Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
15 декември 2025
През уикенда погледах сериалчета и веднаха идвам да се похваля/оплача:

1/ Pluribus - след изключителното силното начало, последните няколко епизода едва ги издържам, бавна, убийствена скука, която страхотната игра на Карол не може да спаси. Копирана идея от великия Soilent Green за труповете.. и нищо друго интересно. Разчитам да се позасилят нещата до финала, иначе супер идеята за края на света ще отиде в кофата.

2/ Fallout - нарочно сякаш се пазех от този сериал като огромен фен на игрите. Но излиза от сряда втория сезон и викам, айде да наваксам, бум, ударих половината първи сезон през уикенда. Еми, хареса ми, не е някакъв невероятен шедьовър, но е много приятен сериал. Наблегнали са на черния хумор, което много ми допада, без да изпадат в някакви лигни и тотални промени като сериала по Пришълеца. Страхотна игра на всички, най-вече на Ела Пърнел и Уолтън Гогинс, които разцепват. Черният командос за сметка на това откровено ме дразни и чакам да го приключи някоя гадина из пустошта Днес и утре ще си довърша първи сезон и директно се мятам на втори сезон точно навреме. Между другото сериалчето ме накара да си започна Fallout: New Vegas, размазване върху дървената графика от 2010 година. Абсолютен култ!

Rostik79
Цитиране
15 декември 2025
Мерси, че напомни за Фолаут втория сезон. Тъкмо днес е последният епизод на Welcome to Derry, че ще почна фолаутчето.

Вчера нещо странно ми се случи. Реших да гледам сериала Jack Ryan с Джон Красински. Стори ми се ОК първия епизод - имаше си конспирация, вируси, лов на терористи. В края обаче разбрах, че това е ... седми епизод от първия сезон, незнайно как се е стартирал (може би защото споделям акаунта с брат ми и той е гледал, но е влязъл по погрешка с моя профил). Обаче направо нямаше момент, в който да се зачудя какви са тези персонажи и какво се случва, каква е историята. Все едно ми беше като първи епизод. Всичко си беше ясно и на място. Дупките, които после разбрах, че са дупки, се подразбираха съвсем ясно какво се е случило преди това. Че това на всичкото отгоре е и предпоследният епизод за сезона. Мога последния да изгледам и да се брои, че съм гледал целия.

Наскоро попаднах на някакво мнение из нета, че филми и сериали днес се правят умишлено с максимално опростени сюжетни нишки, защото хората половината време си зяпат в телефоните или ги пускат сериалите за фон, докато готвят и такива неща, та тази случка може би донякъде доказва тази теория.

LethianDream
Цитиране
15 декември 2025
Едно време сценаристите прибягваха до друга тактика - много епизоди в даден сезон, всеки с отделна историйка, без да има клифхангъри, може да хванеш произволен епизод на Supernatural например и няма как да си неразбрал. Отделно сега преди всеки епизод правят преразказ на основните случки досега, така че да няма пропуск, ако си лъскал бастуна на Ела Пърнел или си готвила манджа за децата
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.