hategame logo
The Witness все пак е супер успешен финансово
пуснато на 01 февруари 2016 от pseto
the witness 9
Миналата седмица Джонатан Блоу, създателят на куеста The Witness, направи интересно изявление в Twitter. Той се оплака в социалната мрежа, че прекалено много хора пиратстват играта и не е сигурно дали изобщо компанията му Thekla ще може да направи следващ подобен мащабен продукт.

И броени дни след това Блоу обяви, че The Witness се продава рекордно за студиото!

Само в рамките на около седмица след премиерата си куестът е записал повече приходи, отколкото Braid… за година. Именно това е предишната успешна игра на Джонатан Блоу. За Braid знаем, че е продал над 450 000 бройки за четири години... но не е известно как се е харчил в първите си 365 дни.

Естествено The Witness е по-скъпа игра. Всъщност с четири пъти, ако трябва да сме точни – струва 40 долара или еквивалент на щатската валута. Braid струваше само 10 долара. Така и при по-ниски крайни продажби приходите на The Witness ще са достатъчно високи.

Тъй или инак ситуацията е определено странна. Няма начин Блоу да не е знаел, че The Witness се харчи добре, а изказванията на тема пиратство са меко казано противоречиви. Особено и при положение, че дизайнерът вече обяви, че новата игра на студиото му е успех и ще има достатъчен бюджет за наследник.

Но кой ли знае – може би това са рисковете на социалните медии в днешно време.

Коментари
undefined
Miro
02 февруари 2016
Мдаа , определено отново се замисля някаква простотия в близко време , защото има рязко вдигане на разни такива изявления за пиратстването.Дали вдигат акциите на новата защита , мъчат се както през 2005 да изкарат РС по черно и от дявола а конзолите дето се скъсаха да ги хакват по бели от господ, но определено се забелязва някакъв уклон.
pseto avatar
pseto
02 февруари 2016
Според мен просто се опитват да си докарат някакъв допълнителни продажби, опитвайки се да засрамят някого. Предимно на хора от западния свят, които могат да бъдат засрамени, щото в България примерно това е абсурд.

Все пак тактиката е долнопробна. Пичът сто процента е знаел как се харчи The Witness, когато е правил изявленията си, ама си е представял колко още по-добре може да се харчи. Което си е типично балканска черта. Колкото и добре да се развие нещо за теб, ти виждаш, че е можело да се развие с половин идея по-добре и да спечелиш малко повече и почваш да се вайкаш как всичко не е станало по хипер оптималния начин...

undefined
pepito
03 февруари 2016
пиратства се от хора без избор, като пуснаха тая новата защита ко беше - нямаше феноменален скок в продажбите просто който щеше да си купува игрите си ги купи, който не купува отваря торентите гледа че няма и тегли друго и не купува.
всичко го знаят но разни алчни типове гледат статистики и казват изтеглено е ненам си колко милиона пъти, загубили сме еди колко пари, другия път инвестират милиони в защита - продажбите същите ама тогаз са насрани гъзове и малчат
pseto avatar
pseto
03 февруари 2016
Просто и в гейминга има прекалено много хора, които взимат големи решения, но нямат никакво понятие от гейминг. Ако предположим, че в един момент Denuvo започне да се ползва във всички игри и те станат некракваеми - какво ще стане? Мисля, че немалко компании ще загубят. И пиратите коментират игри, и пиратите им дават високи оценки, казват, че са задължителни и т.н. С което мотивират и непирати да ги купуват. Сигурен съм, че немалко компании са напълно наясно със ситуацията - очевидно е, че няма никога да го кажат на глас, но го приемат. Примерно като пиратския Windows - Microsoft много добре знаят и абсолютно ги боли хуя. По-важно е Windows да се ползва, отколкото да се печелят пари. И те така.


Но да, много добре доказано е, че броят на пиратстваните бройки никога не се превръща в крайни продажби, никога.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл