Това не са графични проблеми и проблеми с collision detection или физиката на играта (или на определеният ragdoll).
Поцъках вече малко и макар да срещнах вече от пословичните гличове, имам усещането, че ще се изкефя на тази игра.
Хоризона е по яка.
Много приятно изненадан съм от тази игра. Мисля, че за момента, най-много се доближава до този така търсен вайб от Underground 2 и Most Wanted. Не прави всичко на 100 процента, но е близо. Градът е достатъчно голям, като основно вдъхновение е Маями. Има състезания през деня, както и през нощта, като първите са официални за печелене на пари, а вторите са нелегални за репутация и там се включват така знаменитите полицейски гонки. Управлението си е добро и не съм имал момент в който да се чувствам сякаш загубата на контрол над колата е по вина на играта. Споменах ли че няма микротранзакции? Играта може да се играе и соло, изцяло офлайн и в същото време всички части за тунинг се отключват като играеш, и не се иска грайнд, даже мисля, че е прекалено щедро, и доста от нещата могат да се отключат прекалено бързо.
Самото AI забелязвам, че е доста добро, няма rubberbanding откъм конкурентните състезатели, а само при куките което мисля, че е логично, за да има тръпка. Цялата risk-reward система ми допада. Колкото повече се състезаваш вечер, толкова по-често почва да те гони полиция, и за да задържиш спечеленото, трябва да им избягаш и да се прибереш в гаража без да те видят. А с нарастването на Heat нивото, куките хвърлят все повече неща по пътя ти да те спрат. На моменти почва да ти къса нервите, но е поносимо. Графиката е доста добра, моделите на колите изглеждат супер, както и меторологичните ефекти.
Основните минуси на играта са по отношение на историята. За такива игри е нормално да не очакваме някакво невероятно ниво, но това което е тук, не е на нивото дори на Most Wanted. Колкото и да харесвам историите в игри, тук просто нямах интерес. Мудна, клиширана със стереотипни персонажи, които дори не са забавни за гледане или слушане. Другото ми разочарование е че няма Drift състезания. Има drift евенти където целта е да финишираш с определна сума точки която се прави от Drift. По-добре от нищо, но ми се искаше да има и състезания където целта е пак да прекосиш финала, а не просто да трупаш точки. Впрочем, бях останал със спомени че Underground 2 имаше такива състезания, но след малко търсене онлайн, разбрах че там дрифт евентите са били както в тази игра, само за точки, като целта е да натрупаш най-много за да спечелиш. Не знам дали, детското ми съзнание си е създало грешен спомен или наистина в някоя от игрите имаше подобни стандартни дрифт състезания, не че дрифтът тук е лош. Даже е забавен с правилната кола и части. Друго което не ми хареса е саундтрака, което си е заради вкуса ми. Повечето песни са някакъв микс от модерен хип-хоп с безмислен текст и трап, което на мен хич не ми допада. Повечето време като играя, паралелно с играта ми върви и Spotify, просто защото този тип музика хич не ме кефи. Играта също ми ставаше еднообразна ако играя повече от 2-3 часа, но това мога да го отнеса към всяка игра от жанра. Както beat-em-up, hack and slash и fighting игрите. Отново, повече проблем с мен, отколкото със самата игра.
EDIT: Забравих да спомена нитрото. За разлика от другите части в аркаден стил, тук когато натиснеш бутона, използва една цяла 1 бутилка както в Pro Street, например. Свикнах с това, но винаги предпочитам другият начин, при който нитрото върви докато се задържа бутона само. За сметка на това пък, могат да се слагат повече от една бутилка. Видях че има и ъпгрейди, които още не съм отключил, затова не знам дали това може да се промени към старият стил.
Като цяло, играта е за супер солиден 8-8.5/10. Има много хляб да изядат още докато стигнат нивото на старите игри, дори и на някои конкуренти. За съжаление, Ghost Games, бяха абсорбирани от EA. Бяха на прав път. Дано Criterion, които отново имат отговорността за поредицата продължат в тази посока. Не съм някакъв хардкор разбирач, що се отнася до коли. Чист casual съм в този жанр, затова ще ме прощават ентусиастите. За модерен аркаден рейсър, от които не съм играл много през последните 10 години, този ми хареса много.
Играта има част от вайба на старите откъм нощните състезания. Дневните са повече като нещо тип Pro Street или първия GRID.
Не се доближава напълно, но определно го прави най-добре от всички модерни части от поредицата за последните 10-12 години.
Ако я намериш на намаление или решиш да пробваш Замунда Едишън, препоръчвам. Мисълта ми е да не очакваш нещо на 100% като старите, защото не е.