджин сторито на героите от играта. Че са черпили много от различни сфери е ясно, но същото е и с Dishonored и както се казваше по филмите "прилики с действителни лица и събития са случайни".

Просто и Dishonored и Аркейн частта на LoL са вдъхновени от основите на един и същ жанр, нормално да има прилики, но много се различават като стори, като вселена.

Все едно да кажа че The Ascend краде Cyberpunk 2077. А фактически и двете черпят от киберпънк поджанра, но са много различни.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.