Не мисля че това е проблема, просто играта реално нямаше категория, в която да бие. Може би в някоя графична, ама пак игрите около нея я минават. Не съжалявам, че я изиграх, но го нямаше "Еха" ефекта на първата. Сторито имаше много потенциал, но го развиха много слабо. Вместо да си вземат поука и да махнат досадни скучните мисии с MJ, те ги увеличиха и я направиха далечна роднина на Рамбо. Аз със паяка ъпдейтнат на макс бия венъмите като не знам какво, тя с 2-макс 3 изстрела ги сваля.
Според мен заслужено си тръгнаха само с номинации.
А друга причини на е, че реално за разлика от Оскарите, тук играе и вота на обикновените играчи. Аз гласувах преди няколко седмици.
Моля те и ти, и Mitko6000 да го направите. А преди това да пробвате в РДР2 да "кривнете" от главния път по време на мисия, you know, да се възползвате от целия тоя отворен свят, дето R* толкова се бият в гърдите с него. Да видите как играта ви посочва среден пръст и ви казва "не ми танцуваш по свирката" и не обезмисля въпросния свят.
Което
иронично
и за щастие
го няма в 1. Когато Р* още правеха добри игри. Които нямаха скучно преминаване на света за "реализъм". Когато героят ти не се движеше като чувал с картофи. Когато играта не ти отнемаше контрол, за да ходиш като охлюв из кампа ти за - познахте - "рЕаЛиЗъМ". Когато не копираха 1:1 момент с песен от предната си игра. Когато не трябваше да менажираш оръжия по коня, които се reset-ваха и ти иде да хвърлиш контролера в стената. И още куп проблеми.
Затова и не вярвам за GTA 6 - да, ще има flashy трейлъри. Но докато не я хвана и не мина няколко мисии и не се разходя аз самия в града, няма да се доверя, че отново могат да правят фън игри.
Не си разбрал, така че не са глупости. Буквално ако СИ В МИСИЯ и не ходиш по маркерчетата/очевидния път, играта те праща във fail state и рестартираш чекпойнт. И аз съм го изпитвал, и хората са го видели:
https://youtu.be/MvJPKOLDSos?t=492
За кое говориш по-точно, че се обърках? Ако е за RDR1, нея съм я превъртал, както и Undead Nightmare. Много добре знам как е играта.
Не знам кое точно обезмисля света в RDR2. На Chapter 2 съм и сигурно вече съм навъртял едни 20 часа, които само съм обикалял и главни мисии почти не съм минавал. Тъй че, явно отвореният свят си върши работата добре. Главните мисии са ограничени. В игра, чиято история е в центъра, какво от това? Има си достатъчно време и място да правиш каквото си поискаш. Ако не искаш история, недей я играй. Както вика Любо, не всички игри трябва да са Zelda или някакво RPG, където само ти дават задачата и ти да намираш как да я изпълниш. В това няма нищо лошо.
Всеки с предпочитанията си де.
Знам, че Нави са доста високи, кефи ме как са го пресъздали. Едно много странно усещане е като отидеш при човешка постройка. Аз съм около 2 метра, при някое от редките посещения до детска градина(да взема племенницата) така се усещам между детските столчета и масички.
Както казах, ще си я изиграя с кеф, ама шанса ѝ да ми влезе в топ игрите е около нулата.
Освен това цъкам и Dragon's Dogma - нагрухах с модове(предимно графични) и за първи път играя с лък(минавал съм я с магьосник и с размахване на меч). Хайпнах се от релийз датата на 2ката и викам дай един път "за последно".
Хареса ми до такава степен, че искам да си се излегна да цъкам на 4K телевизора, а и скоро взех заплата, затова си поръчах PS5 версията и ще продължа играта там. За разлика от повечето, може би бих я добавил в топ игрите ми за тази година. Със сигурност измества позициите на Миража и Hogwarts Legacy.
Найт, като заговори за малките детайли и Нави в човешки постройки, готин детайл който забелязах, е че докато героя ти е клекнал в някое ниско място, ако се опиташ да се изправиш, го чуваш как си удря главата в тавана.
Помня като гледах първия филм на кино през далечната 2009, когато още бях на 12 (времето минава!). След това, изтеглих от Замунда първата игра и бях леко разочарован. Планетата беше добре пресъздадена за времето си, но геймплея си ми омръзна доста бързо. Тук за момента, просто си ми е кеф да обикалям извън мисиите. До такава степен са се справили добре, което е рядкост за Ubisoft, тези дни.
Как какво от това? Става игра за бебета. Пример - виждам 4 опции в права линия между мен и таргета, с който ще се стреляме. Искам да съм креативен, искам да е моята история, искам да има смисъл от всичките детайли и пътища, с които Р* се бият в гърдите - пробвам и получавам кур в гъза, защото не следвам сценария.
Проблемът е, че
ПРЕДИ НЕ БЕШЕ ТАКА
И под "преди" имам предвид предните им игри. Те зелди ли бяха? За някои хора сигурно е ок просто да карат по права линия и никога да не са изобретателни само и само да кажат "минах играта Х", ок няма лошо, но аз обичам да се вкарвам във филма и да не предприемам най-очевидните действия, да тествам лимита на играта, ако щеш. РДР2 е играта с най-малък (почти нулев) такъв лимит. И се чувствам нарочно подведен да ми издоят парички като продуктът им е рекламиран като едно, а се оказва друго. Та ето "какво от това", просто ако Р* ще ми правят линейни игри в лъжлива опаковка на отворен свят, ще ида да цъкам нещата на Naughty Dog. Поне са по-добри са в set piece-овете, като ще е права линия.