За хорайзъна съм съгласен, за мен и първата беше малко над посредствеността.
Също така хубавата графика е доста субективно. В самото понятие "графика" често хората включват и artwork, което е съвсем друго нещо. Примерно Диското има страхотна графика и невероятен artwork, макар и графиката да е много по-евтина от на ААА заглавие, но в случая не виждам как с повече пари би станало по-добре. Същото важи и за другите игри от списъка.
От друга страна лично аз не бих сложил с лека ръка продуктите на From в графата "типично ААА заглавие". Хем са ААА, хем са с много инди вайб на толкова много нива, че може дисертация да се напише
И последно за Hollow Knight - историята там е точно толкова дълбока и апокрифна, както в соулс игра. Със същите разклонения, скрити куестове и невидими връзки. Силно инспирирана е от соулс игрите и като цяло не мисля, че играта отстъпва по дълбочина в каквото и да е. Ако някой я направи триизмерна и я прерисува, ще стане страхотна souls игра.
@TheDoctor46, Lyubohar
По принцип е доста по-трудно за инди студио или модинг екип да строят Third Person игра като Elden Ring или The Witcher или God of War - защото там добрата анимация е просто изискване а добрата анимация винаги струва пари. Не е като с FPS игрите например, където модърите и индитата могат съвсем спокойна да бият дори най-добрите AAA игри на всички времена, без бюджет. Просто Third Person играе добре за малкото неща, които AAA винаги правят добре - продукция, анимация и voice acting.
При Elden Ring иначе "графиката" си е зле. Това е игра с адски добър арт дизайн, но на ниво графика е като игра от 2015-2016. Повечето индита реално вадят по-добра графика. Ето, Stray има по-добър енджин, върви по-добре и има по-добри графики.