1/ Pluribus - след изключителното силното начало, последните няколко епизода едва ги издържам, бавна, убийствена скука, която страхотната игра на Карол не може да спаси. Копирана идея от великия Soilent Green за труповете.. и нищо друго интересно. Разчитам да се позасилят нещата до финала, иначе супер идеята за края на света ще отиде в кофата.
2/ Fallout - нарочно сякаш се пазех от този сериал като огромен фен на игрите. Но излиза от сряда втория сезон и викам, айде да наваксам, бум, ударих половината първи сезон през уикенда. Еми, хареса ми, не е някакъв невероятен шедьовър, но е много приятен сериал. Наблегнали са на черния хумор, което много ми допада, без да изпадат в някакви лигни и тотални промени като сериала по Пришълеца. Страхотна игра на всички, най-вече на Ела Пърнел и Уолтън Гогинс, които разцепват. Черният командос за сметка на това откровено ме дразни и чакам да го приключи някоя гадина из пустошта
Днес и утре ще си довърша първи сезон и директно се мятам на втори сезон точно навреме. Между другото сериалчето ме накара да си започна Fallout: New Vegas, размазване върху дървената графика от 2010 година. Абсолютен култ!
Вчера нещо странно ми се случи. Реших да гледам сериала Jack Ryan с Джон Красински. Стори ми се ОК първия епизод - имаше си конспирация, вируси, лов на терористи. В края обаче разбрах, че това е ... седми епизод от първия сезон, незнайно как се е стартирал (може би защото споделям акаунта с брат ми и той е гледал, но е влязъл по погрешка с моя профил). Обаче направо нямаше момент, в който да се зачудя какви са тези персонажи и какво се случва, каква е историята. Все едно ми беше като първи епизод. Всичко си беше ясно и на място. Дупките, които после разбрах, че са дупки, се подразбираха съвсем ясно какво се е случило преди това. Че това на всичкото отгоре е и предпоследният епизод за сезона. Мога последния да изгледам и да се брои, че съм гледал целия.
Наскоро попаднах на някакво мнение из нета, че филми и сериали днес се правят умишлено с максимално опростени сюжетни нишки, защото хората половината време си зяпат в телефоните или ги пускат сериалите за фон, докато готвят и такива неща, та тази случка може би донякъде доказва тази теория.