hategame logo
Създателят на The Witness се оплаква от пиратството
пуснато на 30 януари 2016 от pseto
the witness 11
Възможно е Джонатан Блоу да не създаде нова игра след The Witness, научаваме от социалната мрежа Twitter. Изявлението е на самия гейм дизайнер, като за причина се посочва... пиратството.

„Изглежда The Witness е номер едно по сваляния в един торент сайт. За съжаление това няма да ни помогне да направим следваща игра“, пише Блоу.

Изявлението му среща някои интересни отговори – например потребители пишат, че цената от 37 евро за The Witness не е особено ниска. И тук идва един странен коментар на Блоу – че Braid, предишната му успешна игра, е струвал 15 евро, но нивото на пиратството не е било по-ниско.

Явно е обаче, че The Witness не се продава особено добре. Въпреки че в момента отзивите за играта са изключително положителни – и от критика, и от геймъри.

От друга страна знаем, че не е задължително всички, които пиратстват игри да си ги купуват. Напротив, в общия случай ако дадено заглавие не се появи по торентите повечето любители на кракнатите версии не се сдобиват с него. Освен всичко друго миналата година видяхме и The Witcher 3, който макар и да се появи моментално след дебюта си по торентите записа страхотни продажби.

Вероятно скоро ще научим как все пак се е харчил The Witness и дали е оправдал очакванията. Сигурно е обаче, че пресмятането на свалените от торентите бройки от дадена игра като потенциални продажби не е никак добра идея.

Коментари
rado84 avatar
rado84
31 януари 2016
Сега я чекнах в Тубата. За пъзел игра не бих дал и левче и явно не съм единственият, който смята така. Кой нормален човек ще плати сума ти пари за някакъв шарен пъзел?
rosniak avatar
Roskobg
01 февруари 2016
Този забравя, че играта му е насочена към специфична аудитория, а не към масовите вкусове, така че "е 1 едно в един торент тракер" не е нещо особено.
rosniak avatar
Roskobg
01 февруари 2016
" е ноер 1 в един торент тракер"..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл