P.S. Респект за Далич, признава, че хърватите бяха по-слаби на терена вчера.
https://www.gol.bg/a/589-katar-2022/360157-zlatko-dalich-si-prizna-sled-03-zasluzhena-zaguba-pozdravyavam-arzhentina-za-pobedata
Колеги, потресен съм след втория полуфинал, това не го очаквах. Разбирам, че Франция нямаше Погба, Рабио и още няколко силни фигури в средата, но такова тотално рухване там не очаквах. Толкова слаба Франция не си спомням да съм гледал последните години- 2 гола след рикошети, Мбапе житния бегач не му чухме името, само второто полувреме на тъча си пусна топката 50 метра напред да тича и накрая логично мароканец го изряза. Лорис със спасявания, мелета в наказателното поле, чистене на топката. Наистина не очаквах, за мен като страничен наблюдател беше срам това представяне на Франция, но нищо чудно отново да станат шампиони, явно това е печелившата тактика сега- всички отзад и дълги топки за житния бегач и Жиру..
Мароко направиха в един момент 74% владение срещу 26% за Франция. Финално владението завърши около 60 на 40 за Мароко. Не знам кой е малкия отбор, но Франция определено игра като малък отбор- Стоук Сити, Нотингам, ей такива дето се борят за оцеляване в Англия.
Шапки долу за Мароко, раздадоха се на макс отново, просто умората си каза думата, а и нямат човек, който да прави разликата в последната третина на терена. Ще ги посрещнат заслужено като национални герои в Рабат.
Гризман действително е в много слаба форма. Вярно, че имаше голям принос за първия гол, но освен това постоянно губи топката, грешни пасове ... Мбапе обаче радва с играта.
Мисля, че ФР - АРЖ ще стане хубав мач. И двата отбора не обичат да владеят много топката и предпочитат бързи атаки, практикуват комбинативен футбол, имат технични играчи, които могат "да лъжат" и да правят на фльонга всяка защита. Очаквам и двата тима да си отбележат поне по един гол и подозирам, че Аржентина ще е новият шампион, макар да съм повече за франсетата.
Отделно Мароко правеха доста нарушения, които във вътрешни първенства щяха и да се оцветяват доста по-често. Доста опити за бърза атака или нещо по-така свършваха с играч на земята. Това е част от играта и не съдя Мароко, че правят каквото им се позволява.
Французите без да покажат кой знае колко са на финал. Дали мислеха за Аржентина, дали подцениха Мароко, все тая честно казано.
Колкото до държането на топката, това може да ти покаже кой е държал повече токата. Толкова. Те и Испанците имах чудовищно притежание на топката спрямо Мароко, ама с това тики-така(или като аз му викам "цък-цък-язък") не смятам че надиграха мароканците.
Круме, чудя се, да ни дразниш ли го говориш, или наистина се кефиш, ако някой печели футболен мач с измислени дузпи и спестени картони. Ако е така, поне си първия човек, който съм виждал да си го признава.