Е, там ако си спомняш съдията първоначално извади жълт картон на Хенеси, ВАР-та после му промени решението, а това с Мароко беше в самия край на мача, което доказва моята теория, че на това световно съдиите избягват да гонят хора и да прецакват мачовете. 2 червени картона за повече от 55 мача е обидно малко, предполагам, че ще се съгласиш. Не съм гледал статистика дали това първенство бие рекорда по най-малко червени картони, но няма да се учудя, ако стане факт.
Меси, колкото и да ми е антипатичен, признавам, че наистина е уникален футболист. Страшни финтове и поглед към играта.
Симпатиите ми бяха на страната на Хърватия, но ми се иска финал Франция - Аржентина и французите да ги бият, ама с много голове и да разреват Меси.
Първо трябва да бият Мароко, де. Мбапе, Жиру и Гризман са радост за гледане в атака и са "голаджии" и очаквам да скъсат мрежата.
В такъв случай, щом си се събличал по физическо повече от веднъж и можеш да си представиш играта като играч, а не само като зрител, би трябвало можеш да си представиш как при ситуация 1 на 1 водиш топката, буташ я покрай опонента ти и след това се удряш челно в него. Това реално можеш да го правиш при ВСЯКА ситуация 1 на 1 и в следващия момент ако се свири нарушение в този случай, защитаващия вратата си е принуден да се дърпа от пътя ти, за да не му свирят нарушение. Именно това се случи при втория гол - вратаря буквално се отмести надявайки се нападателя да бие в него, защото ако беше останал на място, се удряше пак в него и същата абсурдна дузпа. При третия беше очеизвадно, че защитата просто я е страх да се доближи до джуджето. Не отричам безсвпорните му футболни качества, но години наред се радваше на съдийски комфорт в най-подпирания отбор в историята на футбола, сега и тук цяло световно го бутат. Просто няма как да не го мразя това арогатно гадно джудже, ако ще да е добър колкото Пеле и Марадона взети заедно.
Освен това - когато дадеш една такава дузпа, ситуацията не приключва с изпълнението ѝ. Такава абсурдна дузпа буквално плаши защитаващия се отбор за целия мач от тук нататък да влиза в единоборства в близост до собствената си врата от страх за нови безумни нарушения в негова вреда. Още повече като не за пръв и втори път на този турнир се свирят леки нарушеня точно в полза на конкретния противник. В не една и две ситуации се виждаше изключително боязливата игра на известните иначе с твърдостта си хърватски защитници.