@nightwarrior ми има няма 3000 часа.
Друг е въпроса колко Соулс опита помага тука. В Секиро орпеделено пречеше.
@Rostik79, Bloodborne за 20 лева си е сделка отвсякъде, особено ако е с ДЛС съдържанието.
Относно года, тъкмо пуснах мненито си за последната битка, та ще го споделя и с вас:
Със Sigrun завършва моето God of War приключение.
Битката определено е запомняща се и си залагам шапката, че е вдъхновена от Souls игрите на FROM. Даже подозирам, че използването на няколко различни муувсета, е някаква препратка към Soul of Cinder, макар че разликата в излизането на 2-те игри е само 2 години и ме съмнява разработчиците на Год-а вече да не са били измислили тези неща по времето, когато DSIII видя бял свят.
Тази битка, лично за мен, е перфектен завършек на играта във всяко отношение и я описва перфектно всичко, което вече сме видели. (като в никакъв случай не говорим само за положителни неща)
Определено най-лошото впечатление в God of War ми правят постоянно рециклираните врагове. Мобовете са буквално десетина вида и ги срещаме безкрайно много пъти, което е адски досадно и писващо. Даже Конър МакГрегър го бием 3 пъти, като за мен лично първата битка е 10 пъти по яка от следващите, въпреки, че се начетох на хвалебствия в нета колко била яка последната.При валкириите се случва нещо подобно - повтарящи се движения и накрая всичко обедиено в последната. Макар че там определено не е толкова дразнещо и се опитвам да го приема от факта, че първите 8 са направени по този начин, за да ни подготвят за финалната битка. Така че това няма да го броя като минус на Sigrun.
Друг огромен минус на играта е камерата. Като заглавие, правено специално за PS4, би трябвало някой да се сети, че играта ще се играе с контролер и постоянното губене на lock-а върху враговете е доста кофти геймплей решение. Тази откровенна тъпотия достига своя апогей при Sigrun, която е адски бърза в сравнение с нашия флегматичен спартанец и постоянно ни бяга от погледа. Това хубаво, ама после докато успеем отново да я локализираме, вече ни е ударила, а може и да ни е стъпкала, защото го има тоя навик. Смея да твърдя, че ако го нямаше това, щеше да е в пъти по-лесна битката с нея.
Последното, което мен лично много ме напрегна по време на игра и отново най-вече при битката с нея, е системата за хийлване. При положение, че в играта е много препоръчително да ползваме lock-камерата върху вразите ни, да трябва постоянно да спираш за да се оглеждаш къде има изпаднала зелена тъпотия е адски досадно. Това е второто нещо, което според мен прави битката със Sigrun много по-трудна, отколкото би била при нормална система за хийлване, където айтемите са си в теб и просто ги активираш, когато имаш нужда.
Като изключим тези проблеми, битката е много добра, като босът вероятно е с по-богат муувсет от всички босове на FROM. Освен това всичко се случва на изключителна скорост, а аз много харесвам такъв тип битки.
Проблемът е, че 90% от движенията ѝ са супер предвидими и нямаме проблем да ги избягваме, докато:
а) не я загубим от камерата
б) не направим все пак някоя грешка и не се наложи да търсим хийлване
Аз лично наричам този тип битки "нечестни". Когато трудността не идва пряко от муувсета на боса, а от странични фактори, като кофти арена (Father Owl), кофти камера(Lothric/Demon Prince), 2 милиона кръв(Gael/Demon Prince), много малко възможности за хийлване (Invading Executioner) и т.н. За мен еталони в това отношение определено са Orphan of Kos и Isshin Sword Saint - два трудни боса, които обаче винаги те убиват тогава, когато го заслужаваш, а не тогава, когато играта го реши.
За в заключение личното ми мнение е, че определено очаквах повече от God Of War след страхотната трета част и всички хвалби, които чета от година и половина за тази. Но все пак играта ми хареса и няма да остана с лоши спомени от нея, просто не и с прекалено много добри.
А сега остава да се начудя дали да направя все пак и NG+, защото имам този навик.
П.П. Ако сте се уморили от сравненията със Soulslike игри, поднасям извиненията си, просто това е втората не-соулс игра, която играя за последните 3 години.
Между другото отзивите за God of War - последния, са леко смесени, очевидно немалко фенове на оригиналната трилогия не го харесват, защото е доста различен. Аз не мога да сравня God of War III с този God of War, това са съвсем различни игри с един и същи главен герой. Но както писах някъде след Ascension, който показа, че оригиналната концепция горе-долу се е изчерпала, имаше нужда от нещо ново и последният God of War беше добре поет риск.