hategame logo
Създателите на World of Tanks съживяват Master of Orion
пуснато на 09 юни 2015 от pseto
master of orion 1
master of orion 2 master of orion 4master of orion 3През 2013 година малко изненадващо бе обявено, че студиото Wargaming се е сдобило с правата за Master of Orion. Компанията, известна с едно от най-успешните MMO-та в лицето на World of Tanks, явно имаше планове да съживи класическата походова стратегия.

И да, това наистина ще се случи. Нов Master of Orion бе официално обявен съвсем наскоро. Трейлър по повод на събитието можете да видите долу.

Интересно е, че Wargaming няма да са разработчици – те ще продължат да развиват World of Tanks. Вместо това тежката работа ще бъде възложена на аржентинското студио NGD. Компанията не е особено известна, като може да се похвали с няколко безплатни игри в своето портофлио.

Все пак с финансовите средства на Wargaming имаме пълните основания да очакваме немалко от Master of Orion. Вероятно обаче ще трябва да изчакаме известно време, за да видим и геймплей.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
09 юни 2015
Това е поредица от класа.

WarGaming може и да успеят. Дано.

rado84 avatar
rado84
09 юни 2015
"Интересно е, че Wargaming няма да са разработчици"

Това е най-добрата новина, която прочетох днес! Отдъхнах си! Като ги знам тия от ШитГейминг какви са некадърници, само щяха да осерат и тази игра.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 юни 2015
Мразя да съм вестител на лоши вести, но да не бързаме да се радваме, Радо.

Дори да приемем, че е добра новината, че WG няма да се занимават лично с МоО (не че няма да дърпат конците на тези аржентинци NGD), но ги вижте и тези, дето пряко ще се занимават с проекта - NGD. От портфолиото им си вадя заключение, че чеп за зеле не става от тях, имат няколко игри на кръст и те не стават за нищо, и изведнъж им поверяват работата по такава обичана поредица.

Не ми се вярва, че е толкова въпрос на пари и WG са си направили сметката да им излезе по-евтино, отколкото да поверят работата на известно и реномирано студио. Точно WG не ми се чини да си броят стотинките.

По-скоро си мисля, че става въпрос за контрол. WG наемат студио, което ще работи на толкова къса каишка, че реално ще следва и изпълнява целите, които им е поставил WG. Обзалагам се, че тези NGD са толкова изпълнители, колкото чукът в ръката на ковача е изпълнител.

pseto avatar
pseto
10 юни 2015
Ами то винаги е така в гейминга, Драконе. И не само - в бизнеса като цяло. Който плаща, той поръчва музиката. И при по-големите студия пак е така - каквото им е заръчано, такова правят - едно към едно, без въображение. А и Wargaming са си направили сметката - купили са го за някаква вероятно ниска 6-цифрена сума франчайза от Atari и толкоз. Сега ще пробват да го издоят, а и вече са достатъчно голямо име, че само World of Tanks да бъде ракета-носител.

Ще видим, може и да се окаже някоя приятна изненада. Но ще имам едно наум поне аз.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл