hategame logo
Датчани купиха създателите на Duke Nukem
пуснато на 03 март 2014 от pseto
3d realms
От много дълго време, някога легендарното гейм студио 3D Realms е на последните си издихания. Компанията кажи-речи няма екип от разработчици, като разчита единствено на това да лицензира хитовите си игри на външни дружества. Които да създадат нещо читаво, вместо 3D Realms, които едва ли вече са способни на това.

Е, мъките най-накрая приключиха. Датската компания Interceptor Entertainment е купила 3D Realms за неизвестна сума. В резултат, студиото преустановява съществуването си като независима организация.

Както бихте се досетили, мотивацията на Interceptor е да се сдобие с интелектуалната собственост на 3D Realms. Тъй като компанията едва ли има каквато и да е стойност като разработчик. Макар че и брандът 3D Realms е достатъчно стойностен и Interceptor несъмнено ще го запазят жив.

Най-популярната серия на 3D Realms, разбира се, е Duke Nukem. Правата за нови игри от нея обаче са собственост на Gearbox и Interceptor не би трябвало да имат възможността да се възползват от тях.

От друга страна, 3D Realms притежават правата за Commander Keen, предишните Duke Nukem игри, Shadow Warrior, Rise of the Triad и др. На последните две заглавия видяхме римейкове миналата година. Така можем да очакваме тези франчайзи да се възродят... по един или друг начин.

Ще е най-интересно обаче да видим какво се случва с Duke Nukem. Наскоро Gearbox заведе дело срещу Interceptor и 3D Realms относно цъкалката Mass Destruction. В него се твърди, че двете компании нямат право да разработват този продукт. Но дали Gearbox ще успеят да спрат разработката на Duke Nukem: Mass Desctruction?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл