Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
6
...
9
>
Straicar
Цитиране
31 декември 2022
Честито на печелившите и весело посрещане на новата година.
Да сте живи и здрави и да си пожелаем много нови и интересни игри през новата година
nightwarrior
Цитиране
01 януари 2023
Малко съм разочарован от играта на трето място, но като цяло не лоша класация. На печелившите от томболата (велика дума) честито. На всички за много години и дано тази година всички да сме в страшна дилема какво ще ни е в топ 3 заради голям избор.
Veluvian
Цитиране
01 януари 2023
Хай честито на победителите! Най - хубавото нещо е, че се измина още една година, в която форумът продължава да е активен! Да сте здрави всички през новата!
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
01 януари 2023
morgoth_srs
Цитиране
01 януари 2023
Въобще не мисля, че Horizon е посредствена игра.
The_Doctor46
Цитиране
01 януари 2023
Когато AAA игра е направена както трябва,например Elden Ring,няма как инди да се сравнява,колкото и добро да е.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
01 януари 2023
Абе има доста примери...Hades, Disco Elysium, Subnautica, Hollow Knight, сигурно пропускам доста. Всички са изпипани до най-малкия детайл и не отстъпват по нищо на ААА заглавие.

За хорайзъна съм съгласен, за мен и първата беше малко над посредствеността.

Цитиране
02 януари 2023
The_Doctor46
Цитиране
02 януари 2023
Това си е субективно.Ти харесваш turn-based игри,но аз също мога да кажа,че не бих разменил нито една соулс-подобна игра за Divinity,защото аз не харесвам turn-based.Специално за Divinity и Disco чувам само суперлативи,но не съм фен на жанровете и не ги играя.По правило индитата са силни в изометрични игри.Не само,но главно.Или 2D платформъри.Понеже стана дума за соулс-подобна,ако ми посочиш поне едно инди,което да се доближава до нещо правено от ФРОМ ,или поне Team Ninja,мога да се съглася с обобщението,че ААА игрите са по-добри само графично.Любо ще каже Hollow Knight.Да,играта е супер,но няма и част от възможностите ,и дълбочината на ААА соулсите.А и не знам дали има човек,който да не предпочита играта да има хубава графика,независимо дали си на 14 или 60. Това е просто бонус,но е хубаво да го има.Ти питаше защо все ААА заглавия в тройката.Според мен е защото хората ги мързи да търсят читави индита.Едно 80% не стават.ААА игрите не трябва да ги търсиш.Постоянно са ти навирани,защото има кой да плати за реклама и тн.Аз тази година съм играл от индитата Hades,Asterigos Curse of the stars,Thymesia и още 2 мисля.Първите две доста ми харесаха,но съм сигурен,че съм пропуснал доста хубави,просто,защото не ми се търси из необятния свят на индитата.Това е поне част от причината хората да слагат повече ААА игри.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
02 януари 2023
Прав си, инди студио не може да направи игра като Elden Ring по очевидни причини, но като казваш, че инди игра не може да се мери с AAA игра не може да имаш предвид само това. Това не е достатъчен критерий една игра да не може да се мери с друга - не и генерално, както го написа. Ако беше казал "никоя инди игра не може да има production размах като ААА" щеше да си напълно прав. Но да не може да се сравнява по принцип, само защото няма същия бюджет, няма как да се съглася.

Също така хубавата графика е доста субективно. В самото понятие "графика" често хората включват и artwork, което е съвсем друго нещо. Примерно Диското има страхотна графика и невероятен artwork, макар и графиката да е много по-евтина от на ААА заглавие, но в случая не виждам как с повече пари би станало по-добре. Същото важи и за другите игри от списъка.

От друга страна лично аз не бих сложил с лека ръка продуктите на From в графата "типично ААА заглавие". Хем са ААА, хем са с много инди вайб на толкова много нива, че може дисертация да се напише

И последно за Hollow Knight - историята там е точно толкова дълбока и апокрифна, както в соулс игра. Със същите разклонения, скрити куестове и невидими връзки. Силно инспирирана е от соулс игрите и като цяло не мисля, че играта отстъпва по дълбочина в каквото и да е. Ако някой я направи триизмерна и я прерисува, ще стане страхотна souls игра.

The_Doctor46
Цитиране
02 януари 2023
Специално за Hollow Knight имах предвид,дълбочина в геймплея.ER ,а и всяка друга FROM игра,може да я минеш по сто различни начини.Има много оръжия,магии,умения от оръжията,че дори и духчета.Отчасти и света.Както и да го погледнеш,2D не може да ти даде същото усещане като 3D.Иначе по другите параграфи не отстъпва,съгласен.Съгласен съм и за арт стила. Готиния арт спасява иначе грозна графика,но мисълта ми беше за хубава графика,тип Вещера next gen,Cyberpubnk,Crysis навремето и тн.Колкото до FROM,игрите им са отличен пример за това,което обсъждаме.Скапана,остаряла графика,но невероятен арт и изглеждат красиво.Имат инди вайб да,но са си ААА откъм бюджет и екип, и не смятам,че можеха да направят подобни игри с малък екип.Тип Hollow Kinght може,но не тип техните си.
lyubohar
Цитиране
03 януари 2023
Това за ER и инди вайб беше по-скоро за Dandelion, който сложи Elden Ring при Хорайзъна, а според мен не са в една категория, въпреки че са ААА.
Цитиране
03 януари 2023
Charcharo
Цитиране
03 януари 2023
@LethianDream
Я дай всички игри с вотовете за тях, ако го имаш де. Интересно ми е да видя по колко вота има за всяка.

@TheDoctor46, Lyubohar
По принцип е доста по-трудно за инди студио или модинг екип да строят Third Person игра като Elden Ring или The Witcher или God of War - защото там добрата анимация е просто изискване а добрата анимация винаги струва пари. Не е като с FPS игрите например, където модърите и индитата могат съвсем спокойна да бият дори най-добрите AAA игри на всички времена, без бюджет. Просто Third Person играе добре за малкото неща, които AAA винаги правят добре - продукция, анимация и voice acting.

При Elden Ring иначе "графиката" си е зле. Това е игра с адски добър арт дизайн, но на ниво графика е като игра от 2015-2016. Повечето индита реално вадят по-добра графика. Ето, Stray има по-добър енджин, върви по-добре и има по-добри графики.

Цитиране
03 януари 2023
<
1
...
6
...
9
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.