Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
9
...
14
>
The_Doctor46
Цитиране
07 декември 2022
Те хубаво отпаднаха испанците,но аз на Мароко няма как да се радвам.Рядко срещан анти-футбол.120 минути ритане напосоки. 23% владеене на топката, 216 паса за два часа игра.Това ако е футбол,аз съм ядрен физик.Такива отбори не искам да гледам на 1/4 финал.Испанците с този тики така стил,няма как да прокопсат,а и Енрике събра де що може от Барса,а те в момента не са в топ форма.Също така някой трябва да ги научи да бият дузпи.Единствения отбор в историята на световно финали,който е отпадал 4 пъти след изпълнение на дузпи.Общо 5 пъти са стигали.В Русия пак така отпаднаха,баш от руснаците.Надявам се Португалия да пробие бетона на тази типове.Те така си играят,автобуса и напред каквото стане.На африканската купа им гледах мача с Египет,пак същата игра,но там не им се получи.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
07 декември 2022
Срещу Испания няма как иначе, а Мароко са доста далеч от антифутбола- за разлика от гнусните антифутболни отбори Мексико и Дания, те поне имат страхотни играчи на почти всеки пост, ако искаш може да ти ги изброя, и всички играят в топклубове- като почнеш от страхотната дясна част с Хакими и Зиеж и минеш през Буну и Ен-Несири. Играха момчетата с много желание, мен са ми адски симпатични, особено като се сетя за страхотното им поколение начело с Мустафа Хаджи през 1998, което не излезе от групите заради бразилско-норвежките сметки.
То само финта на Софиян Буфал, с който направи за смях Йоренте, мога да си го гледам с години...това е доста далеч от антифутбол, поне за мен
Ludnichar
Цитиране
07 декември 2022
Жозе Моуриньо още през 2010 показа как се играе срещу тики-таката. Енрике през 2015 с Барселона спечели ШЛ с много по-директен футбол, ама сега явно е решил да се връща в ранните години на Пеп. Нямаше как да прокопсат с тая игра срещу грамотни дефанзивно отбори.
Според мен Португалия е далеч по-неудобна за отбори, които обичат да паркират автобуса, защотото имат много резки и изобретателни играчи, които умеят да играят на тестни пространства, а не само да си подават 1500 пъти около центъра и да се бият в гърдите колко владеят топката. Особено наистина ако ЦР7 пак започне мача на пейката. Просто си личи колко по-освободено играе целия отбор, когато не трябва да се съобразява с него. Малко приличаха на спринтьор, който на тренировка е тичал с оловни тежести на краката и после като ги махне, направо полита.
Souls Games Maniac
LethianDream
Цитиране
07 декември 2022
Франция с Мбапе също е много тегава за отбори, които паркират автобуса. Имат много силни крила и бекове, които не се притесняват като излязат един на един със защитник и често го правят сам да си говори- Тео Ернандес, Дембеле и разбира се, Мбапе. Завършени футболисти, не като тия смотльовци Педри и Гави и дърваря Бускетс, които подадат назад или настрани и гледайте ни, владеем ние топката 90% от времето.
Ми яжте ми кура- това за мен е най-грозния и безинтересен футбол
Ludnichar
Цитиране
07 декември 2022
Абсолютно съм съгласен с целия пост. За мен като цяло Франция е основния фаворит насветовното - имат нечовешка дълбочина на състава и изключителен треньор. Плавно преливат поколенията, а шамара от миналото лято още им звучи и ще ги пази от подценяване ... макар че то няма много кого, освен ако случайно не излязат с Мароко на 1/2 финал.
А за анти-футбола - за мен тики-таката е повече анти футбол, отколктото забъркването на бетона. Най-естественото нещо за един футболен отбор е на върха на "пирамидата" да имаме нападател. Тия деветки от алиекспрес и тия системи 4-6-0 да си ги заврат ... да не обяснявам къде. Марко Асенсио от 3-4 години е твърда резерва в Реал, играе като халф, тука Енрике ми го пуснал да води атаката. Ми айде у лево!
Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
07 декември 2022
Летиан,айде нЕма нужда. 20 процента владеене на топката и 200 паса за два часа игра. Няма значение къде играят,важно е какво показват. Едно положение имаха за цял мач(през продълженията) и помпане напосоки.Това е.Може да са ти симпатични,но техния стил е баш анти-футбол.Педри е много добър играч.Всичко друго,но не и смотан.Гави е дърво,да.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Ludnichar
Цитиране
08 декември 2022
Докторче, масово отборите, които играят срещу тики-така играят по този начин.
Просто стила на другия отборте предразполага. И франция да бяха, щяха да са с между 25 и 30% владеене на топката, само че разлиакта е, че щяха да ги смажат като хлебарки на контри, просто Мароко няма класата.

За мен термина анти-футбол е адски ... не знам как да го кажа ... анти футболен. Има правила. Мароко играе ли по правилата? Играе, следователно това е един от начините да се играе футбол. Кой може да определи дали е по-футболно да играеш с 2 милиарда паса в центъра, или с 2 бързи паса вече да си пред вратата на противника? Въпрос на личен избор. За мен наистина по-грозно и досадно нещо от тики-така няма и ако някога ми се наложи да характеризирам нещо като "анти-футбол", бих го насочил в тази посока.

Но както е добре известно - всеки сам си преценя.

Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
08 декември 2022
Лудничар,аз ги гледах в групите и на африканската купа,те все така играят.Анти-футбол не в смисъл,че не играят по правилата.Просто такива отбори не обичам да гледам,а и едва ли има някой,който да му харесва.Нямат класа да се надиграват с топ отбор.На 1/4 финал на световно,не искам да гледам автобуси.Носи ли им тази тактика успех?Очевидно.Трябва ли така да играят?Естествено,щом им носи успехи.Всъщност това е единствения стил,който може да им донесе успех.Аз лично смятам,че всеки отбор,независимо дали е Франция,Бразилия или Португалия ,ще имат проблеми с фесовете.Колкото до тики таката,това също е супер противно.Хубаво е да гледаш директен футбол.
Ludnichar
Цитиране
08 декември 2022
The_Doctor46 написа
Лудничар,аз ги гледах в групите и на африканската купа,те все така играят.Анти-футбол не в смисъл,че не играят по правилата.Просто такива отбори не обичам да гледам,а и едва ли има някой,който да му харесва.Нямат класа да се надиграват с топ отбор.На 1/4 финал на световно,не искам да гледам автобуси.Носи ли им тази тактика успех?Очевидно.Трябва ли така да играят?Естествено,щом им носи успехи.Всъщност това е единствения стил,който може да им донесе успех.Аз лично смятам,че всеки отбор,независимо дали е Франция,Бразилия или Португалия ,ще имат проблеми с фесовете.Колкото до тики таката,това също е супер противно.Хубаво е да гледаш директен футбол.

Точно тики-таката сякаш роди точно този тип защитен футбол. Защото той е абсолютно перфектното противодействие. Когато никой нямаше идея как да спре онази Барселона на Гурадиола, Моуриньо направи показно и взе ШЛ с Интер - последния шампион на Европа от Италия. 2 години по-късно Челси в най-слабия си период ги пречупи по същия начин. Гуардиола си замина от там и чистото тики-така се позабрави. Самия той доста се разви като мениджър и в момента много ми допада как играе отбора му, макар да съм фен на Челси.
Странно ми е, че Енрике не залагаше на тики-така в Барселона, а сега е взел да го налага. Може би липсата на качествени нападатели го е принудила да търси варианти за фалшива деветка, нямам идея, но все си мисля, че Асенсио определено не е точния човек за центъра на атакуващите действия. Да бяха привлекли един Иняки Уилямс, който дебютира за Гана чак в средата на тази година на 28 годишна възраст - демек достатъчно си е почакал пичагата да го викнат, ама не са си направили труда.

Специално за мароканците - според мен по-резките и директни отбори много по-лесно ще се справят с "бетона" на мароканците и още Португалия (особено ако пак оставят Роналдо да почива) ще ги отнесе мощно в следващата фаза.

Souls Games Maniac
Ludnichar
Цитиране
08 декември 2022
Спомням си как Левски напусна ШЛ с рекордно негативна (тогава) голова разлика, макар да не беше никак слаб отбор в онзи период. Предишния сезон имахме 1/4 финал за УЕФА все пак.
Но да играеш открит футбол с много по-класни отбори винаги е самоубийство. За теб по-интересно ли щеше да е Мароко да подхождат като Левски и Испания да ги беше била с 5-6 гола разлика? За мен не. Част от интригата е, когато единия е по-слаб, но се защитава добре, дали другия ще успее да пробие тази защита. Е, Испания не успя, и си плати прескъпо.
Souls Games Maniac
TrainPain
Цитиране
08 декември 2022
Аз съм за Португалия, за вас не знам. Ама мога да ви кажа, че ембапе е кадърен, има доста добър удар. Като финтове не съм го наблюдавал. Абе Франция ще спечелят според мен. Нито Англия ми изглеждат добри, Хари Кейн доста слабо се представя и той. Бразилия уж мачкат с Неймар. Няма значение кой мисля, че ще спечели. Важното е, да гледам мачовете от тук насетне. Защото все пак е на 4 години това нещо.
TrainPain
Цитиране
08 декември 2022
Абе само 3 мача съм гледал до сега от това Световно. Хич не съм запален по футбол.
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
09 декември 2022
The_Doctor46
Цитиране
09 декември 2022
Тите прецака мача донякъде.След гола ги върна много назад,а беше очевидно,че хърватите нямат сили.Сами са си виновни,че изтърваха 3-4 много добри ситуации.Хърватите с един,буквално един точен удар, рикошет и гол.Според мен са до тук.Не може винаги да ги покрива вратарчето.Доста читав ми се вижда.
Rostik79
Цитиране
09 декември 2022
Няма да ми липсват тъпите им тик-ток танци. Кефя се за хърватите. Мъжката играха.
<
1
...
9
...
14
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.