Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
108
...
427
>
pseto
Цитиране
30 август 2020
И на мен ми бяха такива впечатленията от Vampyr в началото. Стори ми се окей. Но към средата проблемите, които виждаш сега, се увеличават. Трябва прекалено много грайнд, за да си на едно ниво с противниците, излишно е да избиваш чак толкова ловци на вампири, изобщо не се вписва в историята, а също така самият сюжет върви някак странно - едно на ръка това, което казваш - запознаваш се с герой и след 5 минути айде да мреш, ама го има и друго - минават някакви големи моменти от време, в които някои герои и сюжетни нишки сякаш изчезват и после пак се завръщат.

Ама това беше в началните версии, не знам колко точно са оправили Dontnod с времето. Ако са балансирали и оптимизирали битките например и са пооправили темпото, играта като нищо може да се приеме за добра. Като излезе основният проблем беше, че изглеждаше ръшнато заглавието - пуснато по-рано от нужното и изглеждаше така, сякаш франсетата изкуствено се опитват да го удължат. Иначе имаше добри идеи и потенциал. Жалко само, че може би скоро няма да пуснат някоя игра с бойна система като нея и Remember Me, защото и двете по една или друга причина фейлаха комерсиално, а пък игрите им с акцент на сюжета са успешни. А Dontnod показаха потенциал с Remember Me... макар че не знам дали тези хора изобщо са в компанията изобщо.

Аз тези пък поиграх Троя, нещо не ме впечатли. Прекалено солидна стъпка назад ми е спрямо Three Kingdoms. Някак старото наемане на единици, дипломация, развитие на градовете... много назад в миналото ме връщат. Не е помия играта, окей е, като за без пари е доста добре, ама... някои неща трябва да си останат в миналото за серията. Също така шибаните каляски - среден пръст за тях. Това е баси имба шитнята. Гледах едно видео с тях, ама си викам - не може да е толкова зле. Ама като ме double anal penetrate-наха автоматично ги намразих. Там срещаш Ахил, ала-бала - казваш си к'во толко, геройче като геройче... виждаш един-два взвода каляски при противника и усещаш как почваш леко да се напикаваш.

Гледам ся Цубасата е 100 кинта в PS Store-а, направо ще си го взема оттам, дори и да трябва да псувам, ако се окаже кофти ракия и не мога да го продам. От озонци трябва да се чака няколко дни, пулсарци (озонци 2) ич не я продават. Ся наистина е леко нишова играта, ама как пък поне някакви там 10-20 бройки да няма, дет се вика от кумова срама. Реално само няколко човека тука имаме интерес, гледам из нърдс и разните други фейсбук гейм групи има поне няколко десетки, които харесват видеота от заглавието и т.н. Можеше да има някое и друго копие.

Пък то и Wasteland-а излезе... ся като се сгъсти календара и пак ще разберем колко малко време имаме.

Rostik79
Цитиране
31 август 2020
Аз най-после почнах Одисеята и направих 10-тина часа уикенда и стигнах 11-то ниво. Вероятно не съм стигнал до момента с грайнда, защото не съм го усетил. Играта се развива плавно като прогрес до момента и ми харесва. Има доста разлики с Ориджинса и не разбирам хората, които твърдят, че била рескин. Битките се водят много по-различно и разнообразно с допълнителните специални удари. Наличието на наемници някак си те провокира да си по-предпазлив като чистиш бази, иначе те налазват. В Ориджинс от един момент нататък не ти пука дали вдигаш аларма, защото ги избиваш лесно. Но и аз я почнах на предпоследна трудност и умирам доста. Дори на същото ниво като моето противници, но от уникалните (които си имат имена) ми дават зор.

Не знам откъде идва усещането, но като че ли графиката е леееко даунгрейдната, спрямо ориджинс. Или така ми се струва. Може да е просто от това, че ми харесваше повече екзотичната природа и архитектура в Египет - джунгли, палми, пустини, пирамиди, реката Нил .... А тук е някак си по-скучно визуално. И двете на ПС4 играя.

Има някои смешни моменти като например това да се скриеш в храст, който е 20 см висок. Ти си клекнал и половината ти тяло е открито, но войникът те подминава, защото си "скрит"
Малко ми е странна механиката с прогреса на нивото и света. В началото гледам някаква мисия, която препоръчва да си примерно 4-то ниво. Викам си да стана 5-то, че да я мина по-лесно. Ставам 5-то ниво и гледам тази мисия - и тя станала 5-то ниво . В настройките има няколко опции, които не вдявам много как функционират.
Лиспата на идикатор за целта в някои мисии също ми харесва - както псето казва в ревюто, по-интересно е така - сам да откриеш локацията.
Бърза работа нямам - ще играя заглавието както дойде, без да се напрягам. Очертава се добра за отмора, без да се насилваш да правиш разни велики постижения и да трошиш контролери.

nightwarrior
Цитиране
31 август 2020
То това май е до начина на игра. Ако ти е кеф да разкриваш всичко и да се шляеш, няма да усетиш грайнд или нуждата от такъв. Ако обаче фокуса ти е мейн сторито и страничните неща ги правиш от време на време, почти сигурно ще удариш левел стена, която да ти спре прогреса. Аз съм от първия тип и нямах никакъв проблем с прогреса, но разбирам защо някой би се оплакал.

Иначе за графиката... Не я усетих като даунгрейд, а по-скоро като по-измита. Не знам дали обяснявам достатъчно ясно.

Иначе това с динамичния левел на мисиите... май се спираше от някъде... но може и да бъркам играта.

pseto
Цитиране
31 август 2020
Да, зависи от стила на игра. Аз игрите с отворен свят ги играя съвсем хаотично в почти всички случаи. Понякога се случва 4-5-6 часа изобщо да не пипна основната история, просто да си обикалям наляво-надясно и да си правя каквото ми е кеф. След това ми щуква и правя 3-4-5 мисии накуп от кампанията. Точно този стил на игра Одисеята не го позволява (или не го позволяваше преди, не знам дали Ubisoft не са оптимизирали прогресията след всички критики). Минаваш 2-3 мисии и изведнъж бам, следващата е с 3 нива по-високо изискване и ти трябва грайнд. Аз не съм на вълна да минавам странични мисии, искам главни, да видя как продължава историята - но не мога да правя такива. За мен това е против идеята на игрите с отворен свят като цяло, които уж трябва да предлагат свобода. Когато трябва да минаваш страничните мисии задължително, те стават... не странични, а основни. А играта вместо "отворена" става линейна.
Peshp
Цитиране
31 август 2020
Да, одисеята отначало е приятна и не се усеща грайнда. Най голямо удовоствие ми беше от началото, няколко чесовото интро до момента в който се срещаме с Wolf of Sparta. Вече след средата на главната история, всички странични неща беха еднакви и почнах само да трепя тези наемници и там в онази арена, че така най-бързо си вдигах левелите. Често в такива игри, в които левелите имат голямо значение, вместо да грайндя, започвах да се бия с противниците и босовете с левели над мен, които ме убиват на 2-3 удара, а аз им прая мизерни щети. Както правя сега с Vampyr. Одисея е голяма карта, бих казал малки интересни места, за които искаш да отидеш да разгледаш, примерно на Ориджинса и Вещерът имаше толкова много места, за които просто искаш да отидеш.
The_Doctor46
Цитиране
31 август 2020
Аз от всичките асасини не можах да завърша само Одисеята и тази в Истанбул.Просто по някое време ми дойде в повече грайнда. Спред мен са фикснали нещо в тази посока,защото аз също съм от хората,които разкриват всичко и минават всички странични мисии,но въпреки това на няколко места трябваше да грайндя.Де да знам,може и да се бъркам.Харесаха ми груповите мелета,а също и някои умения,но по някое време се улових,че стартирам играта просто,защото съм дал пари за нея и ми е доволно скучна. Някъде там реших просто да я деинсталирам.Картата е голяма,но аз споделям мнението на Peshp,имаше твърде малко интерсни места.Това разбира се си е и до лично мнение и усещане. Сигурен съм,че доста хора са харесали света на Одисеята.Като цяло Ориджинса,въпреки по слабо развитата бойна система ми хареса много,много повече. Изиграх я с удоволствие.Както се казва вкус брат няма.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
HighFist
Цитиране
02 септември 2020
HighFist
Цитиране
02 септември 2020
Peshp
Цитиране
03 септември 2020
Spoiler Alert. Аз не знам дали бях минал всичките разколения, но най ми хареса края при култа и мисля че онова с Питагор, ако не се лъжа, където излизаме от една пещера и Херодот с Брасидас ни чакат с кораба, тези два "края" най ми харесаха, а вече онова с касандра и семейството беше, всякаш виждал съм го и преди.
vldir
Цитиране
04 септември 2020
На Секиро последния бос съм. Един контролер вече счупих. Имам още един да го счупя и него и после конзолата и да не се занимавам с педераските игри вече.
The_Doctor46
Цитиране
04 септември 2020
vldir написа
На Секиро последния бос съм. Един контролер вече счупих. Имам още един да го счупя и него и после конзолата и да не се занимавам с педераските игри вече.
Gid gud. Майтапа настрана,но Ишин е един от най-готините швфове. Трябва да си спокоен. Ако се нервираш чак толкова,зарежи го и пробвай пак на следващия ден. Все пак тва е игра,почне ли да ти носи негативни емоции,няма смисъл. Мина ли Демона?
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
vldir
Цитиране
04 септември 2020
Демона го минах и ми беше кеф дори и да ме би 100 пъти. Тука едни нечестни удари идват от никъде. Човечето уж блокира пък не блокира. Тъпа работа.
Charcharo
Цитиране
04 септември 2020
Започнах Rainbow Six 3 Gold да играя аз.
The_Doctor46
Цитиране
04 септември 2020
vldir написа
Демона го минах и ми беше кеф дори и да ме би 100 пъти. Тука едни нечестни удари идват от никъде. Човечето уж блокира пък не блокира. Тъпа работа.
Не са нечестни. Ще го научиш ама време трябва. Тайминга е важен.
pseto
Цитиране
04 септември 2020
Аз последния бос на Секирото го бих с чадъра, с който можеш да блокираш някои от най-силните му атаки (забравих вече кои бяха, имаше едни яко гнусни в последната фаза). Преди чадъра ме уби 50 пъти и не усещах, че прогресирам особено. Ама в Sekiro се бях зарекъл да не се нервя и грам и понасях целия бой с телешка упоритост (с тук-там средна доза псуване ).

Иначе аз поиграх още малко Captain Tsubasa, както и си мислех, че е възможно да стане - геймплеят е доста бързо омръзващ. Прекалено е базова концепцията, да не говорим, че не е особено "футболна" - няма толкова много тактика, просто заучаване на няколко неща и тяхно повтаряне до откат. За стотина лева не знам дали си струва, откровено казано.

<
1
...
108
...
427
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.