hategame logo
Gearbox съди 3D Realms заради нов Duke Nukem
пуснато на 24 февруари 2014 от pseto
duke nukem mass destruction
Компанията Gearbox ще съди 3D Realms заради нова Duke Nukem игра, която се разработва без разрешението им. Това става ясно от заведена жалба на гейм студиото в Тексас, САЩ.

Всичко се върти около изометричната игра Duke Nukem: Mass Destruction. Заглавието беше тийзнато по-рано през месеца, като вероятно ще има подробно представяне на 25 февруари. Засега знаем единствено разработчиците – 3D Realms и Interceptor Entertainment. Подробности за геймплея липсват, като имаме единствено снимката горе, която всъщност е част от тийзъра.

Най-интересното е, че Gearbox се сдоби с пълните права за бъдещи игри от серията именно след като ги получи от 3D Realms. Това се случи, след като студиото пое риска да завърши Duke Nukem Forever. Който така и не донесе приходи... не, че е изненадващо. Играта беше боклук.

Така поведението на 3D Realms е малко странно – несъмнено те са наясно, че нямат право да разработват подобни продукти. Но явно са се направили на умрели лисици и ще пробват дали ще мине номера.

Вероятно не.

Всъщност, между 3D Realms и Gearbox имаше и други търкания. От които изглежда, че създателите на Duke Nukem са просто на последни издихания и се чудят как да измъкнат повече пари от франчайза. Тепърва предстои да видим какво ще се случи с Mass Destruction. Едно е сигурно – оформя се скандал!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл