Според канона събитията в първия Alien са от 2122-ра по време на връщането на кораба от някаква мина в далечния космос, когато е отклонен към LV426. Пътниците спят, което предполага, че пътуването отнема вероятно години и може да се предположи, че по време на Alien Earth, Ностромо е вече на път към Земята или все още на минната планета, но във всеки случай е далече от Земята.
Все още е спекулативно дали Уейланд-Ютани (или друга корпорация) са знаели, че има нещо на LV426 и може би точно сериалът може да даде отговор на това. Възможно е някак събитията от сериала да доведат до знание за LV426 и поради това Уейланд да отклони кораба, което довежда до събитията от старите филми.
Във всеки случай май сериалът игнорира събитията от Прометей и Ковенант, които се случват 20-30 години по-рано, освен ако не се спомене нещо допълнително в сериала по въпроса.
Не е задължително сериала да игнорира двата филма. Все пак сериала е от гледна точна на Prodijy, WY, може да са наясно със събитията от филмите, защото са свързани с тяхната корпорация(дето се казва, това може да е била една от причините на кораба да има пришълец). Но и да не знаят за случилото се, пак може да има логика. Щото ако не се лъжа в Прометей мисията е идея на Питър Уейлънд, който тогава май го смятаха за мъртъв, преди да се покаже, ама може и да бъркам (отдавна съм го гледал).
Ще е интересно как ще се навържат събитията до края на сезона.
ДЪНО!
За мен от тези вселени истински негледаем е Хищникът от 2018-та на Шейн Блек - ето това бих нарекъл тотално ДЪНО и ако можех, бих си го изтрил от спомените.
Не мисля, че за мацката идеята е да е "главна" тип Рипли. Странна е, но има харизма. И определено индийското дете не е "лошият" (нито има дефинитивен такъв, освен може би шефовете на корпорациите). И най-важното за цялата вселена - атмосферата - са я докарали доста добре.
Мисля че и аз, и Ростик и nightwarrior се считаме за фенове на вселената, така че теорията ти, че сериалът е отвратителен за всеки фен не се подкрепя от хладните факти - само на теб не ти харесва, следователно проблемът си е в твоя "телевизор" или просто пак си контра заради нуждата да си антиконформист ![]()
И не знам защо е нужно след всяка серия да идваш да ни казваш колко е гаден, разбрахме ![]()
След две серии ще дойда значи
"Не знам как въобще нещо някога ти харесва с подобна нагласа (освен ако не го нахранят медиите - тогава автоматично е "шедьовър")"- абсолютно нищо вярно няма в това писание при положение, че харесвам и обожавам всичко на Нолан, който е масово харесван (вкл. и от медиите).
Въобще не тръгвам с нагласа при гледане, просто гледам и се наслаждавам. В случая обаче с този сериал, идвам да се изхрача на боклука, когато е необходимо. И го правя с анализ на база на предишните филми, които са ми пресни. Вероятно ако подходя като теб и гледам сериала за кеф, вече забравил колко силни бяха филмите преди него, бих си казал, "Уау, найс, супер е"
Щом те радва да го гледаш като лаик, твой проблем, за мен е престъпление изобщо да се появи на бял свят.
И да кажа нещо положително за сериала- двата мега яки образа, заради които не бих дал кръгла нула са оченцето с пипала и ненормалната "бременна" андроидка, те дотук правят шоуто и ми е любопитно как ще ги развият.