hategame logo
The Witness с над 100 000 продажби
пуснато на 04 февруари 2016 от pseto
the witness 12
The Witness е регистрирал над 100 000 продажби, научаваме от поредно блог съобщение на Джонатан Блоу, създателят на куеста. Разбираме също, че регистрираните приходи от заглавието възлизат на над 5 милиона долара.

Доколкото с тази сума все още не могат да бъдат избити разходите от бюджета за The Witness, то това ще се случи скоро.

„Изглежда с течение на времето ще излезем на плюс, което ще ни позволи да правим още хубави игри в бъдеще“, казва Блоу. Той добавя, че идеята на The Witness никога не е била да е супер печеливш, напротив – целта е била да видим „красива, интересна и интригуваща“ игра.

Което малко противоречи на цената от 40 долара за The Witness. Която си е доста високичка за подобен тип заглавия, а и Braid на Джонатан Блоу струваше само 15 долара. Спорно е дали по-ниската цена нямаше да доведе до повече продажби, което в крайна сметка да донесе еднакви приходи... но The Witness да достигне до повече хора.

Тъй или инак играта е успешна. Въпреки изявленията на Блоу от края на миналия месец, че заради пиратството няма да е възможно за разработчиците Thekla да създадат нов подобен качествен продукт...

Коментари
undefined
z0ne
04 февруари 2016
Ко?? Не!

http://steamspy.com/app/210970

~62 200

pseto avatar
pseto
04 февруари 2016
Все пак има и PS4 версия играта, тъй че вероятно са поне толкова продажбите, ако не и към ~150 000 ако предположим, че PS4 версията се харчи по-добре. Макар че са си чисти спекулации това, де.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
06 февруари 2016
Аааа, знам го този. Дружката на оня боклук Фил Фиш. Да същия дето направи оная надценена pixel шитня Fez.... Помня че когато оная пикла Фиш почна да реве като теле в нета реших да му изпираствам играта с особено голямо задоволство. След като установих че е нищо повече от "le retro" прехвален indie боклук с някоко добри хрумки но потресаващо бързо доскучаващ геймплеи, го затрих леко раздразнен че изгубих време с него.
С оглед на това, че тоя не е поразличен няма да дам и стотинка.
Виж като позитив бих похвалил факта че енджина на играта е house made, но няма да се изненадам ако са го разработили на базата на Unity.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл