Бога на игрите се завърна с изказване ![]()
Иначе новият GoW - брутален! Аз не мислех, че първата (2018) може да се надгради, особено като започнах тази, обаче можело. Някои казват, че историята им е по-безинтересна, а при мен е точно обратното. Иначе характерно за серията, епични бос битки, които на give me balance си искат няколко опита, но пък накрая винаги е удовлетворяващо да късаш глави и да разчленяваш трупове.
Другото е, че играта е наистина много дълга този път, тръгнеш ли да изпълняваш странични куестове, които си заслужават защото са супер интересни, отпрал си 3-4 часа игра без да си напреднал изобщо в историята. Имам вече над 20 часа, а в главната история не съм и наполовина. До колкото си спомням предната за около 20 часа я превъртях цялата, ама там не ми се играеха странични куестове. ![]()
Абе отдавна не беше излизала игра, която да ме накара да цъкам без да ми се иска да оставя контролера. Ейся тоя ефект го има!
Утрото дойде и идвам да разкажа впечатления след около 2 часа разцъкване на Devil in Me. Историята не бих казал, че е особено оригинална- филмов екип, воден от разглезена кино звезда и нервен режисьор отива да прави документален филм за първия сериен убиец в Америка на изолиран остров, като на него има имение, което копира едно към едно така наречения Murder Castle (Замък на убийствата), с който той става известен в края на 19 век.
Както се досещате, почват да се случват разни психарии, хостът ви се спасява, оставя ви с убиец-копикет и вие се мъчите да си опазите екипа от 5 души от настъпващата смърт.
Ще си я довърша уикенда, но не съм особено впечатлен след много силните Little Hope и House of Ashes. Това сега е по-скоро крачка назад- доста джъмп скеъри, неособено яки персонажи като за някои се молиш по-рано да смъртясат (като черната отрепка и абсолютен дебил-фотограф Марк, който е клатил кинозвездата, но сега са в процес на раздяла). Още в началото накарах едната черна перла да награби индийката в лесбосцена, вдъхновен от вчерашния ден, в който в Борисовата градина на една пейка до мен две патици се награбиха и почнаха да си смучат езиците..
Като плюс спрямо предните части са малко повече куест влияния - всеки герой си има предмет, с който отключва врати или забранени ковчежета и тук-там има пъзели, които дори за мен (човек, който ги ненавижда) са супер елементарни за разгадаване.
Като я приключа, ще я мина още веднъж с така наречения Curator's Cut и ще дам финална оценка, засега ми е на трето място в антологията след Little Hope и House of Ashes.
Пуснах си Urban Chaos: Riot Response. Знам че едва ли някай ще се зариби сега да си пусне тази игра, най-малкото защото играта освен дърта, я няма за PC (впрочем би било доста яко ако може да се пусне на по-новите xbox конзоли) Отдавна не бях играл такава яка сингъл плейър пуцалка. Отдавна се канех да пробвам, ама наистина имам тонове игри които не съм пускал и все не идваше време на тази пуцалка от 2006-та, първата игра от създателите на Batman Arham серията.
Просто подценена яка пуцаница. Главния герой е нещо като ченге което прочиства голям американски град от бунтуващи се психопати. Интензивен екшън с взривове, гърмежи и хвърчаши молотовки и какви ли не неща. Технически е доста добре направена (предвид това накакъв хардуер върви и стандартите на това време) Има havok физика, приличен детайл на моделите на героите и много ефекти. Доста моменти има когато машинката изнемогва и цялото това нещо върви с може би 20 кадъра в секунда. Това е единствения недъг на това заглавие (e да и откъм история е доста плоска и npc-тата са на моменти неадекватни ама това за мен не е толкова важно). Спокойно мога да кажа че това е една от най-добрите пуцалки за PS2, която определено е заслужавала повече внимание.
Гледам в тубата xbox версията си върви доста мазно с 60fps и в най-тежките сцени и сега ме е яд че ексбокса ми е у София и не мога сега да играя тази версия. Очаквано е да е така - то разликата в производителността на xbox спрямо ps2 е подобна като между PS4 pro и PS5... ама това вече е друга тема
Като преглътнем това, във всеки останал елемент играта изключително ми хареса. Особено бойната система и битките с босове, с които даже далеч не съм приключил. В неделя сигурно 3 часа се мъчих с един берсеркер (даже на предпоследна трудност), а най-трудните от тези странични босове тепърва предстоят. Екипировката предлага множество различни билдове за всякакви стилове на битка, които можеш да напасваш спрямо противника - билд за "отровни" щети, за realm-shift, за rage-ориентиран стил, за комбинация със стрелите на партньора (stun и hex), дефанзивен билд с определен щит, който абсорбира удари и т.н..
Самите битки са изключително динамични и бързи, а босовете вкарват маса щети. Много от тях имат неспасяеми удари, които има начин да прекъснеш, но само при определени условия. Като видя, че почва такъв удар и не съумея да го спра, направо рестартирам битката, защото е или сигурна смърт, или оставаш на 1% ![]()
На някои арени се изправяш пред двама или дори трима боса едновременно.
След финала, се отключват още неща за правене, с които съм се захванал сега и като гледам още доста часове може да има гейминг при това вече без досадни кинематици, а само люти битки.
С удоволствие още веднъж ще я изиграя. Но като цяло смятам играта от 2018-та за една идея по-добра.
Сега доигравам Elden Ring (да, все още не съм завършил първото изиграване
), захванах и ME3 от ремастерираните, че само тя ми беше останала, и след това идва ред на Рагнарока.
Любо - напълно съгласен - диалогът и синематиците в предната игра бяха доста по-на място, някак си цялостната атмосфера беше по-мрачна и зряла. Финалът беше доста по-силен и въздействащ и малко или много ти оставя горчилка.