Иначе вторият сезон се завърта след 3 серия, както беше и с първия. Пък дали имаш желание да го догледаш или не не ме вълнува особено, казвам го за другите - като всеки добър сериал има нужда да набере малко инерция в историята и образите, но внимателното гледане се възнаграждава многократно.
Иначе изгледах първите 4-5 епизода на първи сезон, яко е, но нещо не ми задържа интереса. Трябва да го догледам.
Ето, Ростик потвърждава моето мнение. Има нещо, което му липсва на този сериал. Може би собствен стил и не толкова тривиални герои, за да те държи наистина на ръба. Иначе имам приятели - художници, които са във възторг от анимацията- според тях това е наистина топ ниво. Но аз не съм художник, а зрител и за мен анимацията е просто фон на историята и героите.
"Аз затова и чаках втори сезон да ме РАЗТЪРСИ (справка- поне деветки като оценки на ВСЕКИ един епизод в имдб)."
Това какво ти говори за настройката преди да гледаш нещо в контекста на каквото казах по-рано?
Сериалът е много интелигентен макар и историята да е сравнително банална (не знам какво очакваш, то всичко е измислено и написано вече). Сериалът възнаграждава вниманието и има детайли, които получават контекст след 3-4-5 епизода, но само ако си внимавал. И никой не ти напомня за тях, който видял - видял, който разбрал-разбрал. Това не е филм на Нолан с постоянни ретроспекции и небрежно връщане назад, "скрито" в диалози - да не би случайно моите зрители неандерталци да не са разбрали тука ся това защо стана така. Та да, доста интелигентен е сериалът и е за интелигентни хора
Нолан е класи над тая помия, недей, моля ти се, че наистина се отчайвам Ако не те познавах лично, щях да мисля, че тролиш.. Което не пречи да си тролиш де
Щом този сериал е интелектуален за теб, майка плаче, мисля да спирам да си губя времето повече да пиша за него...Нека го гледат хората и сами да преценят кой прав и кой крив.
Между другото случайно или не студиото зад Dishonored се казва Arkane Studios
Един вид манджа с грозде, но въпреки това някак си успяват да го микснат така, че lore-a им да е смилаем.
В първи сезон дефакто почти всички действащи лица са един вид ориджин сторито на героите от играта. Че са черпили много от различни сфери е ясно, но същото е и с Dishonored и както се казваше по филмите "прилики с действителни лица и събития са случайни".
Просто и Dishonored и Аркейн частта на LoL са вдъхновени от основите на един и същ жанр, нормално да има прилики, но много се различават като стори, като вселена.
Все едно да кажа че The Ascend краде Cyberpunk 2077. А фактически и двете черпят от киберпънк поджанра, но са много различни.