Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
lyubohar
Цитиране
10 декември 2025
Не е вярно това, има си хубави филми, просто вече трябва да се търсят сред плявата. А One Battle After Another вероятно ще обере де що има награди.

Bugonia, Train Dreams, Frankenstein - ето 3 добри американски филма само от последния месец. Имаше и много хубави неамерикански, разбира се...

Rostik79
Цитиране
10 декември 2025
Съгласен съм с Любо, че има достатъчно добри филми, включително и американски. Eddington още не съм гледал, който мисля, че ще е интересен.
Изгледах снощи 28 години по-късно - новата част в поредицата, на която първият филм ми е сред любимите. Обаче този ми беше на ниво средностатистически слашър и със страшно много plot holes и откровено нереалистични неща, които много чупят възприятието. Сега пак някой ще каже "ама то това е художествена измислица, няма нужда да е реалистично", но все пак 28 години след края на цивилизацията да влезеш в изоставена от тогава бензиностанция и тя да е пълна с бензинови пари, които видиш ли 28 години се натрупват и няма как да се проветри иначе продънената и разнебитена постройка ... няма как да стане. Някои зомбита са мутирали в пълзящи по земята човеци, които се хранят с червеи и от това стават угоени и дебели ... освен ако Гарланд и Дани Бойл не са превърнали филма в някаква форма на сатира, свързана с Брекзит и имигрантската вълна.
За капак финалът беше истински WTF в лошия смисъл обаче. Който го е гледал, знае какво имам предвид.
LethianDream
Цитиране
10 декември 2025
Никога не ми е харесвал първия филм от поредицата 28 дни по-късно, който не знам защо се води с култов статус и задължителен. Плосък зомби хорър, ако не се лъжа Килиън Мърфи играеше главната роля, и то когато още не беше актьор на добро ниво. Съответно не съм гледал и не смятам да гледам продълженията- седмиците и годините
Mitko6000
Цитиране
10 декември 2025
Ами, според мен, никак не е плосък. Излезе във време, когато всичко в зомби жанра вече беше правено и вкара доста пресни елементи.

Първо, вирусът не е случайно пръкнал се. Реално е базиран на неща като Бяс и Ебола, които наистина съществуват. Преди неща като The Last of Us, да вкарат идеята за Cordyceps от мравките.

Второ, самите зомбита са доста бързи и реално имат повече акъл, отколкото класическите тромави и безмозъчни трупове, които бяха преди.

Трето, развива се във време, в което нормалната цивилизация вече е отишла по дяволите, не се случва тепърва. Филмът много бързо в интрото и първите надписи обяснява какво се случва в началото.

Четвърто, проблемите които героите имат, не са само от чумата. Втората половина на филма засяга други теми.

Килиан Мърфи е млад, да, но доста добър в ролята си. Този филм реално изстрелва кариерата му. Аматьорската кинематография и филтрите който ползват, също допринасят към филма.

"28 дни по-късно" си е може би, най-добрият зомби филм, според мен. Новият не съм го гледал, но "28 седмици по-късно" не ми хареса особено.

Rostik79
Цитиране
10 декември 2025
Плюс за мен основната идея, която в края на филма се избистря, когато мацката не беше сигурна дали Джим (Килиан Мърфи) сам не е станал инфектиран заради яростта, която имаше и за малко да го заколи. Т.е. инфекцията е само катализатор за нещо, което всички имаме в една или друга степен и при особени обстоятелства можеш да достигнеш такива нива на агресия и ярост, че ставаш почти неразличим от инфектираните.
The_Doctor46
Цитиране
10 декември 2025
Като стана дума,аз нещо в последните години тотално загубих интерес към киното.Казвал съм сто пъти,сериали не гледам,но гледах филми,а сега вече много рядко.Примерно за 2025 съм гледал 5 или 6 филма.Когато имам свободно време,винаги предпочитам да играя някоя игра,да спортувам,или да гледам спорт.Не знам защо така стана,но факт.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
10 декември 2025
Не е само при теб, Докторе. Аз пак си гледам филми, може би повече от теб и сериали също, но все по-малко намирам такива, които да ме впечатлят и да запомня. Да не говоря за любимите ми жанрове сай-фай и хоръри, където е голяма суша за качествени заглавия.
Mitko6000
Цитиране
10 декември 2025
То и аз съм така. Плащам си по 20 лева на месец за Netflix, но реално рядко сядам да гледам някой филм, или сериал. Имам и доста филми на компютъра дръпнати от торентите, но още не съм седнал да ги гледам.
tenga
Цитиране
11 декември 2025
Вие сте добре, аз търсих в продължение на 1 година някой приятел който има Netflix да ми даде акаунта си за да гледам филми, защото не ми се даваха кинти, щот съм стиснат като костенурка. Накрая след няколко месеца разбрах съвсем случайно докато си проверявам онлайн банкирането, че аз реално от 3 години всеки месец съм плащал по 20 лева за Нетфликс. После се оказа че децата са влезнали и са си го пуснали да гледат, а картата ми е била запаметена. Като се сетя за тази история и пак ми завират лайн*та
Rostik79
Цитиране
11 декември 2025
Чух доста отзиви, че новият сезон на Stranger Things вече е изчерпан като идея, заснето е насила, не е интересно, с една дума: не става, но реших да си го пусна, че мен си ме кефи по принцип това сериалче и мога да кажа, че този сезон отново ме кефи на макс. Знам, че е тийн, има глуповат диалог, нелепи моменти в историята и т.н.. но ми е забавно да го гледам, заснето е на добро ниво, CGI-ът бива, персонажите са ми симпатични, действито е интензивно.
Първите 4 епизода изгледах на един дъх почти. Сега чакам последните 4 епизода, които са по час и половина всеки, а финалният е 2+ часа. Т.е. все едно 4 игрални филма.
lyubohar
Цитиране
11 декември 2025
За мен е изчерпан от сезон 3 поне Напълно съгласен с първия ред
LethianDream
Цитиране
11 декември 2025
Не съм гледал 4-ти сезон на ST, за мен всичко приключи с тъпия трети сезон, напълно съгласен съм с Любо.
Rostik79
Цитиране
11 декември 2025
Трети кой беше? Дето имаше съветска база под градчето ли? Да, беше доста тъпо и той май беше замислен за финален, после измислиха четвърти да продължи сериала и той ме върна. Беше ОК.
LethianDream
Цитиране
11 декември 2025
Хм, да, трети беше със съветските тъпотии.

Може да дам втори шанс на сериала, ама нека излязат всички серии, да ги бинджна двата сезона за един уикенд

Mitko6000
Цитиране
11 декември 2025
tenga написа
Вие сте добре, аз търсих в продължение на 1 година някой приятел който има Netflix да ми даде акаунта си за да гледам филми, защото не ми се даваха кинти, щот съм стиснат като костенурка. Накрая след няколко месеца разбрах съвсем случайно докато си проверявам онлайн банкирането, че аз реално от 3 години всеки месец съм плащал по 20 лева за Нетфликс. После се оказа че децата са влезнали и са си го пуснали да гледат, а картата ми е била запаметена. Като се сетя за тази история и пак ми завират лайн*та

То допреди да си обновят политиката и да искат верификация от собственика на акаунта, бяхме 4-5 човека на един акаунт и плащахме по 5 лева на месец.

Ама впоследствие спряхме да го гледаме, но аз след време почнах и си направих отделен акаунт. И 20 лева прецених, че не са толкова много и като ми се гледа, плащам.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.