Бога на игрите се завърна с изказване
Иначе новият GoW - брутален! Аз не мислех, че първата (2018) може да се надгради, особено като започнах тази, обаче можело. Някои казват, че историята им е по-безинтересна, а при мен е точно обратното. Иначе характерно за серията, епични бос битки, които на give me balance си искат няколко опита, но пък накрая винаги е удовлетворяващо да късаш глави и да разчленяваш трупове.
Другото е, че играта е наистина много дълга този път, тръгнеш ли да изпълняваш странични куестове, които си заслужават защото са супер интересни, отпрал си 3-4 часа игра без да си напреднал изобщо в историята. Имам вече над 20 часа, а в главната история не съм и наполовина. До колкото си спомням предната за около 20 часа я превъртях цялата, ама там не ми се играеха странични куестове.
Абе отдавна не беше излизала игра, която да ме накара да цъкам без да ми се иска да оставя контролера. Ейся тоя ефект го има!
Утрото дойде и идвам да разкажа впечатления след около 2 часа разцъкване на Devil in Me. Историята не бих казал, че е особено оригинална- филмов екип, воден от разглезена кино звезда и нервен режисьор отива да прави документален филм за първия сериен убиец в Америка на изолиран остров, като на него има имение, което копира едно към едно така наречения Murder Castle (Замък на убийствата), с който той става известен в края на 19 век.
Както се досещате, почват да се случват разни психарии, хостът ви се спасява, оставя ви с убиец-копикет и вие се мъчите да си опазите екипа от 5 души от настъпващата смърт.
Ще си я довърша уикенда, но не съм особено впечатлен след много силните Little Hope и House of Ashes. Това сега е по-скоро крачка назад- доста джъмп скеъри, неособено яки персонажи като за някои се молиш по-рано да смъртясат (като черната отрепка и абсолютен дебил-фотограф Марк, който е клатил кинозвездата, но сега са в процес на раздяла). Още в началото накарах едната черна перла да награби индийката в лесбосцена, вдъхновен от вчерашния ден, в който в Борисовата градина на една пейка до мен две патици се награбиха и почнаха да си смучат езиците..
Като плюс спрямо предните части са малко повече куест влияния - всеки герой си има предмет, с който отключва врати или забранени ковчежета и тук-там има пъзели, които дори за мен (човек, който ги ненавижда) са супер елементарни за разгадаване.
Като я приключа, ще я мина още веднъж с така наречения Curator's Cut и ще дам финална оценка, засега ми е на трето място в антологията след Little Hope и House of Ashes.
Пуснах си Urban Chaos: Riot Response. Знам че едва ли някай ще се зариби сега да си пусне тази игра, най-малкото защото играта освен дърта, я няма за PC (впрочем би било доста яко ако може да се пусне на по-новите xbox конзоли) Отдавна не бях играл такава яка сингъл плейър пуцалка. Отдавна се канех да пробвам, ама наистина имам тонове игри които не съм пускал и все не идваше време на тази пуцалка от 2006-та, първата игра от създателите на Batman Arham серията.
Просто подценена яка пуцаница. Главния герой е нещо като ченге което прочиства голям американски град от бунтуващи се психопати. Интензивен екшън с взривове, гърмежи и хвърчаши молотовки и какви ли не неща. Технически е доста добре направена (предвид това накакъв хардуер върви и стандартите на това време) Има havok физика, приличен детайл на моделите на героите и много ефекти. Доста моменти има когато машинката изнемогва и цялото това нещо върви с може би 20 кадъра в секунда. Това е единствения недъг на това заглавие (e да и откъм история е доста плоска и npc-тата са на моменти неадекватни ама това за мен не е толкова важно). Спокойно мога да кажа че това е една от най-добрите пуцалки за PS2, която определено е заслужавала повече внимание.
Гледам в тубата xbox версията си върви доста мазно с 60fps и в най-тежките сцени и сега ме е яд че ексбокса ми е у София и не мога сега да играя тази версия. Очаквано е да е така - то разликата в производителността на xbox спрямо ps2 е подобна като между PS4 pro и PS5... ама това вече е друга тема
Като преглътнем това, във всеки останал елемент играта изключително ми хареса. Особено бойната система и битките с босове, с които даже далеч не съм приключил. В неделя сигурно 3 часа се мъчих с един берсеркер (даже на предпоследна трудност), а най-трудните от тези странични босове тепърва предстоят. Екипировката предлага множество различни билдове за всякакви стилове на битка, които можеш да напасваш спрямо противника - билд за "отровни" щети, за realm-shift, за rage-ориентиран стил, за комбинация със стрелите на партньора (stun и hex), дефанзивен билд с определен щит, който абсорбира удари и т.н..
Самите битки са изключително динамични и бързи, а босовете вкарват маса щети. Много от тях имат неспасяеми удари, които има начин да прекъснеш, но само при определени условия. Като видя, че почва такъв удар и не съумея да го спра, направо рестартирам битката, защото е или сигурна смърт, или оставаш на 1%
На някои арени се изправяш пред двама или дори трима боса едновременно.
След финала, се отключват още неща за правене, с които съм се захванал сега и като гледам още доста часове може да има гейминг при това вече без досадни кинематици, а само люти битки.
С удоволствие още веднъж ще я изиграя. Но като цяло смятам играта от 2018-та за една идея по-добра.
Сега доигравам Elden Ring (да, все още не съм завършил първото изиграване ), захванах и ME3 от ремастерираните, че само тя ми беше останала, и след това идва ред на Рагнарока.
Любо - напълно съгласен - диалогът и синематиците в предната игра бяха доста по-на място, някак си цялостната атмосфера беше по-мрачна и зряла. Финалът беше доста по-силен и въздействащ и малко или много ти оставя горчилка.